| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Babičky a dědové

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 27339  [Dalších 27319 >>]
Stará husa 154854
30.7.2025 13:06:46
Taky jsem dostala černý kašel, ale naštěstí to nebylo tak strašné. Nejhorší na tom byl zánět spojivek, to bolelo opravdu dost a bylo to nepříjemné. Jinak jsem kašlala asi měsíc, ale postupně to sláblo. Teplotu do 38 jsem měla asi 2 dny a kašel byl nepříjemný, ale ne tak strašný, že by se mi u toho lámala žebra.
Termix 105545
30.7.2025 12:10:03
Jé, Ropucho, to jsem ráda, že jsem mohla někoho inspirovat.
Černý kašel byla opravdu moje nejhorší nemoc v životě a dokonce jsem dva týdny vůbec nepracovala. Kdo mě zná, ví, že to je nejdéle v mém životě od 15 let, pokud nepočítám dovolenou.
Dari79 114243
30.7.2025 11:55:58
S tím tlakem nesouhlasím.

Já osobně jsem se naočkovala hned, jak to šlo, tj. jak se "moje skupina" dostala na řadu.

Můj muž naproti tomu čekal hodně dlouho, než "vyměkl".

Ségra se neočkovala vůbec.

atd.

Znám hromadu očkovaných, hromadu neočkovaných. Covid měl skoro každý, někdo lehčí, někdo těžší.

Já po očkování ty 3 dny příznaků - úplně mi to stačilo... dýl bych to nechtěla, což bych jako neočkovaná nejspíš měla.

Jo, bez "tečky" jsi nesměla třeba do restaurace, ale to neberu jako nucení. Objednávala jsi se na netu dobrovolně, šla tam dobrovolně, kdo nechtěl, nemusel, holt těch pár měsíců "tečky" přežil (nebo si pořídil tečku "falešnou", což taky spousta lidí mělo).
Ropucha + 2 120300
30.7.2025 11:28:19
Termix, na tvou zlou zkušenost s černým kašlem si vzpomínám ~:(
Postrčilo mě to tehdy k očkování. Měla jsem léta zanedbané očkování proti tetanu, tak jsem to spolu s černým kašlem konečně doplnila.
To jsou rozhodnutí, která cítím jako svobodná, rozhoduji se uvážlivě podle své aktuální situace.
Proti chřipce se neočkuji nikdy, neměla jsem chřipku přes dvacet let. Když si držím životosprávu, netrpím na žádné virózy a necítila jsem se extrémně ohrožená ani covidem. Chytila jsem tehdy pouze ten Omikron, co chytili skoro všichni, proběhl u mě právě jako nepříjemná viróza, na mé poměry to bylo výjimečné, ale obecně vzato žádné drama, prostě cca tři týdny nepohody. Od té doby jsem opět neměla ani rýmu nebo kašel.
Čumča. 160024
30.7.2025 9:41:38
Termix, taky jsem jednou byla v takové situaci, taaak strašně vyčerpaná, jako totální hadr, v sobě absolutní prázdno...přitom jsem momentálně byla moc potřeba, byla jsem klíčová pro někoho blízkého, taky mi sem tam probleskla tahle myšlenka, ale byla jsem tak strašně slabá i na to, abych na to myslela a podnikala nějaké kroky...
Čumča. 160024
30.7.2025 9:37:56
TaJ, to není malý vzorek, to je zanedbatelný vzorek téměř bez vypovídající hodnoty, řekla bych~d~

píšu zcela obecně, nechci být konfrontační, vy možná máte kus pravdy, nicméně data momentálně říkají něco jiného...pokud tedy data nejsou "cinklá"~7~

ale pokud nejsou, a lidi byli tehdy opravdu strašně pod tlakem, snažili se být čestní, slušní, ohleduplní, vyhovět společnosti, která něco žádala...přitom se upřímně báli, hodně báli, tak bych vsázela na tu psychosomatiku, tělo někdy vyvádí strašné věci~d~

K_at 121378
30.7.2025 9:35:04
Termixi, možná že i ta 1 injekce stačila vytvořit protilátky. Zvlášť pokud jsi měla takovou reakci. ~d~
Není to asi vyloučené.
Termix 105545
30.7.2025 0:01:13
Ropucho, měla jsem to stejně.
Očkovat jsem se nechala třikrát. Jako těžký astmatik jsem dostala první dávku prioritně. Pfeizer. Chtěla jsem chránit zejména všechny okolo, chtěla jsem, aby se svět stal znovu normálním. Měla jsem takovou reakci a potíže na dlouho, že další dávky už od Pfeizera nebyly.
Rozhodnutí ale nelituji.
Kobid jsem nakonec dostala až dávno po pandemii, před necelými dvěma lety, kašlala jsem snad tři měsíce. Sotva to skončilo, dostala jsem černý kašel a to byl teprve nářez. Moje rodina se bála tehdy hodně. Já na tom byla tak zle, že už jsem si v některých okamžicích konec přála.
TaJ 81121
29.7.2025 23:00:27
Zasjaj, asi jo...i když lidi v našem okolí to měli dost podobně, jako my. Ale jasně, pořád je to celkem malý vzorek...
Zasjaj. 54917
29.7.2025 22:52:18
Konkrétně u vás z toho lze těžko něco vyvodit, protože je to jen pár lidí. Z milionu očkování už něco vyvodit lze. Pravděpodobnosti těžkých průběhů nebo úmrtí, míra rozšíření, atd. A ty údaje ukazují prospěšnost očkování.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 27339  [Dalších 27319 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.