| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Šátky, klokanky a ostatní nosítka

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 11998  [Dalších 11878 >>]
Kreaty 128225
2.1.2015 14:11:26
pevný šátek jsem se nikdy nenaučila vázat, zato elastický nebyl problém - taky doporučuji pro začátečnici elastický
Lexi. 141305
2.1.2015 13:19:48
Tedy Neznámá, ty jsi úplně mimo ~a~.

"Tak pokud už jsi vyzjistila že ho nechce, tak moc nechápu proč jí chceš dávat"
-nikde jsem nenašla informaci, že ho dotyčná nechce

" zmiňuješ akutní řez - takže nejspíš jde o nedonošence? "
- tohle jsi vzala kde? Akutním řezem se rodí i řádně donošené děti.

"kdo nechce ten se přesvědčit nedá, a kdo chce toho není nutné přesvědčovat"
- myslím, že zakladatelka švagrové neutrhne hlavu, pokud ta nakonec šátek nebude používat
- třeba švagrovou ani nenapadlo šátek pořizovat, protože ji to prostě nenapadlo, bude za dárek ráda a bude ho hojně využívat
- já jsem si kupříkladu šátek nepořídila i když se mi líbil, protože mi za něj přišlo škoda peněz, ale kdyby mi ho někdo dal jako dárek, měla bych opravdu velkou radost

"Na tvém místě bych jako dárek zvolila něco jiného, buď něco univerzálnějšího"
- třeba 58. dupačky nebo sprchový gel?

"něco co by novo-maminka chtěla"
- třeba se novo-maminka nevyjádřila co by chtěla
dlaždička 145082
2.1.2015 12:22:39
Díky moc za postřehy, vyřešily jste moje dilema. Šátek bude spíš jako doplňková věc, maminka není úplně typ na výhradní šátkování. Navíc je drobná, takže to nošení vidím fakt tak do začátku miminkovského života, těžkého batoláka by stejně asi netahala. S ohledem i na tu snadnější manipulaci bude elasťák ok. Když se neosvědčí, tak ho pošle dál, prodá, půjčí, bude mít jako deku do kočárku, hadr na podlahu nebo do něj pak dá synkovi buchty, až půjde do světa na zkušenou :-)
Bouřka 7675
2.1.2015 9:17:54
Tak on elastik je tolerantnější k začátečnickým chybám a pokud dotyčná neměla možnost absolvovat kurz a nemá nikoho, kdo by jí s tím pomohl, tak bych taky raději šla do elastiku. Pokud jí to chytne, tak si pak pořídí pevný dle vlastního výběru.
Pole levandulové 23006
2.1.2015 9:01:27
Nosici bunda neni nutna, jde poridit levne jen vsadku na zip. Ale moje zkusenost byla takova, ze nam obema bylo horko a tak jsem litala porad v otevrene bunde.
A k noseni po cisari- nosila jsem, ale nevyhovoval mi elastik, radeji rovnou pevny satek, lip se utahoval a nemusela jsem ho brzy menit. Elastik je pouzitelny jen chvili, kdyz dite ztezkne, stejne je potreba satek pevny, ktery pak uz vydrzi az do konce noseni. Za sebe doporucuju Didymos, ktery pak muze snadno i prodat dal.
Bouřka 7675
2.1.2015 9:00:31
Tak zpočátku může mít šátek jen na doma, já to tak měla, do města jsem si s ním nikdy netroufla, nedokázala jsem si představit tu manipulaci v marastu a prachu ulice a na cestování raději pořídila ještě Manducu. To už ale dítko bylo starší a ty první měsíce jsem stejně nikam moc nechodila. A ještě roční dítě jsem v pohodě nosila pod běžnou bundou, ale mám takovou volnější. Jinak bych ho dotyčné předala s tím, že pokud se s ním nesžije, takže pochopíš, když ho pošle dál.
Kreaty 128225
2.1.2015 8:26:52
na zimu ale zvaž, zda si bude chtít dotyčná pořizovat i bundu, kam se jí dítě v šátku vejde, dají se koupit krásné, ale většinou dražší
Kreaty 128225
2.1.2015 8:25:16
šátek jsem po cs měla /ještě jsem měla další břišní operaci po té/, protože to byla jediná šance jak dítě nosit, neměla jsem sílu tlačit kočár, protože tam právě musíš zapojit břišní svaly, kdyžto u šátku máš váhu rozloženou do zad, na břicho to nejde vůbec
dlaždička 145082
2.1.2015 3:41:29
Ve větě je podmiňovací způsob. Myslím, že kdyby ho nechtěla, tato informace by se ke mně dostala. Dítě je naštěstí donošené, v tom problém není. Proč je špatné posuzování podle videonávodu? Rozhodovala jsem se i podle diskusí apod. o elastických šátcích, moje představa o použitelnosti se skládá z těchto zdrojů, protože nikoho šátkujícího neznám. Mimo mísu to není o nic víc, než hledání jakýchkoliv jiných informací. Kdybych měla mít osobní zkušenost se vším, tak se zvencnu. Zkrátka si myslím, že by bylo fajn mít šátek jako dalšího pomocníka. Já bych ho třeba bývala ocenila, šlo mi jen o to, jestli bych tím něco nezamýšleného nezkomplikovala.
Neznámá
  • 
2.1.2015 2:02:22
Tak pokud už jsi vyzjistila že ho nechce, tak moc nechápu proč jí chceš dávat. A ty sama nemáš se šátkem zkušenost a posuzuješ to "jen" podle videonávodu? Tím chci říct že dle videa může leccos vypadat nějak a praxe se může pro různé lidi lišit.

Jinak po císaři se nosit může, v tom by problém nebyl, pokud bych novopečená maminka o šátkování stála. Je tu ještě faktor - zmiňuješ akutní řez - takže nejspíš jde o nedonošence? To může hrát taky roli, z manipulace s dvoukilovým dítě mohou mít respekt i rodiče.

Jinak přesvědčování že dle návodu vypadá manipulace snadně je mimo mísu - šátkování je podle mně jedna z věcí kde jde o věc názoru, kdo nechce ten se přesvědčit nedá, a kdo chce toho není nutné přesvědčovat.

Na tvém místě bych jako dárek zvolila něco jiného, buď něco univerzálnějšího, nebo něco co by novo-maminka chtěla.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 11998  [Dalších 11878 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.