Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
kili |
• |
18.6.2010 14:47:05
dodatek : neštovice jsou charakteristické tím, že vedle sebe jsou všechna morfologická stadia současně, tedy skvrnky, pupínky, puchýře (vesikulky) a poté i stroupky. Váš popis není moc popisem obrazu varicelly, večerní zvýšené teploty by pro bakteriální infekci svědčit mohly. Streptokokoy způsobené impetigo může - a to častěji než angína - zanechat následky, např. v podobě sterilního zánětu ledvin.
|
Shayla a 3 kluci | 43054 |
18.6.2010 14:46:25
U nás to bylo při neštovicích odshora, vysypával se asi 4 dny.
|
sojka+07+09 | 75323 |
18.6.2010 14:45:16
vyfotit bohužel nemůžu, protože má na tom chlapeček genciánku.
|
sojka+07+09 | 75323 |
18.6.2010 14:44:36
mravenečku já taky nechci od vás diagnozu. Lékařka viděla chlapce včera i dnes a závěr je v úvodním příspěvku. Já nesouhlasím s diagnózami po internetu, to se prostě musí vidět. Ptám se zda je možné mít neštovice na nožičkách a nikde jinde- zatím- protože doktorka ještě přesnou diagnozu neurčila.
|
kili |
• |
18.6.2010 14:42:51
těžko takto po netu poznat, oč jde, velký puchýř by mohl svědčit pro bullosní impetigo, původce většinou pyogenní streptokok, necitlivý k SA/TMP (sumetrilim např.), ale i staphylokokové (to by sumetrolim mohl být dílem pomocný). Pro infekci svědčí to, že se vyrážka tvoří v blízkosti inmfikované rány (dceřinný puchýř na druhé končetině je možný po rozsevu krví nebo kontaktem).
|
Balbína | 99798 |
18.6.2010 14:40:30
kamarádčin kluk byl očkovaný a neštovice dostal. Měl asi stejný průběh, jako moje nenaočkovaná dcera (bez teplot, ale pupínků tak normálně). Ale neřeknu ti, kolik měl za sebou injekcí
|
mraveneček +2 | 39127 |
18.6.2010 14:39:39
Tak jak to popisuješ se bohužel stejně moc nepozná.Lepší je když to vidí dr.Takhle u mě třeba vypadal obdobně pásový opar..ale ten by malej mít neměl když neštovky neprodělal.Jen tím chci říct, že podle popisu se bohužel dg. určovat nedá .
|
sojka+07+09 | 75323 |
18.6.2010 14:36:46
Kili jde o šestnáctiměsíčního chlapečka, puchýřků má asi třicet- ale většinou jsou mrňavé, jeden na stehýnku je ale dost velký. většina je lokalisována kolem ranky na kolínku a v okolí, tam jsou největší.
J Já jsem těžká ekzematička se stafylokokovou infekcí- bojím se, aby to neměl ode mě. |
Pája, A+A :o) | 94544 |
18.6.2010 14:36:35
já bych se chtěla zeptat jestli je tu někdo,koho dítě je proti neštovicím očkované a mělo je..kde se osypalo a jak..
syn je očkovaný,je to přes rok,měl jen jednu injekci. minulý týden jsme byli pryč a pod lopatkou měl asi tak 10 červených pupínků-puchýřky to nebyly,ale jako štípanec to také nevypadalo..(navíc měl tričko s rukávem nebo dl. rukáv na spaní tak nevím,co to bylo..)teplotu neměl,každopádně mě to jen tak napadlo-nikde není psáno,že je dostat nemůže-ale mohou mít hodně mírný průběh. teď je to týden a má tam stále tečky-takové růžovo-oranžové s ťupkou uprostřed-jakoby suchou kůžičkou..tak nevím |
*Owls* | 35567 |
18.6.2010 14:35:52
Jámyslím, že velmi brzy poznáš, zda to je to, či ono. Neštovic může být klidně i málo, ale když je to impetigo, tak ty pupínky nezůstanou jen pupínky, ale tozlézají se a zvětšují - tedy pokud mohu soudit, když jsem viděla 2 děti s tímto onemocněním. Puchýřek neštovice praskne a udělá se z něj stroupek, pupínek impetiga praskne a udělá se z něj plochý bolák a rozleze se do šířky... Já vím, že neštovice může třeba hnisat a taky se rozleze, ale impetigo, alespoň podle toho, co jsem viděla já, nehnisá.
No asi jsem ti nepomohla, ale třeba se ti bude snáz pozorovat |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.