| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Ostrava

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 61317  [Dalších 61257 >>]
Rimlik,Dom (12), Anička (5) 17683

Re: Děti s matkami

10.2.2008 19:50:15
Čaute,
nedočítám, jsem mrtvola.
Dáši všechno nejlepší!
My odjeli včera do Beskyd, kde jsem chtěla s dětma zůstat do pondělí, ale Anička od PA střídavě blije, včera se k ní přidal Dom a ani já jsem nezůstala ušetřena. Tak jsme se vrátili domů a musím se dát dokupy co nejdříve, abych mohla využít prázdnin, povolat ségru a dohnat v práci co nejvíce restů..
Na horách bylo kouzelně, azuro od rána. Včera jsme byli ve valašské hospůdce, tak až natáhnu fotky, hodím ukázku naší "komůrky" :-)
johaneska 75240

10.2.2008 18:33:35
Martino, tohle mě kdysi zajímalo...z určitého důvodu..ale tehdy nikdo nezaručil, že opravdu za x let půjde toho člověka probudit....dnes je tomu jinak?
johaneska 75240

10.2.2008 18:32:07
Lenko, když jsme měli děti v tom věku, tak jsme to studovaly, neboj!;) Konkrétně na Pribiňáka jsem tu dávala přímo odkaz o testech....a extremisté v jídle byli i v naší diskuzi...ale tak jak nám děti odrůstají tak to už tak moc neřešíme:-) (Až si někdy říkám, že Efka si ani nepokecá, neb pro tu aktuální třeba zrovna je:-D

Efka s Klekí tu zrovna byly...a malé holčičky nám v kuchyni vypraly koberec...ještě teď plave ve vodě:-D Ale hrály si krásně a tiše, to se jim musí nechat:-)
MarrtinaD 30022

10.2.2008 17:33:14
Dáši přeju všechno nejlepší. Ten dárek je moc pěkný a opravdu ti není moc. Jsou to nejlepší roky:)))
Děkuji JOhanesce, že si na mě vzpomněla:) Už nejsem tak napjatá, když se nic neděje, jako by nic nebylo.
Přijela jsem z Pusteven, musím zítra do práce. Na horách je nádherně slunečně, teploučko, už se těším, že se tam zítra vrátím. Co vy děláte o jarních prázdninách? Máte děti ze školek doma ?
Zrovna koukám na nějaký pořad o kryonice. Uf, je to teda maso. Zmrazí se mrtví lidé, aby je mohli časem přivést k životu, až bude zdravotnictví na té úrovni, že toho člověka vyléčí. Dělá to nějaká společnost Alcor, asi dobrý kšeft. Platí to příbuzní, posílají zmraženým vánoční pohledy a firma je v tom podporuje a tvrdí, že jim pomáhá vyrovnat se se "smrtí" toho příbuzného...
Raďulka 16249

10.2.2008 16:13:10
Luco, přesně tak, kolegyně tam spala v křesle, postele pro matky tam fakt nejsou :( Popravdě já bych tam s malou taky nešla, o baby friendly si obecně myslím své, absolutně nic to neznamená. Kojeným děckám se všude cpe sunar a sladký čaj dudlem, holt není čas, personál a hlavně chuť :(((
Jsem ráda, že na dětském nedělám, protože bych jim tam chtěla zavádět různé "novinky" a asi by mě brzo vyhodili, když bych šla proti proudu...

Spolužačka dělá v Praze na dětské JIP, přišla tam odsud naučená, že k děckám rodiče můžou na hodinu na návštěvu a zírala. Mají tam skládací lehátka a ke každému děcku na box může takto matka na 24h. Doufám, že to bude běžné brzo i tady. Ono je to i tím, že někde prostě na to není prostor, až se budou Vítkovice rekonstruovat, třeba tam bude klasická JIP s boxy a postel pro příbuzné.

Dáši, vše nej i od nás! Doufám, že si to užíváš a všichni tě doma obskakují ;)
Lenka (4r a 15m)
  • 

Děti s matkami

10.2.2008 15:17:49
Předně, Simiku, myslíme na vás. Vše určitě dopadne dobře :o).
Jinak přijdu taky s kapkou info do mlýna, až vás budou lámat, že k operaci dítěte nesmíte, teď tím myslím hlavně to položit dítě na sál a počkat až usne, prostě dokud Vás vidí. Císař je operace břišní, tzv. čistá a přitom tatínkové u ní mohou s maminkou být (samozřejmě někde, kde jsou zdravotníci osvícení). Mandle je operace tzv. špinavá (už tak se v ústech honí plno bacilů), tak proč bychom s dítětem u uspávání nemohly být, že.
To jen, až Vás budou nahlodávat a hrát na city, abyste svému dítěti neublížily.
Rozhodně nezávidím rozhodování maminkám, které mají veškeré situaci urgentní a musí to psychicky zvládnout co nejrychleji.

