Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Monika | 123907 |
19.9.2022 20:57:51
Ropucho,zavařování jsem taky odmítla,i když "houby s octem" jsou moc dobré a mám i rodinný recept na zalivku.Ale nemám sklenice a nechci to prostě dělat.Manzel "natruc" nacpal jednu láhev hub do soli (vypráví o tom jeho maminka,ovšem jako o nouzové variantě),nemyslím,že se odvážil je použit,není mi to sympatické.
|
Bouřka | 7675 |
19.9.2022 20:57:43
Já se párkrát odhodlala na řízky, smažím nerada, ale je to jediná forma, kterou je ochoten syn jíst (když o nich ví, ve směsi je leckde podstrčím, aniž to zjistí ). Teď byla omáčka z toho kotrče, většinou to ale házím pod maso nebo do směsí ala čína. Dala bych si kyselo, ale zplesnivěl mi kvásek a ještě jsem se nedokopala k oživení sušeného. Plus sušené. A kubu, ale to by chtělo nějaký ty hřiby.
|
P.T. Cruiser | 139258 |
19.9.2022 20:56:06
Celá široká rodina už několik generací jsme vášniví houbaři, ale sbíráme jen klasické hřibovité a navíc růžovky a bedly. Dřív jsme sbírali i lišky, ale ty u nás vymizely. Ostatní houby se učíme jen tak ze sportu poznávat abychom věděli koho jsme to v lese potkali a už dost dlouho dodržujeme pravidlo maximálně dva košíky na jednu cestu do lesa protože čištění hub do půlnoci pro nikoho není příliš atraktivní. (Ty dva koše hub jsou přesně akorát, aby jejich zpracování byla radost a nic nezplesnivělo.)
|
Monika | 123907 |
19.9.2022 20:52:23
Jinak tedy sbíráme spíš jen klasiku a úrodu jsem částečně podusila a zmrazila,částečně usušila (v troubě,skutečně to bylo dobré na pritopeni ),něco jsme rozdali (ale moc zájemců nebylo,někdo to nejí,další měli vlastní houby),něco snědli (smaženice,polévka,hora řízečků), něco ještě máme (půl kotle polévky a ještě celé houby,zítra na nich asi udělám nějaké maso ...)
|
Bouřka | 7675 |
19.9.2022 20:50:34
No jo, když je to na kosu, tak tomu chybí to vzrušení z lovu. A ta hrůza doma potom
|
Ropucha + 2 | 120300 |
19.9.2022 20:50:29
Miluji proces sběru i konzumaci, ale jsem opatrná, sbírám jen pár notoricky známých druhů.
Už dlouho si s mužem říkáme, že bychom měli nastudovat i jiné druhy a rozšířit repertoár, ale ještě jsme nesebrali odvahu Sezónu hub si každopádně velmi užívám, už jsme letos hodně nasbírali a hodně snědli. Dnes byla smaženice z hřibů a zítra budou řízky z bedel, pokud bedly vydrží. Nesuším, nezavařuji, maximálně podušené přebytky zamrazím. |
Monika | 123907 |
19.9.2022 20:48:08
Smarja,houby ne,celý víkend nevidím,nejím a nevarim nic jiného!!! Houby sbírám ráda,velmi to povyšuje už tak velice oblíbený pohyb v lese.V sobotu jsme (po období sucha a období nedostatku času) konečně vyrazili do Brd,kde jsme v podstatě "sklidili" (hledat nebylo třeba) odhadem 6-8 kg hub (a to jsme si vybírali) a museli silou vůle utéct na cestu a skoro se zavřenýma očima pryč z lesa Musím říct,že to skoro nemělo kouzlo
|
Bouřka | 7675 |
19.9.2022 20:46:46
K tomu zavařování bych se ráda propracovala. Jenže jsem vždycky nakonec líná chystat sklenice a skončí to sušené nebo dušené
|
Kaipa | 98564 |
19.9.2022 20:36:15
Houbaření je moje nejoblíbenější činnost. Vypadnu od všeho a od všech, miluju to. Sbírám jen běžné houby, suším, zavařuju (v octě, dělám čalamádu), něco mrazím. V uplynulém týdnu jsme měli obalované, smaženici, ragú. Zítra chci vyrazit.
|
Bouřka | 7675 |
19.9.2022 20:31:33
Houbařská sezóna v plném proudu a bohatá, kdekdo si přitápí sušičkou , takže co vy a houby? Sbíráte vyjímečně, příležitostně nebo jste maniaci, co je svrbí nohy a košík, když 3 dny nejste v lese? Baví vás sbírat, ale nejíte je? Jste typ "jen hřibovité a maximálně pár nejprofláknutějších jiných" nebo jste dosáhli i vyšších úrovní? Zavařujete je nebo jen sušíte? A cokoliv jiného, co vás napadne.
Já sbírám příležitostně, ale vzhledem k častému pobytu venku a životu na venkově mám tu příležitost vcelku často. Sbírám ráda, jím je ráda a strašně nerada je čistím. Hromada hub dotažených z lesa mě děsí, raději si donesu jen pár kusů z procházky, které rychle zpracuju. Přímo na houbách jsem letos ještě nebyla, ale jen tak z procházek za barákem už jsem si toho donesla vcelku dost. Ale už bych i docela vyrazila i za cenu dlouhého čištění, lesík za náma má omezený sortiment a já bych do směsi ráda nějaké ty hřiby plus v lese na druhé straně údolí by mohlo být k vidění i něco zajímavého. A taky už jsem moc dlouho zavřená s dětma doma V posledních letech jsem si konečně našla cestu i k nejedlým houbàm a snažím se je víc naučit. Setrvačné sbírám hlavně hřibovité a jen pár jiných, i když už jsem se naučila i dost lupenitých, ale furt màm nějaké prašivkové cukàní, měla bych na tom zapracovat Ale pár druhů jsem přidala, místní porosty lakovek ametystových a lišek nálevkovitých jsou svůdné. Letos mi udělaly radost pýchavky dost velké, aby stály za sebrání. Ale někdy bych chtěla najít toho fakt velkého vatovce. Vychvalované řízky mě poněkud zklamaly, ale ala mozeček byly skvělé. Podobně loni, konečně jsem našla sírovec, ale chuťově mě taky moc neoslovil, možná jiná úprava, poštěstí-li mi se ještě někdy. Našla jsem pár kotrčů, jeden fakt obří. Velkou radost jsem měla ze své první hvězdovky a tenhle týden se kochám solitérní červenou voskovkou v trávníku před barákem, svítí tam jak vánoční stromeček. A na kraji lesíka za zahradou vyrostla výstavní šafránka. Loni jsem ještě objevila úžasný porost strašidelných dřevnatek. A těším se na nějskou límcovku měděnou, které se mi strašně líbí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.