Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Yuki 00,03,07 | 49504 |
18.12.2024 12:58:56
Parodontax, funguje
akorát je potřeba si zvyknout, že je slaná, trvá to tak týden nebo dva |
Beat | 107867 |
18.12.2024 12:01:51
Používám Parodontax a Elmex gel. Krčky mám odhalené, ale zatím nejsou citlivé.
Domluvila jsem se s MUDr a v pátek jdu na zakryti prvních ze 6 zubů, uvidím, kolik ten den stihne. Jsem zvědavá na výsledek. |
Koníček mořský | 156666 |
18.12.2024 11:30:11
Já mám krčky odhalený, protože jsem dřív zuby důkladně pucovala. Teď poučena si čistím zuby přes dásně, netlačím, kartáček držím jako propisku a používám hustý, měkký.
Zuby mám citlivé jen po konzumaci ovoce nebo něčeho kyselejšího, příp. i chvíli po dent.hygieně. No a jednou po pastě, která byla taková pěkně abrazivní, hezky čistila, ale po pár dnech už jsem čistit nemohla pro citlivost. Takže nějakou jemnou pastu - já používám Odol, Colgate s propolisem, nekyselit zuby. A pokud krčky bolí, nechat si je zadělat u zubaře. Mně teda krčky nebolí, zuby mám citlivé vždy jen dočasně. Ťuk,ťuk. |
apo-lena | 159305 |
18.12.2024 11:29:40
Mám dobrou zkušenost s Parodontax 8, Biorepair fast sensirive repair, ale i ty ostatní červené mi celkem seděly.
Mají v nabídce Biorepair plus desensibilizzante. Píšou u toho okamžitá redukce citlivosti, ale nezkoušela jsem to. Jednou týdně čistím zuby Elmex gelem. |
Ropucha + 2 | 120300 |
18.12.2024 11:19:33
Janinko, ano, souhlasím.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
18.12.2024 11:18:28
Nech si krčky zakrýt, to je nejspolehlivější pomoc.
Měla jsem problém na několika zubech po obou stranách, otravovalo mě to roky, ve vyšším stádiu už i z estetického hlediska. Pastu jsem neřešila nijak hluboce, prostě jakoukoliv "sensitive", spíše jsem důsledně dbala na co nejměkčí kartáček a šetrné čištění (tak mě už před lety poučil stomatolog a považuji to za dobrou radu). |
Janinka a dvě princezny | 132403 |
18.12.2024 10:51:11
Vedle jich zmíněných past je ještě docela dobrý Lacalut. Já mám krček odhalený jeden a velmi důležité je změnit styl čištění zubů. Většina lidí ty zuby opravdu "mydlí" s cílem je co nejvíc vypucovat, ale chce to opravdu ten pomalejší stíravý pohyb směrem od dásně.
Současně vychytat některé potraviny, které zvyšují citlivost a chvilku je vynechat - já třeba reaguji na některé druhy jablek. Když si dám večer jablko a jdu si třeba i za hodinu čistit zuby cítím to. Plus bych po nějakou dobu vyplachovala Corsodylem - to je ústní voda používaná na desinfekci i po zákrocích v ústech. |
Beruška78 | 160077 |
18.12.2024 10:29:16
Mě vždycky pomohl elmex gel, má se jednou týdně s ním čistit, ale jeden zub mi trpí na studený, tak si občas dám trochu na prst a potřu si jen ten zub a dáseň kolem něj. Je teda docela drahej, malá tuba, ale dlouho vydrží.
|
Monika | 123907 |
18.12.2024 10:17:16
Jsem objednaná na ošetření zubních krčků, jejichž odhalení odhalila zubařka při poslední preventivce Mně to to teda nijak nebolí, ale nechám si to udělat, asi by se to mohlo zhoršovat?
|
~•~Missy~•~ | 4201 |
18.12.2024 10:01:17
Kdysi dávno bylo dobrým zvykem všechny odhalené krčky něčím "zadělat" a byl na nějakou dobu zase pokoj. Dneska ti zubařka doporučí zubní pastu. Mám stejný zážitek z minulé preventivky. Prý at si pořídím Sensodyne Rapid & Repair a večer si to po vyčištění zubů vždycky napatlám na ty zuby, neoplachuju, a ona se ta vydřená sklovina zase obnoví. Zkusila jsem to přesně jednou. Jednak se to okamžitě rozpustilo, ale hlavně to byla taková bolest, že zlatý vyplachování studenou vodou. Bolelo to i tam, kde předtím ne.
Takže momentálně mám Sensodyne Rapid extra fresh (zelená, předtím to byl taky rapid, ale nějaká modrá), kterou si čistím zuby a nevyplachuju. Je to teda lehce lepší, uvidíme, jak dál. A pokud to nepřejde, tak na další návštěvě zubaře budu trvat na zadělání krčků. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.