Suroviny: | 1-2 pórky • pár deci oblíbeného bílého vína • 2-4 jablka • 100 g biošunky (každý nechť použije šunku, jakou chce, ale podle mě je škoda kazit tuto pochoutku tavícími solemi:-) • strouhanka • tuk na vymazání zapékací nádoby • příp. trocha strouhaného sýra |
---|---|
Postup: | 1. Nakrájený pórek dusíme s bílým vínem téměř doměkka2. Přidáme nakrájená jablka a dusíme so jejich změknutí3. Přidáme nakrájenou šunku a necháme odpařit příp. přebytečnou tekutinu4. Odstavíme z plotny a vmícháme trochu strouhanky5. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou6. Obsah hrnce nahrneme do zapékací nádoby7. povrch ještě lehounce posypeme strouhankou8. Můžeme posypat strouhaným sýrem (lze i vynechat nebo přidat až na hotové porce na talíři)9. Zapékáme asi 20 min. na 180 stupňů10. Podáváme např. s bramborem. DOBROU CHUŤ |
Vložil: | Tjorven Dědinovi |
Datum: | 25.9.2008 15:46:58 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.