| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zapečené vepřové panenky

Suroviny:8 plátků vepřové panenky • 2 lžíce másla • 4 lžíce oleje • mletý pepř • 1 sklenka vína • 100g sýra • 100g šunky • 1 hrozen vína • (nebo několik růžiček • květáku, brokolice) • sůl
Postup: 1. Plátky panenky jemně naklepeme, nařízneme na několika místech směrem ke středu, osolíme, opepříme

2. Na směsi másla a oleje po obou stranách opečeme

3. Během opékání masa nastrouháme sýr a šunku nakrájíme na nudličky

4. Zbylý tuk vlijeme do pekáčku nebo kastrolu, na něj rozložíme osmažené plátky masa, přelijeme je vínem, posypeme strouhaným sýrem a nudličkami šunky a v horké troubě (200 stupňů) zapečeme

5. Během zapékání překrojíme vinné bobulky napůl a odstraníme z nich zrnka

6. Ke konci zapékání vsypeme vinné bobulky

7. Panenky na talíři přelijeme výpekem, obložíme vínem (nebo vařenou brokolicí a květákem)

Doba přípravy: 45 minut

Přílohy: Americké brambory, Bramborové hranolky Šunková rýže
Vložil:

*Jola1

Snažilkovský webík
Datum:14.9.2008 14:06:20
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.