| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
29.1.2025 13:24:53
No tak nějak jsem si to představovala, že lékař nabídne mamince možnosti... Ale nic takového se nekonalo. Šlo se na sádrovnu a tam probíhalo mnou popsané (svlékání dvou vrstev kalhot, ponožek, nastavování nohy do správné polohy - to celé trvalo poměrně dlouhou dobu). Jako rodič bych trvala na jiném řešení. Šlo o velkou nemocnici, takže si myslím, že kdyby byla vůle, našla by se i cesta.
|
| Vaitea | 114076 |
|
|
29.1.2025 13:12:26
Dá se to udělat jinak.
Vzhledem k tomu, že se nejedná o vitální indikaci, tak lze nechat dítko několik hodin lačnit, nepít a pak provést výkon v krátkodobé celkové anestezii. K tomu je potřeba anesteziolog. Nebo pod midazolamem hypnotikum/sedativum, laici ho znají jako Dormicum. Děti, ale mohou mít paradoxní reakci, takže ani u nich to není možné bez řádnýho zabezpečení. Podle popisu chlapci s nohou manipulovali, ale nebylo potřeba provádět repozici. Takže ano šlo to jistě jinak, otázka je, zda k tomu byly personální a další kapacity. Nicméně bylo na místě možné alternativy a možnosti jejich provedení s doprovodem probrat, vysvětlit výhody a možná rizika. |
| Lupus | 87642 |
|
|
29.1.2025 10:32:45
Samozřejmě se dá ulevit a tohle dělat komukoli a zejména dítěti je prasečina
|
| Lupus | 87642 |
|
|
29.1.2025 10:31:26
Morfin při zlomené paži není nijak špatný nápad.
Pokud sestry chtěly na někoho nadávat, mohly zkusit zrcadlo - že nedokážou zareagovat na člověka, kterému je blbě. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
29.1.2025 8:35:41
Naposled mi rovnali pred rtg zlomenou ruku v nejakym OUNZu na ostrove Korcula a tam jsem se divila, ze vubec maji rtg, vytahli takovej pojizdnej ze sklepa
![]() Ale byli moc mili, kdyz jsem prijela taxikem, vyhnali z ordinace mistni obyvatele, psy a kocky a venovali se mne ![]() |
| Saamajna | 115449 |
|
28.1.2025 22:33:31
Urcite se pouzit da, jen se to s nim musi umet, aby nenadelal jeste vic paseky.
Kopiruju z myho asi pul roku staryho prispevku, co se delo se mnou po zlomeni paze a odvozu sanitou do nemocnice. "Ten morfin nebo co to bylo, mi "praskli" v Notambulanci, pry aby mohli rentgenovat - museli mi tou pazi ruzne hybat. Kdyz jsem cekala na prevezeni na oddeleni, to uz mi zacalo byt lehce blbe od zaludku. Tak mi doktor lehce zacvrdlikal do ouska "kdyz na to clovek neni zvyklej, muze mu byt TROCHU spatne". Ja pak na pokoji nekolikrat poblila postel, plus i z jinyho vyvodu, kdyz uz v zaludku nic nebylo a ja bolesti skoro omdlivala. Sestry na oddeleni nadavali na ty debily z Notaufnahme, co mi to vrazili." |
| vlad. | 38059 |
|
|
28.1.2025 20:37:48
No samozřejmě, že to jde udělat jinak, ale to tam musel být někdo, kdo si troufne pořádně anelgetizovat dítě, což dospělý chirurg většinou není (čípkem se to fakt nevyřeší) a ve většině malých nemocnic na to nemají zařízený provoz, aby potom dítě observovali, a ani není není nikdo, kdo by zvládl dát anestezii dítěti mimo plánovaný program.
|
| neznámá | 91073 |
|
28.1.2025 20:27:59
To by mě také zajímalo.
Máme v rodině příběh, kdy lékař chtěl "zaživa" dítěti rovnat otevřenou zlomeninu. Naštěstí zakročila sestra, že "pan doktor má za sebou dlouhé služby, že to popletl a volala jiného lékaře". Takže lékaři asi budou otrlí a nějaký řev je jen tak nerozhází. ![]() |
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
28.1.2025 19:33:00
No je fajn, že mu dali ten rajský plyn. To jsem si právě představovala, že mu dají. Manipulovali s ním, když ho museli vysvléknout - a to měl na sobě termolegíny, lyžařské kalhoty, termoponožky. Pak když mu dávali ten čípek, tak ho museli obrátit na bok. No a pak hlavně při tom sádrování, když mu tu nohu museli dávat do určité polohy... Takže s ním manipulovali dost a pokaždé velký křik a pláč. Přišlo mi to šílené...
|
| monam | 158013 |
|
28.1.2025 18:55:26
Syn si zlomil ruku ve školce, volala se záchranka, tam mu dali rajský plyn a zafixovali to. To bylo někdy v časném odpoledni. Okolo 22h mu to rovnali pod narkózou, myslím, že analgetika nedostal, až narkózu. Taky poplakával bolestí, ale oni to nechali zafixované tak, jak to RZZ služba udělala, tedy manipulace téměř minimální (ano, svléknout, vysprchovat apod). Byla jsem tam s ním, kdybych měla pocit, že ho něco nesnesitelně bolí, rozhodně bych se dožadovala analgetik nebo alespoň vysvětlení, proč je není možné dát (třeba do kapačky).
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.