Suroviny: | Lívanečky:3-4 jablka 1 bal směsi Lívanečky suroviny podle návodu na obalu směsi Lívanečky olej na smaženíNa ozdobení:1 bal Skořicového cukru 1 kelímek zakysané smetany 1 bal |
---|---|
Postup: | Vanilínového cukru Jablka omyjeme, osušíme, popřípadě oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka. Těsto na lívanečky připravíme podle návodu na obalu směsi. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje (při střední teplotě plotýnky) poskládáme kolečka jablek – ale ne příliš blízko k sobě! Pak pomocí lžíce lijeme na každé kolečko jablka těsto a krouživými pohyby pánve (nebo pomocí lžíce) těsto kolem jablka rozlijeme. Lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Lívanečky servírujeme ještě teplé, posypané skořicovým cukrem a ozdobené zakysanou smetanou rozmíchanou s vanilínovým cukrem. TIP: Jablka můžeme obměnit za hrušky. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:28:29 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.