Suroviny: | 500g sušených velkých bílých fazolí2 snítky tymiánu2 stroužky česneku3 cibule1 bobkový list2 hřebíčkysůl, pepř8 lžic olivového oleje2 sardelové řezy2-3 lžíce červeného vinného octa6 rajčat1 svazek bazalky150g tuňáka v oleji1 lžička balsamicového octa |
---|---|
Postup: | Fazole namočíme přes noc v 2½ l vody, v téže vodě je pak přivedeme k varu. Přidáme oloupanou cibuli s vetknutým hřebíčkem a bobkovým listem. Vložíme tymián a na kousky pokrájený česnek. Vaříme doměkka asi 1hod.Fazole scedíme, vývar nevylijeme. - Zálivka: nasekáme zbývající česnek a sardelové řezy. Do mísy vlijeme oba octy, sůl, pepř, česnek, sardelové řezy a šleháme. Po kapkách přidáváme olej.Fazole zamícháme do zálivky, přilijeme trošku vývaru a necháme 30min odležet.Rajčata spaříme, sloupneme a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostičky, bazalku na jemné nudličky.Před podáváním do fazolového salátu vmícháme rajčata, bazalku a tuňáka rozebraného vidličkou. Popřípadě dochutíme. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:39:14 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.