| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Šátky, klokanky a ostatní nosítka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 11998  [Dalších 11898 >>]
Žžena 83005
2.7.2015 12:54:46
Ale ona přece v tom šátku nekouká nonstop přímo do sluníčka. Měníš směr chůze, střídá se směr, odkud na ni svítí, světlo a stín, navíc má klobouček...
arantxa 60064
2.7.2015 12:52:28
To jsem si taky říkala. V létě ji nosit v šátku rozhodně nebudu, ale včera jsme např. šli skoro hodinu v šátku domů od babičky, protože ona v kočárku řvala, tak že se zalykávala. Když jsem vytáhla šátek, jen se usmála a bylo po pláči. Napadlo mě proto, jak chránit oči, když kouká do sluníčka.
Termix 105545
2.7.2015 12:46:39
V šátku jsem děti měly obličejem ke mně, takže se tak nějak chránily samy, stínila jsem jim já. Nikdy jsem to neřešila a děti jsem odnosila v šátku dvě.
Kopřiva Dvoudomá 34182
2.7.2015 12:44:00
Když byly úplně pidi, nosily se v kolíbce, to jim na hlavu nesvítilo vůbec. Když se nosily a nosí na stojáka, ať už v šátku nebo v manduce, tak to neřeším. Mají plátěnej klobouček, ten jim zastíní, a když jim posvítí rovnou do obličeje, tak zavřou oči a připlácnou se na mě. Popravdě dodnes mě tato otázka nenapadla.
Žžena 83005
2.7.2015 12:39:05
Nepohybuješ se přece s dítětem v šátku venku v největších pařácích (btw. sama bych se upekla). Neopékáš ho na slunci několik hodin denně.
Že na dítě občas zasvítí, není žádná trága.
arantxa 60064
2.7.2015 12:28:52
Jak chráníte oči miminek, které nosíte v šátku? Dcera se vozit v kočárku skoro nechce.Zatím používáme čepici s kšiltem,ale přijde mi, že ji do očí stejně musí dost svítit. Někde jsem četla, že sluneční brýle pro malé miminka nejsou vhodná.
Pole levandulové 23006
3.1.2015 15:52:13
pardon, zdvojeni
Pole levandulové 23006
3.1.2015 15:52:12
Neznama, vygoogli jakoukoli originalni fotku od vyrobce BB a kazde dite tam visi i kdyz je pripevnene podle navodu. Zadne nema spravny posez, kdy kolinka maji byt vys nez je panev, tudiz visi a diky uzkemu pruhu mezi nozkama toho spravneho posezu nelze docilit. A to samozrejme nemluvim o tom zverstvu, kdy je dite noseno celem od matky.Takze pokud uz chces doporucit nejakou rychlejsi variantu pro umisteni ditete do nejakeho nositka, zapomen na BB a doporuc napriklad Manducu nebo Ergo.
Ten rozdil mas popsany treba tady
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=14
nebo tady i s obrazkem te klokanky
http://www.didymos.cz/noseni/anatomie-kojencu.html
Neznámá
  • 
3.1.2015 15:32:50
Pole nezlob se, ale pokud ti to v tom dítě viselo, tak jsi to asi prostě špatně používala, mně v tom dítě rozhodně neviselo, hlavní "tíha" šla přes tu obepnutou látku kolem těla.
A ano souhlasím, když dítě "visí, tak z nosítka (jakéhokoliv) bolí rychle záda. Z BB mně nebolely (a to na záda trpím), ale musí být dítě prostě v tom správně posazené, musí to mít seštelované na své míry, těsně kolem těla.

Ač na delší trasy jsme nosívali spíš zádovou manduku, BB jsem měla spíš a takové "městské použití" a taky ho lze jen do určité velikosti dítěte, ale i s BB jsem dokázala bez problémů jít několikahodinový horský trek.
Právě se mi na BB líbila tam variabilita těch popruhů a dobře rozložená váha přes záda, v rámci tedy možností toho že je to malé a celkem skladné, Manduka byla oproti tomu trochu větší krám.
A nosítko kde dítě "visí" jsem si pro porovnání párkrát vyzkoušela, třeba když s něčím takovým přišla kamarádka a že ji z toho bolí záda. Takže ten rozdíl fakt znám.

Ano od šátku je posed trochu jiný víc nebo míň - tedy dle úvazu a s Mandukou a ergonomickými nosítky mi to přijde stejný, mírně se od sebe liší některé typy, ale princip je podobný. Ale nevylučuju že v tom někdo nosí dítě "blbě", i to jsem viděla, prostě to někdo (bohužel) vůbec nenastavuje, ale to pak lze špatně používat jakékoliv "nosící zařízení".

Ale tato diskuze není o nosítkách, tak v tom nemíním už pokračovat, zmínila jsem to jen jako příklad že kdo jezdí dost autem, tak může být praktičtější něco "rychlejiúvazového" než šátek.
Pole levandulové 23006
3.1.2015 14:46:05
Neznama, ano, dostala jsem tento nosici skvost darem, obratem to letelo do kose. Pokud jsi nosila v satku a porovnas s klokankou, je tam ten posed zcela odlisny a v tom BB prave visi. No, jedina vyhoda je, ze z BB brzy boli zada i nosice, takze to nebohy dite tam netrpi dlouho.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 11998  [Dalších 11898 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.