Suroviny: | 150 g velmi měkkého másla • 150 g moučkového cukru • 1 bal Vanilínového cukru Dr.oetker • 3 vejce • 180 g hladké mouky • 2 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker • 3 PL nastrouhané čokolády • 100 ml mlékaKrém do korpusu:200 ml smetany na šlehání • 1 PL nugátového krému • 1 PL moučkového cukru • 1 bal Smeta-fix Dr.Oetker • 50 g nasekaných opražených lískových oříškůKrém na pomazání:250 ml smetany na šlehání • 1 Pl moučkového cukru • 1 bal Smeta-fix Dr.OetkerNa ozdobení:1 bal Poleva tmavá Dr.Oetker • několik jahod • špetka cukru krupice • malé množství červené potravinářské barvy |
---|---|
Postup: | Máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nastrouhanou čokoládu a vše promícháme. Nakonec přidáme mléko a vyšleháme do hladkého těsta. Dno dortové formy (prům. 26 cm) vyložíme pečícím papírem. Poté těsto do formy nalijeme a stěrkou uhladíme. Dáme péci do předehřáté trouby:Horkovzdušná trouba: 160 °C Doba pečení: asi 40 minutPo upečení necháme korpus vychladnout a poté ho 2x podélně rozřízneme. Krém do korpusu: Smetanu s nugátových krémem a cukrem dobře smícháme a vyšleháme se Smeta-fixem podle návodu na obalu. Nakonec opatrně (ručně) přimícháme oříšky a takto připraveným krémem natřeme korpus. Krém na pomazání dortu: Smetanu, cukr a Smeta-fix vyšleháme do tuha. Krémem potřeme dort z boku a nahoře. Jednu lžíci krému dáme do mikroténového sáčku, ustřihneme větší roh a z krému vytvarujeme nos. Zdobení: Polevu rozehřejeme dle návodu na obalu, odstřihneme malinkatý růžek a vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka uděláme pihy. Na závěr nakrájíme na plátky jahody a vytvoříme z nich červený čepeček a mašličky na copy. Potravinářskou barvu smícháme s cukrem a posypeme dort, aby měl tvářičky. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:24:31 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.