| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Neprůchodnost slzných kanálků

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 662  [Dalších 382 >>]
petra b.
  • 
19.6.2009 21:49:27
jeee, bongirno, ja nez se vypisu, ty uz jsi tady, ta vase cesta musela byt vaze ocistec, urcite jsi rada ,ze jsistze doma a snad zivi a zdravi :), uz to bude dobre, neboj se.
to me mrzi ,ze jste zas zakuforvali, pritom me se to zda fakt jednoduche, nejeli jsme teda po ukazatelich mest, ale drzeli se cisla silnice, od belotina na ostravu po hlavni silnici č.47 a pak odbocit na č.11 a uz jsi v porube, vy jste meli smulu ,ze jste zajeli cestou tam, takze jste vlastne nemeli cestou ven na co navazat, tak ja tu cestu pro ostatni radsi jeste popisu:

nuze:

pokud nejedete hodne z jihu nebo z vychodu, jedete urcite nejak od hranic na morave pres bělotín, tam silnice č.47 a tesne pred ostravou se odboci na č.11, ta vas dovede do poruby, vlastne se meni ve tř.17.listopadu a nemocnice je po leve strane. My zaparkovali hned pred poliklinikou, kde byl i napis lekarna atd. Lepsi je jet jeste tak 300 metru dal a hledat
centrální příjem. Je tam velke parkoviste, pred tou poliklinikou fakt malinke a navic je to odtamtud hrozne daleko.
obe parkoviste jsou placene 10kč za 30 minut. Nojo.
Na centralnim prijmu hned v prizemi vlevo pockate, jsou tam sestricky, ktere vas zavolaji, uvidi vas, kancelare jsou prosklene. tam se diktujou jmena, adresy, telefony, musite mit obcanku a karticku pojistovny svoji i ditete. Dlouhovlasa blondynka je moc mila, kratkovlasa cervena pankerka takova certice, ale ok :) Pak vas poslou na luzkovou cast ORL, je to ve stejne budove v 8. patre, takze veci si klidne vezmete uz s sebou.
petra b.
  • 
19.6.2009 21:40:16
uf, tak jsem usnula i s malym, vubec jsem nevnimala, jak jsem unavena, ale doma to na me padlo, takze predpokladam ,ze bongiorno musi byt uplne vyrizene jeste po takove ceste daleke.
Marcicku ,to se neni do divit, ze zavidis tem,co to maji za sebou. Ono samo o sobe to neni nic hrozneho, ale dostat se tam a nebyt nemocny, to je fuska, zvlaste u vas, co? Muzu te ale ujistit, ze to, ze treba adam mel pred dvema tydny vodnatou rymu od zubu tam nikdo neresil, dkokonce on i tobias od bongiorno kazdy rano pred zakrokem kychli a ok, vedle v pokoji dokocne deti kaslaly a taky ok (asi ze sucheho vzduchu, ja se docela budila zizni). Lekarka na oddeleni rikala, ze pokud nema tuberak nebo zlutozeleny sopel, tak v klidu. Tak jsme si s bongiorno rikaly, ze asi pokud nebudete fakt horeckovat nebo mit antibiotika nebo proste jednoznacne fakt nemocni ,tak byste meli jet a resit to na miste.

co tam je: postel pro maminku, pro dite, pro deti ale nemaji dost vysokych posteli, tak je problem ,aby nevyskocily v noci, zachod, sprcha a umyvadla pr odva pokoje - tedy 4 maminky a 4 deti dohromady, jidlo 3x denne pro deti a pro maminky, caj cely den, bila kava a mleko skoro cely den. To jidlo je teda spis pro starsi deti, ale na to sestricka v otrokovicich upozornuje, nutrilon nebo kojenecka voda se tam neresi. Je tam varna konvice k dispozici non stop, mirkovlnka jenom v kuchynce, kam pacienti nemuzou a musis mit stesti ,ze tam sestricka je nebo ji musis otravovat.

