| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Houbová bramboračka

Doba přípravy: 40 minut
Houbová bramboračka
Suroviny:300 g čerstvých hub • 400 g brambor • 2 velké mrkve • 2 petržele • 1 menší celer • 1 cibuli • sůl, pepř • 1 lžičku houbového koření • 2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujónu • 2 lžíce másla nebo oleje • 2 lžíce petrželové natě

na zavářku:

1 vejce • 4 až 5 lžic hrubé mouky • špetku soli

Postup:Houby, cibuli, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli zpěňte na 2 lžících másla, přidejte houby a ostatní zeleninu.

Směs ochuťte houbovým kořením, solí, pepřem a poduste. Kostky bujónu rozpusťte v 1,5 litru vody, zeleninu podlijte, přidejte brambory a uvařte doměkka.

Z vajec, mouky a soli vypracujte tuhé těsto jako na nudle. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na vál a nechte chvíli proschnout. Zavářku vhoďte do vroucí polévky a ještě chvíli povařte, aby změkla. Petrželovou nať nasekejte nadrobno a ozdobte jí jednotlivé porce.

Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:17.9.2008 18:09:50
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.