PS: k mým oblíbeným přesnídávkám :o)))) - já neměla problém koupit neslazené v Ostravě, spíše hlavně v Brně (bez cukru a současně bez škrobů), dokud si výrobci plně nezačali uvědomovat, v čem tkví jejich další budoucí zisky (viz Hami). Tak jako jsou Pampers rozšířené tak tahle sorta přesnídávek moc vidět nebyla a hodně matek tyto věcí neřešily, alespoň co jsem znala a znám já.
Je to stejné jako s Pribináčky, které mají velkou reklamu a nikdo už se nepozastavuje nad složením. Když si přečtete složení Lipánek, zjistíte, že má opravdu jen tvaroh, smetanu a cukr, narozdíl od Pribináčka. Takže co je lepší pro děti, nastavované věci dalšími zbytečnými ingrediencemi, aby se více prodalo, nebo hodnotnější a kvalitnější strava? Ale nebojte se, v jídle nejsem až takový extremista, jen si o některých věcech sháním spoustu informací.
Přeji vám všem pěkný zbytek víkendu a více radostí než starostí :o)
změna 32585

Re: RE: Děti s matkami

10.2.2008 14:39:57
Dášo přesně. Když mi ho tenkrát po dvou celých prospaných nocích dali, chvíli si ještě pospal a pak už se budil na pití normálně- cca co 3 hodiny.
Dáša 2 kluci+ holčička 15507

10.2.2008 14:12:16
Dík za přání i za dárek,nemyslela jsem to tak,ať gratulujete,ale spíš ať mě uchlácholíte,že až zas tak moc mi ještě není,béééé.

A že dětí ve Vítkovicích připsávají souhlasím,sice se mi sestry dušovaly,že nééé,ale když jsme si vydyndali návštěvu na JIP,malá spala a tvrdili že spí skoro pořád,chocho,to jim tak věřím,že sama od sebe.
Byla pak dost zblblá,nedůvěřivá,ale rychle se dala dokupy.Tehdy jsme volili nejbližší nemocnici,i tak těch 5 minut bylo nekonečných.
změna 32585

10.2.2008 14:01:12
Simiku, to nevím, jestli stopro ve FM příjmají na JIP, ve Vítkovicích trvali na tom, že MUSÍ být na JIPce, já jim slibovala, že když mě s ním dají na obyč oddělení, oko z něj nespustím, infuzi mu pohlídám.., ne nešlo to. A ta jejich JIP, no comment. Je to jedna cimra, kde pacienti nejsou od sebe ničím oddělení, 1 tam prská laryng. viry, další streptokoky, další střevní chřipku... I proto jsem se bránila jejich JIPce, aby tam zbytečně neonemocněl.
Raďul, na JIPce tam určitě nikdo nespal, prostě tam na to nejsou uzpůsobeni, ledaže by ty protekční matky spaly ve spacálu na zemi, jak jsem jim vyhrožovala, že to udělám já. Určitě to bylo tak, jak navrhovali mi, že bych byla na oddělení a chodila bych jen na kojení. Jenže..Nikdo mi nevymluví, že tam děti nepřispávají nebo nedokrmují (tss, baby friendly hospital!!), neb není možné, aby se měsíční dítě nakojilo v 8 večer a pak v 6:30 ráno! Když jsme tam leželi, Vilíkovi byl měsíc, tenkrát jsem fakt makala na rozkojení, a když mě tam má spolužačka vpustila na kojení, rozhodně jsem nebyla u vytržení, když jsem na stolku našla flašku se sladkým čajem a dudel :-(
Když měl Vilda v roce tu zvracecí virozu a já jim ho tam nechtěla nechat, dr na mě řvala, že jsem nezodpovědná matka, která hazarduje se zdravím svého dítěte, tak jsem zase já řvala po ní, že ona minimálně půl hodiny sepisovala rodinnou anamnézu a vysvětlovala mi PROČ nemůžu být na JIP s mým synem, zatímco mohla dávno napíchnout žílu a mohl už dávno kapat, jestliže to tedy bylo tak akutní a kdykoliv mohlo dojít k metabolickému zvratu. V autě při cestě do FM jsem měla pořádně nahnáno, dala jsem mu lžičku čaje, 20 lžiček vyzvracel, těch 15-20min cesty mi přišlo jako 15 hodin. Tam to ale bylo už v pohodě, dali nám samostatný pokoj, abychom nikoho nenakazili a nikdo nenakazil nás, napíchli ho a pak se mnou sepisovali.
Simiku, doufám, že tě moc neděsím, třeba jsem to jen tvrději vnímala, vím, že spousta lidí je tam spokojena. Pokud se budete chtít stěhovat, přeji hodně
síly. Neradi to dovolují, že Ef? Jak to bylo tenkrát s Monikou a Anetkou.. Rv
změna 32585

10.2.2008 13:05:03
http://www.fliptrack.com/watch/EkyoK6Tirp
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 61317  [Dalších 61257 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.