Jinak pece je super, lekari i sestricky v pohode, chodi se ptat, jestli je vsecko v poradku ,jeslti neco potrebujem, ale nezustavaji zbytecne dlouho, jinak taky stale k zastizeni v kancelari.

co jsem pouzila, co jsem mela s sebou:
kocarek, nositko, termosky, nutrilon, lahvicky s jidlem, ovoce, oblibena hracka na usnuti :), kojenecka voda

co jsem nepouzila:
knizka na cteni, spousta zbytecneho obleceni, nerezovy hrnec na prevareni kojenecke vody

co bych si jeste vzala priste, kdybych musela jet:
- cestovni postylku, protoze z je jedine aktivni kojenec nevyskoci a na oddeleni neni dostatek vysokych posteli, jedna maminka se moc nevyspala, porad oci na stopkach jestli dite zije :)
- cistou varnou konvici na kojeneckou vodu, na pokoji je dost zasuvek a nemusela bych nic resit. Varic v kuchynce sice maji, ale nechteli mi tam vodu prevarit, odkazovali na varnou konvici, kde se vari i obycejna voda a ... Byly ochotne ohrat vodu v mikrovlnce, ale to musis sestru hledat xkrat denne i v noci a je to neprijemne, navic voda neni prevarena, to uz jsem to mohla udelat tak ,ze jsem nechala lahvicku ohrat v hrnku s varici vodou z te konvice. No nakonec jsem vymekla a prevarila to v te varne konvici.
-pokud dite chodi na nocnik, asi bych jej taky vzala, maji tam myslim jen jeden. Vanicka tam je.
- i pro starsi dite nejaky jidlo v lahvicce, vyzivu a piskoty nebo tak, protoze rano pred operaci jist nemuze a muze jist az 4 hodiny po operaci (pit 2 hodiny),... no a pokud prosvihne obed, tak uz jej nedostane, (hygienicke predpisy a varene jidlo pouzit do dvou hodin), jen nejaky jogurt nebo polevku nebop co to meli.

