Suroviny: | 300 g směsi čerstvých hub • 1 kostku bujónu • 2 kelímky zakysané smetany • 3 lžíce hladké mouky • 4 lžíce másla • 4 nové brambory • 3 vejce • 3 lžíce kopru • 1 lžičku octa • sůl, pepř • kmín |
---|---|
Postup: | Houby očistěte, nakrájejte (menší houby nechte vcelku), v cedníku je propláchněte proudem studené vody. Vložte je do hrnce, osolte, okmínujte, opepřete a orestujte na 2 lžících másla.Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a přidejte k houbám. Zalijte 1,5 litrem vody s rozpuštěným bujónem a za občasného míchání vařte na mírném ohni doměkka. Vejce uvařte natvrdo.Když jsou brambory téměř měkké, rozkvedlejte ve smetaně mouku, vlijte ji do polévky a vařte ještě 10 minut.Omáčku zjemněte kouskem másla, ochuťte octem a čerstvým nasekaným koprem. Polévku rozdělte na talíře a povrch ozdobte uvařenými žloutky. Ozdobte snítkami kopru a podávejte. |
Vložil: | Rotem rodina Romano |
Datum: | 17.9.2008 18:11:20 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.