| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 73477  [Dalších 73447 >>]
Čumča. 160024
2.11.2025 17:31:02
"stat manzelstvi proste zrusi ikdyz oba partneri si preji ve svazku dobrovolne zustat. Pak muzou tedy uzavrit registrovna partnerstvi. Me to prijde hrozne nedustojne.."

Jerry, souhlasím, je to nelidské~:(
babi_ 48341
2.11.2025 14:41:56
Tak dle mého by byl větší problém to, kdyby ji chtěl člověk, se kterým si slíbili v dobrém i zlém, opustit, než skutečnost, že se nějak změnil. Všichni se mění - někdo víc, někdo míň. Někdo se (i) kvůli těm změnám chce rozvést, někdo ne.
Chyba je dle mého v definici manželství, která pak vede k nucenému rozvodu lidí, kteří spolu chtějí být. Pokud nechtějí, není co řešit. Pokud jeden chce a druhý nechce, je to stejný problém, který nastává i v jiných situacích.
Jerry G. 159407
2.11.2025 14:38:10
Moman,

jinak souhlas ted jsou ""dulezitejsi"" veci k reseni.
Stará husa 154854
2.11.2025 14:33:14
Pokud by manžel s tranzici svého partnera nesouhlasil, měl by mít možnost se rozvést. Měla by to být možnost, nikoliv podmínka.
Lidé stejného pohlaví chtějí uzavírat manželství a je zcela nesmyslné nutit je, aby uzavírali něco jiného. Podle mě je to ponižující a nehumánní, nehodné člověka 21. století. Natož nutit někoho se rozvést, když to sám nechce.
monam 158013
2.11.2025 14:27:52
Tak hlavně člověk žijící v manželství u nás tranzici nemůže ani zahájit. A pokud by se toto podařilo nějak obejít (cizinec apod) tak je manželství zrušeno.
Ponižující.... To je otázka. Pro někoho může být ponižující, že jeho manžel je najednou žena a ještě s ní zůstane v manželství. I kdyby bylo manželství pro všechny, považovala bych tranzici ta důvod ukončit stávající svazek a uzavřít případně nový. To je můj osobní názor.
Jerry G. 159407
2.11.2025 14:20:38
Pokud druhy z manzelu s transicii nesouhlasi, tak se snad spolu nejak dohodnou. Kdyz ne tak se rozvedou..~d~

Jako u kazdeho jineho sporu. Jenomze je to jejich dobrovolne rozhodnuti.
Jerry G. 159407
2.11.2025 14:15:35
Stara huso,

co jsem pochopila tak stat manzelstvi proste zrusi ikdyz oba partneri si preji ve svazku dobrovolne zustat. Pak muzou tedy uzavrit registrovna partnerstvi. Me to prijde hrozne nedustojne..
monam 158013
2.11.2025 14:13:10
stará huso, současnou právní úpravu jsem popisovala o pár příspěvků níže.
Stará husa 154854
2.11.2025 14:07:36
Mně česká úprava přijde právě nelogická. Na jedné straně tu máme manželství, které je jen mezi mužem a ženou s na druhé straně se může stát, že jeden z manželů podstoupí změnu pohlaví a rázem je tu manželství dvou žen nebo dvou mužů, které je ale u nás zakázané. Co teď? Nucený rozvod? Ten je ale podmíněn žádostí jednoho nebo obou manželů. Co když nikdo z nich požádat nechce?. K tomu rozvod předpokládá existenci manželství. To ale nejde u stejného pohlaví. Znamená to tedy, že to manželství ze zákona přestane existovat, jakmile jeden z manželů podstoupí změnu pohlaví? Ale manželství je dobrovolný svazek, je tedy na vůli obou, zda v manželství chtějí setrvat.
Podle mě by bylo nejlogičtější uzákonit manželství pro všechny.
monam 158013
2.11.2025 13:48:08
Ty kulturní tradice bych nebanalizovala, může to být zcela nekulturní zato naprosto třaskavě výbušná časovaná bomba. JIný kraj, jiný mrav a co se Slovenska týče, i jiné náboženství (než Nizozemsko).
Nicméně úplně nevím jak se stalo, že namísto problematiky trans diskutujeme o LGBT. Svazek lidí stejného pohlaví je něco úplně jiného než svazek původně manželský (m+ž), který by měl plynule přejít ve svazek m+m nebo ž+ž. Plynule ve smyslu, že by s tím třeba jeden z páru nesouhlasil. Pak se nabízí otázka, pokud nesouhlasím, můžu partnerovi ve změně pohlaví bránit?
Mě za česká současná úprava nevadí, připadá mi logická. Co mi přišlo brutální byla podmínka kastrace jako konečná fáze změny pohlaví. To už v ČR také neplatí.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 73477  [Dalších 73447 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.