tak zatim, jeste neco pripisem ,ale ted uz frcim
kokosy.na.sněhu 80429
19.6.2009 21:30:40
Ahojky, Bongiorno je unavené jak kotě. operace dopadla skvěle, malej se dává do formy, sice teda chodí jak po pěti pivech, ale zítra to bude snad lepší. Cesta teda katastrofa, do Ostravy mě už nikdo nedostane ani heverem, okolí je tam jak Kocourkov, jsme zabloudili i po cestě tam i zpátky ( a pokaždé jsme jeli úplně jinudy). Takže odjížděli jsme někdy v devět a domů přijeli v sedm večer. příště bych tam asi fakt radši letěla z té Prahy a dál taxíkem, páč tohle fakt už nikdy. Před Brnem (když jsme byli na cestě 3,5 hodiny) jsem se rozbrečela, že to ais nezvldánu tu cestu, amelj hystrickej v sedačce, já u něj vzadu, už jsme nevěděla, co dělat, aby se utišil, no nervy děsný. Teď jsem zapla první ze tří praček a dovybalila. Malej hajá. Marcičku, shodly jsme se s peťulou, že je rozhodně vhod, vzít si s sebou cestovní postýlku a varnou konvici. My měly kliku, že nám tam půjčili jedniné dvě postýlky, ostatní měli děti bu´d, když měli štětstí v klasických vysokých kovových postýlkách, ale zbytek (včetně nás původně) takové větší postele s nízkou bočnicí (tak 30 cm, že by nám z nís skoro určitě děti vypadli ven) a konvicie tam sice je, ale tak nechutná, že raději svou. jestli ještě na něco přijdu, tak napíšu. Jinak se toho vůbec neboj, není to tak hrozné,a ni jsem nebrečela, byl to fofr a malého jsme měla u sebe, jen jsem se nasnídala, vysprchla, dala v kavárně kafe s manžou a jen, co jsem došla nahoru, už mi malého nesly. :-)Držím palce, ať s evám to v nejlepším případě spraví samo, nebo ať to máte rychle za sebou~R^
Gora 31983
19.6.2009 19:36:16
Ahoj Peti, tak to je dobře, že jste všichni ok.~R^ Skoro vám závidím, že už to máte za sebou. Já zatím stále doufám v nějaký zázrak, že se dr. spletl, a vyléčí se to samo.:-)
petra b.
  • 
19.6.2009 13:22:32
ahoj marcicku a ostatni,
tak nas dnes vsecky pustili domu - bylo nas pet :) - , dopadlo to vsem dobre, az nekdy adamek usne, tak napisu vic a bongiorno urcite vecer neco prida. papa
Gora 31983
16.6.2009 19:09:15
Holky, držím vám oběma a hlavně broučkům palce, ať jste brzy doma.~x~~x~~x~~x~~x~
Pak mi sem napište, jak to probíhalo, co jste všechno potřebovaly s sebou atd.
Peti, to je super, že to máte taky kousek.~R^ A náš Honzík měl teď 10. měsíců, a taky máme zánět od narození.~;((
Včera mi dala dr. nějaké homeo, tak doufám, že mu trošku to hnisání zmírní.~d~
kokosy.na.sněhu 80429
16.6.2009 18:14:09
Ahoky, jedeme~2~Hurááá, malej je zdráv a laborka dopadla super. Celý den balím a pořád mi připadá, že něco nemám..Si budou v nemocnici myslet, že tam jedem na měsíc, ale fakt s dětmi to jinak nejde, v podstatě bysme měli stejně věcí i na ten měsíc...Já balim ještě manželovi, takže budem naložený až po střech, doufám že to pojede (máme slabou Fábii). Peťul, bereš si golfky? Já jo, prý se tam s nima dá pohybovat i po nemocnici..Jinak je máme k prdu, radši mám sporťák, ale to bymse se teda vážně nevšli..Holky, já mám takovou radost a starch, úplně se to ve mě mísí, zítra už bude jen strach...přemýšlím, jestli se sebou nevezmu Diazepam~d~
Malej jak viděl dnes doktorku, dostal amok (jindy se na ní kření), asi si na odběry dobře pamatuje~;((Cudáček, ještě že neže se ožení, na to na všechno zapomene:-)
petra b.
  • 
16.6.2009 17:24:10
marci, z roznova, tak to je parada blizoucko, my ze zlina, taky v pohode. Snad vam vyjde ten srpen!!!!
Ja jsem nakonec volala jen obvodacce a pry to nevadi a dokonce pry ani obcasne zakaslani nevadi, tak snad to bude ok, nerada bych cekala dalsi tri mesice, ten zanet tam ma od narozeni a je mu 9 mesicu.
bongiorno, testy doufam v poradku, a uz balis a jedete, my tedy vyarazime az rano.
az se vratim,e podame samozrejme info, co a jak, mam tedy mega tasku plnou lahvicek a plinek, to je mazec.
papa
Gora 31983
15.6.2009 22:24:10
Ahojky holky,
Peti, my jdeme na operaci až 12.8. To už je náš třetí termín. Jestli zase dostane rýmu nebo onemocní, tak mě už asi trefí infarkt. Přitom jsme byli od března první náhradníci, protože měl očičko hrozné, tak dr. v Otrokovicích radil, že čím dříve, tím lépe. Jsme z Rožnova p.R., takže to do Ostravy máme celkem kousek. Vy jste odkud? Jestli jsem to přehlídla, tak se omlouvám.~f~
Jinak, jestli jste měli rýmu od zoubků, tak to třeba nevadí. Abych pravdu napsala, já vůbec nevím, jestli to vadí. My jsme si tenkrát nebyli jisti, tak jsme tam pro jistotu volali, ať nám sestřička poradí.~d~
Bongirno, už jen jeden den, vydržte v pohodě, ať už to máte šťastně za sebou~x~~x~~x~
kokosy.na.sněhu 80429
15.6.2009 11:59:21
ahojky holky, malej se zatím drží,Akorát teda jsem večra našla na jeho prstíku (na ukazováčku), že má jakoby zarostlej nehet, má to celé červené a uvnitř hnis, tak nevím, jestli mu to propíchnout vyvařenou jehlou, nebo ne...od včera mu to mažu Framykoinem, ale je to pořád stejné...To snad ale není důvod k odložení operace, že ne?
Petro - můj názor je ten, že ty nejlíp víš, jetsli je tvé dítě zdravé a v poho, u nás to je ještě doloží laboratoř a pokud bude vše v pořádku není co řešit..Kámošky malej, když hodně brečí, tk má pak rýmu, že mu jí musí odstát vysavačem, takovou jednorázovou rýmu a neznamená to, že je její malej nemocnej...Ona je rýma, jako nemoc - žlutá, zelená hlenovitá hustá, no a pak je je vodnatá pár dní trvající rýmička a asi neni dobré tyhle dvě míchat dohromady..

My vstáváme, musím jít, pa pa~;)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 662  [Dalších 382 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.