| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bandurki haluškenca (Brambory s haluškami)

Zajímavá kombinace halušek s předsmaženými bramborami
Suroviny:500 g polohrubé mouky, • 1 vejce, • trochu soli, • malou cibuli, • 4 velké brambory, • olej na smažení
Postup:Uděláme těsto na halušky, tzn. rozmícháme mouku, 1 vejce a sůl, dolijeme vodu a uděláme řídké těsto, aby bylo jako žvýkačka.

Pomocí haluškovače dáváme těsto po kouskách do vroucí vody a vaříme 6 minut.

Nakrájíme nadrobno jednu malou cibulku. Vařené brambory nakrájíme na menší kostičky. Cibuli i brambory chvíli posmažíme na oleji, aby brambory byly dozlatova. Pak do pánve dolijeme 1 dcl vody a ještě tak 2 minuty vaříme.

Jídlo z pánve promícháme s haluškami a přikryjeme. Necháme tak 5 minut odpočinout.

Podáváme např. s kuřecím masem nebo jíme samotné.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:25.8.2008 13:24:53
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.