Anadar | 27930 |
![]() |
6.2.2025 10:30:48
Právě kvůli tomu,že mamograf nebyl jednoznačný,bude následovat biopsie,která může dopadnout tak i tak. Postupuj krok za krokem. Nyní se ještě neví nic.Po biopsii se bude vědět,zda je útvar zhoubný či nezhoubný. Zjistí-li se malignita,může mít různý charakter s léčbou odvíjející se od tohoto charakteru.
Jak to vnímá maminka? V 72 letech je přeci jen ještě spíš paní svého osudu sama |
žiraf | 54559 |
![]() |
6.2.2025 8:32:38
Je to už sice déle, tak možná nebyly rozlišovací metody tak kvalitní jako dnes, ale stejný postup - mamograf, UZV, jenže rovnou chtěli operaci (odstranit celý útvar a možná i víc), nakonec vyndali bulku a bylo to benigní
![]() |
apo-lena | 159305 |
5.2.2025 23:39:17
Znám několik žen, u kterých to bylo v pořádku.
|
Okolík | 129526 |
![]() |
5.2.2025 20:25:53
Znám 2 ženy, které byly ve stejné situaci a biopsie potvrdila, že jde o nezhoubné útvary. Tak držím palce, ať to tak je i u maminky
![]() |
Ennywan | 4062 |
![]() |
5.2.2025 19:56:14
Maminka, 73 let byla dnes na preventivním mamografu. Má tam nějaký podezřelý nález-ložisko, následný ultrazvuk bezprostředně po mamografu nic neobjasnil, takže jde maminka za týden na biopsii. Máte někdo zkušenost, že i tak to může být v pořádku? Mám strach, že to bude zhoubný nádor, když to nejde poznat skrz standardní vyšetření a musí jít na biopsii. Dle zprávy uzliny zvětšené nemá. A to jsme si zrovna včera oddechli, že celkem větší útvar, který ji odebrali při preventivní kolonoskopii, není rakovina a dnes další podezření. Ach jo.
|
Samara1909 | 160225 |
![]() |
17.11.2023 15:12:43
Dobrý den přeji.
Chtěla bych se zeptat zda tady nemá někdo zkušenost s Duktálním karcinomem prsu zjištěno po biopsii , která byla provedena kvůli zjištění mikrokalcifikace v prsu kde jsou zjištěny rakovinové buňky. |
Janča 2002 | 41210 |
23.6.2021 7:49:08
Teď je maminka objednaná na hematologii…byli jsme rádi že jsme sehnali po týdnu, tam ji poslal obvodní. Takže jde v úterý. Noha je stále oteklá lýtko kotník a stěhuje se to ale hlavně ta uzlina je stále veliká kolem 3 cm tvrdá a nemizí :pocitac:
Hrozně se bojím, už ji chtěli vyřadit z onkologie po několika letech, v květnu vše ok, prsa, sono, sono břicha a pak najednou toto. Hrozně se o maminku bojím, nevím jak to dávat..sama mám zdravotní problémy a deprese a prošla jsem si sama už peklem, A ted jak to vypadalo že bude chvíli alespon radost..zase… Nezvládám pracovat, nemyslí mi to, chce se mi jen brečet..a před maminkou se snažím ale je to hrozně těžké..jak moc se bojím..že řeknou že je to třeba beznadějné. |
Cimbur | 64764 |
![]() |
19.6.2021 6:40:02
Je to hraniční velikost. Nad 3 cm už je vysoká pravděpodobnost malignity. Ale v třísle jsou uzliny dost veliké i v klidu, i u zdravých se připouští do 1.8 cm jako norm. nález. Na zánět nebo prostě antigenní podnět reaguje uzlina velmi rychle. V řádu hodin a dnů.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
![]() |
18.6.2021 18:23:03
myslíš, že uzlina za tři týdny nevyroste? já jsem měla v třísle velkou uzlinu, že překážela, vyrostla během pár dnů, něco mě kouslo nebo štíplo do zad, do dolní části, tam jsem měla zánět a ta uzlina vydržela ještě snad měsíc po dobrání antibiotik
a loni se mi zvětšila uzlina pod paží, od štípnutí muchničkou, ta teda i bolela, konzultovala jsem to s dětskou doktorkou, protože jsme u ní zrovna byli, říkala, že to může udělat a že to může trvat pár týdnů, než zmizí nepokousala něco i maminku? třeba si ani nevšimla, on i ten otok na noze může být od štípnutí, pokud je k tomu nějaká alergie, mám s tím zkušenost |
nazdar nazdar | 159243 |
18.6.2021 15:55:33
to o tom očkování jste měla uvést hned. nechci Vás strašit, ale otok nohy by mohl ukazovat i na nějakou trombózu, což po kovid injekci řeší dost lidí, i mladších.
Doba od injekce roli moc nehraje. Uzliny pak už doprovodný jev, tělo je tak trochu zblblé a vzhledem k fungování těch injekcí nikdo vlastně neví,co v organismu probíhá - bohužel často ani lékaři ne. Kdyby se noha zhoršovala, s návštěvou doktora neotálejte. |
Jak na úspory v rodinném rozpočtu: Pomůže vám cashback od PlnáPeněženka.cz
Bosá chůze pro děti: Zdravý vývoj nožiček díky barefoot obuvi
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.