Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Katka a 2 výrostci | 141251 |
7.10.2024 19:42:51
Tak když se dá noha dolu,tak se prokrví a bolí to o neco víc,to je jasný.Já mela zlomenin nekolik a když jednou nebylo "srovnání" kostí ok,tak se zo projevovalo škubavou,cukavou bolestí...která moc nesouvisela s polohou.No ale kdyby to přetrvávalo,tak jedte znovu..mohli by udelat treba CT.
|
Len | 108740 |
7.10.2024 19:17:23
Dcera si loni zlomila zapesti, respektive jen nalomila. Mela sadru a opravdu po nekolika dnech prislo zhorseni a to ona ma opravdu vysoky prah bolesti, pri jinem urazu, kdy mela prerezane slachy a diru v pazi az na kost, ji nic nebolelo. Loni ji prave hrozne bolelo mit ruku ve svisle poloze. Ale muze tam byt opravdu neco, co neni na rentgenu videt. Dcery zlomenina treba videt na prvnich dvou rentgenech nebyla, az na tretim (delala ji je svagrova na veterine, nez jsme jeli na pohotovost, aby alespon odhadla, co s tou rukou je). A v nemocnici nam rekli, ze kdyby nevedeli, kde je kustka nalomena, tak ji v bezne rentgenovaci pozici nenajdou, chtelo to jinak natocit, aby byla viditelna.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
7.10.2024 19:01:30
manžel si zlomil ruku, nakonec u operace zjistili, že si taky odrazil od sebe dvě kosti, má tam drát, je to mnohem větší úraz, než jak to vypadalo, ale na rtg to vidět není
takže bych asi chtěla nějaký větší vyšetření, co si kde poškodila |
~•~Missy~•~ | 4201 |
7.10.2024 18:21:17
Dcera si minulou středu zlomila kotník. Dostala nechodící sádru. Na kontrolu jsme měly jít za týden, ale nakonec už dnes, protože si ráno stěžovala na silné bolesti. RTG v pořádku, noha dle mudry v pořádku, trochu jí tu sádru uvolnila, protože ji v jednom místě bolestivě tlačila. V podstatě normální stav po zlomenině. Dcera má nohu pořád položenou, jen pokud se potřebuje přemístit na wc nebo tak a dá nohu do svislé polohy, tak se může přeskočit bolestí, že hrůza a pořád se to nelepší, spíš horší. Nikdo jsme nikdy neměli nic zlomeného, dcera má nízký práh bolesti, já vysoký a navíc to není moje noha. Zajímala by mě jiná zkušenost, pokud máte, jak dlouho bolesti cca trvají. Za mě pokud je to po kontrole všechno v pořádku, tak prostě musí vydržet, nedá se nic dělat, ale je mi divné to horšení, čekala bych spíš opak. Na bolest dnes dostala Aulin, protože doteďka to nějak dávala bez prášků, ale dneska už ne.
|
Markéta | 121171 |
24.4.2024 8:23:32
Běž k doktorovi, jestli se ti nezdá. Co říkal po sundání? Manželovi otékala a modrala noha a bolela ho, když měl trombózu. Ale při první návštěvě po sundání sádry ho doktor vyhodil, co by chtěl, den po sundání, normální stav. Druhý den tam byla jiná doktorka a už to svištělo.
|
Lexi. | 141305 |
24.4.2024 7:56:06
Noha mi velmi dlouho hodně otékala po zlomenině kotníku. Lékaři to pořád řešili, zkoumali jestli nemám trombózu, ale nedokázali mi s tím pomoci. Jisté zlepšení přinesla až rada jedné léčitelky - sprchovat studenou vodou a dávat obklady z žebříčku + několikrát tejpy
U popisu problémů tvého syna mně velmi znepokojuje to namodrání. To by mohlo značit nedokrvení, které by mohla způsobit právě ta trombóza. Určitě chtějte po lékaři, ať toto řeší |
Janinka a dvě princezny | 132403 |
24.4.2024 7:48:08
Otok je určitě normální. Svaly na noze atrofuji velice rychle a dlouho trvá než se to vrátí.
Dcera vloni v srpnu měla sádru a noha ji natekala ještě měsíc po sundání, zejména pak při větší zátěži. Nohu chladit, podepřít při sedu židlí atd. Ať je brzy líp 🍀 |
Nella+2 | 28691 |
23.4.2024 21:56:11
Synovi včera sundali sádru na noze. (viz předchozí dotaz). Ještě na to nemá šlapat, má znovu ortezu a stále berle. Dle rtg je zlomenina srostlá, pomalu zatěžovat má začít příští týden. Ale noha mu stále otéká, část je namodrala....Je tohle normální? Netuším jak vypadá noha po zlomenine, když mu sundali sádru z ruky tak byla "jako nová", prostě úplně OK, rozhybana do druhého dne... Nevím jestli je to normální a čekat nebo to řešit.
|
Fiba71 | 133533 |
28.3.2024 10:57:26
V případě velkého otoku dávají nejdříve sádrovou dlahu a následně se dosádruje. Jak je ale otok velký zhodnotí chirurg na místě a budete určitě poučeni o nutnosti sledovat zda sádra netlačí.
Existují odlehčené fixace, ale to záleží jestli je vhodná a jestli jí mají v nabídce. některé se i doplácí. Syn měl stejnou zlomeninu a tři měsíce sádru bez došlapu, bylo to výživné, ale zase posílil ruce na berlích... |
Nella+2 | 28691 |
27.3.2024 19:14:16
Syn sedí už měsíc doma s ortezou- měl to být nějak zvrtnuty nárt. Dnes při dalším rtg zjistili že tam má zlomeninu :-( Zítra by měl dostat sádru. Jenže noha mu neustále otika, hlavně večer a samozřejmě bolí. Děsí mě to. Sádra se přece nedává na otikajici končetiny, nebo jo? Pokud by šla koupit nějaká lehčí, plastová zaplatím cokoliv. Ale před pár lety nám ji v dětské nemocnici v Brně odmítli dát s tím, že "by to nestačilo." Máte někdo prosím zkušenosti s odlehčenou sádrou na zlomený nárt? Díky.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.