Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
18.8.2013 14:42:58
impetigo je vysoce infekční (asi až do zahojení).
Pravděpodobně to od vás chytli |
Carculca | 59386 |
18.8.2013 14:38:00
Dobrý den, dcera prodělala rozsáhlejší impetigo, kde z výtěru z kožního ložiska ji byl zjištěn zlatý stafylokok a streptoccocus pyogenes. Syn od ní zřejmě chytil streptococa a měl angínu a mě rovněž pobolívalo v krku a Streptestem mi byl také v krku strept. pyogenes prokázán. Všichni tři jsme se tedy nechali přeléčit antibiotiky, které jsme dobrali v pondělí, dcera už má kůži zcela zahojenou skoro týden. Ve čtvrtek byla u nás na cca hodinové návštěvě švagrová a synovec, je možné, aby se od nás ještě nakazili? Synovcovi začalo v sobotu bolet v krku a má T 38°C a švagrová má mokvající puchýřek, který je naprosto stejný jako měla dcera, takže jde podle mě také o impetigo. Vše jsem se snažila doma po nemoci vyprat a dezinfikovat jak se dalo. Jak mohu ještě zabránit dalšímu šíření nemoci nebo kde mám hledat zdroj infekce, když jsme již všichni přeléčeni ATB a bez potíží? Vůbec netuším jak tyto bakterie jsou odolné a dokážou někde přežívat?
|
Pafča | 81147 |
15.1.2013 14:03:28
mazej radši na kožní :o),zvlášť,pokud jsi těhotná. holt to budeš muset přečkat,není to legrace..pokud se to rozjede a navíc je to dost nakažlivé.
ale třeba to může být i něco jiného. my na něj měli Bactroban na obličej také.ale může se to roznést po těle a pak je třeba celková atb. tak to dobře zvládněte. |
luthienka | 77117 |
15.1.2013 13:25:53
Ono to může být také něco jiného. Dcera měla něco podobného a bylo to zřejmě jak impetigo, tak herpes. Jedno se přidružilo k druhému (už nevím, co bylo primární a co sekundární). Tak jsme mazali nejen antibiotika, ale i antivirotika. Takže kožař by to asi nejlépe vyhmátl. Rozhodně jakákoliv neléčená infekce v těhotenství asi není nic dobrého... A těhotnou tě vezmou určitě přednostně.
Pokud to fakt chceš léčit sama, pak bych očistila ránu nějakou naředěnou desinfekcí (já používám betadine, ale je hnědý) a pak mázla bactrobanem. Opakovala bych to 4-5xdenně. Za týden by to mělo být skoro dobré. |
katka * | 131821 |
15.1.2013 9:33:45
dcera to měla nedávno. Dostala na to Fucidin 3x denně a desinfikovat čímkoli. Snadno se to roznáší a přenáší na ostatní - takže pořád mýt ruce.
Sušili jsme to Alpou s hřebíčkem do týdne měla pokoj ale doktorka varovala - pokud se to začne vysypávat víc a víc a jinde než okolo, tak ATB v tabletách... tak raději pozor... |
Líza | 17721 |
15.1.2013 6:13:08
Atislavo, Fusidin je antibiotikum.
|
pega | 103835 |
15.1.2013 2:08:03
U nas to tedy v rodine nikdo nechytil, Zacalo to po lehke viroze, pak byl opar na nose a do nej se dostaly bakterie.
|
pega | 103835 |
15.1.2013 2:05:14
Pokud je to opravdu impetigo, neni to zadna sranda a mazej co nejrychleji k Dr. Mela jsem ho pred par mesici, trvalo 2 mesice nez jsem se toho zbavila, atb ani antivirotika nezabirala, skoncila jsem na infuzich [mela jsem na nose, v okoli nosnich direk a take na nosni sliznici]. Byl to hnus, bolelo to pekelne a vypadala jsem jako malomocna. Fuj, jeste ze je to pryc!
|
katyn | 100343 |
14.1.2013 22:05:16
impetigo :o)
|
Anni&Annika | 50178 |
14.1.2013 22:04:48
nase se taky rozrustalo jako blazen....jsem to mazala ze zacatku mastickou na opary a bylo to jeste horsi....
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.