Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
.vlad. | 82473 |
9.1.2010 23:50:42
Důvěrně znám
Interpretuju doporučení našeho očaře, možná jsou i jiné doporučené postupy. Principem masáže slzných kanálků je zvýšení tlaku tekutiny v nich a tím její uvolnění do nosní dutiny přes místo zůžení (tím, že slzy volně neodtékají, v kanálku dochází ke stagnaci tekutiny a k nežádoucímu pomnožení bakterií, které dráždí spojivku k sekreci nebo působí zánět). Nejprve umýt ruce a vykápnout oči doporučenými očními kapkami (O-Septonex, OcuFlash..). Masíruje se oběma rukama,uchopíš dítě za hlavu tak, aby jsi měla palce nad vnitřními koutky, a tlakem postupuješ pod kořen nosu. Opakovat 10x. Dobré je máznout na palce např. Ophtalmo-Azulen, usnadní to masáž, tlak by měl být dostatečný a není to pro dítě tak nepříjemné. Měly by se masírovat obě oči, tak 5x denně. |
Dansik+Matěj 08/08 | 93107 |
9.1.2010 23:14:48
Prosím o radu - jak se provádí masáž slzných kanálků? Děkuji, Danča
|
1Lucik | 63029 |
15.12.2009 23:28:51
Zdravím všechny. Tak máme stanovený termín do FN nemocnice Ostrava 10. ledna. Doufám, že nebudeme nemocní.
|
VerJan | 99599 |
12.12.2009 22:29:18
Zdravim vsechny maminky,ktere maji problemy s hnisavym ockem,jako ja..
Kdyz jsme s nasi malou pred 2mes opousteli porodnici,mala mela zahnisane prave ocko.Lekarka nam doporucila opthalmo septonex.Ocicko se porad nelepsilo a ma pediatricka opet doporucila optalmo septonex...cela bezradna jsem sla opet do lekarny a koupila druhy.Po te me napadlo zkusit hermanek,ocicko se sice mirne zlepsilo,ale byl ot pouze kratkodoby efekt a male to vysusovalo vicko...No az teda ve ctvrtek,tohoto tydne,jsme s muzem usoudili,ze takhle to uz opravdu nejde a zapatrali jsme na internetu.Jedna z moznosti lecby byla nejaka sondaz,pri jejimz popisu jsem myslela ze se rozbrecim a po te jsme take nasli odstrasujici video o masazi slznych kanalku..Po te jsem nasla o lecba matersky mlekem,tomu jsme se s manzelem zasmali,ale rekli jsme si,nu coz,porc to nezkusit,je to zadarmo,ublizit to taky nemuze...tak jsem mile maminky jeste vecer male kapla par kapicek mlicka,a prisaham uz do hodinky male ocko tolik neslzelo!s muzem jsme byli prekvapeni,i stastni zaroven,protoze i to byla konecne zmena,k lepsimu..tak jsme jeste behem noci parkrat pokapali a rano ocicko mnooohem lepsi,a behem dne bylo velike zlepseni.takhle jsme to delali cely patek a dneska taktez,ale uz mnohem mene protoze dcerka ma ocko uz uplne krasne!!!!kde se na to hrabe optalmo septonex..takze maminky,ac je to neuveritelne,ale nam teda male tohle skvele mlicko pomaha nejen jako stravovani,ale i krasne ocka,ktera se na nas usmivaJI. S pozdravem mnohem stastnejsi maminka |
KlaudieS+M+E | 90788 |
3.12.2009 22:05:28
Určitě napíšu, doufám, že to dovedu dobře popsat, dr. mi to i ukazovala přímo na mě.
Koukni na www.slznecesty.cz - je tam obrázek slzných cest - masírovat špičkem prstu proti směru hodinových ručiček. Na tom obrázku podle čísel 12321. Před masáží vykapat očíčko kapkama Ocu flash, po masáži taky. Masírovat min. 4x denně Před tím jsme kapali o-septonex a to vůbec nepomohlo. Tyhle kapky jsou bylinkové, může se kapat neomezené množství, jsou volně prodejné. Držím palce, ať se vám to povede |
myšulka | 27970 |
3.12.2009 21:55:18
Klaudie, prosím, můžeš popsat, jak přesně jsi masírovala. Synovi jsou 2 měsíce a očičko mu prakticky od porodu pořád hnisá, proplachování nám taky hrozí a přiznám se, že bych se tomu ráda vyhla.
|
Andreya &Domi99,Pati07,Adeli10 | 44721 |
3.12.2009 19:17:40
Byla jsem se synem,plakal tedy opravdu hodně. Ale zákrok zase tak dlouho netrval. Hned po zákroku jsem ho mohla v náruči utišit,takže bych se určitě vyhodit nenechala. Je to moje dítě,tak chci být u toho,když mu něco dělají.
Ale u nás nechávají maminku přítomnou. |
Maci1 | 27366 |
3.12.2009 18:54:02
Dodatek - nechápu, jak může někdo při tom dítě nechat samotné . Já bych neodešla, ani kdyby mě vyhazovali.
|
Maci1 | 27366 |
3.12.2009 18:52:43
Absolvovala jsem to s dcerou 2x, když jí bylo asi 6 týdnů (už napoprvé se povedlo kanálek uvolnit, podruhé to bylo spíš pro jistotu), na Poliklinice Otakara Teyschla v Brně (tzv. Bílý dům). Držela jsem jí nohy, sestra ruce, doktorka proplachovala. Celá akce trvá pár sekund, které malá sice prořvala, ale poté se velmi rychle uklidnila. A hlavně jí pak konečně přestalo hnisat oko .
|
Sofinka09 | 99795 |
3.12.2009 18:16:13
Maminy děkuji za uklidnění jsem připravena
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.