| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Vytírání a luxování

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 4234  [Dalších 4204 >>]
Lenka Pražanda 128023
25.2.2025 10:26:47
Ty třásňové mopy jsou snad nejhorší varianta.
Já jsem měla nějaký plochý, světle zelený, značku si nepamatuju. Ten byl naprosto super. Vyždímalo se to skoro do sucha. Bohužel, nemohla jsem k tomu sehnat náhradní hadřík. Prodávalo se to všude jen jako set s kýblem ~o~
Pak jsem koupila v Tescu takovou houbu s násadou. Ta se zlomí při ždímání. Ale zůstává to dost mokré. Vytírá se s tím perfektně, prostě jako když to bereš houbou ~:-D
V kuchyni to vezmu rychle hadrem, když je potřeba. Ale já mám jen malý kuchyňský kout, to je hned. S koupelnou to dělám stejně. Je malá, takže manipulace s tyčí je tam komplikovaná, hadrem je to pohodlnější.
Katka. 13699
25.2.2025 10:09:18
Za mě je prostě nejlepší klasický hadr a omotat ho na smeták.
Různých mopů jsem měla za posledního čtvrt století nespočet a všechny letěly z domu.
A vzít hadr a hezky na kolena a důkladně každý rožek má stejně nejlepší efekt.
terapeutka 100134
25.2.2025 9:30:14
Poradí mi zkušené hospodyňky, co koupit na vytírání?
- parní mop už mám / nevyhovuje mi na větší úklid ani na špinavou podlahu
- robota vysavač+mopovač mám taky, ale máme hodně členité prostory, prahy a pod., zasekává se a trvá mu to věčnost, není vhodný na špinavou domácnost
- měla jsem picolo ždímací a děs, těžce se ždímal, zůstává hodně mokrý, dělá šmouhy
- obyčejné provázkové+ždímací koš jsem měla před lety, ale nic moc

Potřebuju vytírat hlavně vstupní část chodby (lino, chlupy od zvířat, našlapáno z botů a hlavně od psa), potom koupelna (dlažba, hodně vlhko-musí to jít co nejvíce dosucha), kuchyně (dlažba, nakapáno z vaření, našlapáno od zvířat), chodby (plovoucí podlahy, běžný prach, chlupy, vlasy)

Máme doma tři kočky, chlupatého psa a vlasaté všechny obyvatele, takže je to u nás každý den jako na divokém západě ~f~ To samozřejmě před vytřením zametu gumovým smetákem nebo vysaju.

Váhám, jestli uživím spíše plochý mop nebo ten kulatý třásňový, jaký systém ždímaní (aby šel fakt co nejvíce dosucha). Co mi doporučíte?
Pole levandulové 23006
13.1.2025 19:15:41
Větře, pokud budeš mít štěstí, natrefíš tam na pana Křivánka /nebo si můžeš zavolat, kdy tam bude/, což je člověk, který o tom ví fakt všechno a dokázal mi před nákupem zodpovědět veškeré, i velmi záludné, otázky.
Vítr z hor 100046
12.1.2025 17:22:25
Díky, Zličín se hodí ~R^
Pole levandulové 23006
12.1.2025 17:05:12
Záleží, kde ho koupíš. Pokud v Pop-up na Zličíně nebo na Andělu, tak ti toho kurýra pošlou taky. A pokud vím, často mění kus za kus hned, ale já jsem to zatím nepotřebovala. Máme V15 Submarine a jsme maximálně spokojení.
klikli 93034
12.1.2025 16:26:32
O Dysonu jsem uvažovala a našla jsem si na FB skupinku, kde jsem chtěla načerpat info k výběru správného typu, ale nakonec mě přesvědčila, že radši asi něco jiného. Ty nové typy asi nejsou tak odolné jako starší a o reklamacích se tam píše dost a to i pár měsíců po zakoupení. Shodou okolností jsem našla něco podobného od Samsungu a s akcí a další slevou mě vyšel na polovinu Dysonu. Máme ho rok a jsme spokojení. Na rychlý úklid je super, parádně vysaje kočkolit, granule i chlupy a má taky různé nástavce. Jinak proti značce nemám nic, jejich fény jsou super.
Vítr z hor 100046
12.1.2025 14:07:17
Taky mě zajímá Dyson.

Některé uživatelky tu kdysi porovnávaly záruční/pozáruční servis Dysonu v ČR a snad v UK a Německu a vyšlo z toho, že zatímco v ostatních zemích rozbitý stroj vyzvedne kurýr a rovnou dá náhradní stroj po dobu opravy, tak u nás se nad rozbitým Dysonem snad na měsíc či víc zavřela voda, náhrada žádná a ještě si ho tam musela uživatelka odvézt/přivézt sama.

Jak to se servisem u nás vypadá teď?
Krásné konferenční stolky od českých ověřených obchodů
Vranice 21600
12.1.2025 13:45:51
Mám předchůdce Rowenty X-Force Flex se slušným výkonem i příslušenstvím.

Úskalí všech tyčových a bezsáčkových vysavačů je nutnost manipulace s prachem, čištění filtrů. Rotační kartáče jsou skvělé, ale musí se z nich odstraňovat vlasy, chlupy...

Při nákupu bych si pohlídala výkon a výdrž baterie (zas čím vyšší, tím je stroj těžší a u tyčového jej držíš v ruce). Takže nejlépe vyzkoušet někde v showroomu. A pak příslušenství, jestli je dostačující a dobře uložitelné.
TaJ 81121
11.1.2025 22:43:24
Fren, s tímhle musím souhlasit, máme tyčový Electrolux, stojí sám v prostoru, příslušenství má taky přicvaknuté na sobě, saje pěkně (nemáme tedy zvířata, ale jsou u nás vlasy a prach, máme i koberce). Výdrž by mohla být trochu delší, ale na běžné denní přejetí baráku to vždycky vystačí. A na schody je super, nemusím tahat velký lux a kabel. Stál taky kolem 3 tisíc a je takový šikovný do ruky, snadno se s ním jezdí a manipuluje, zajede i pod nábytek apod.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 4234  [Dalších 4204 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.