| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
7.9.2025 17:42:09
Já mám ráda pax, billy knihovny a kallax... Myslím, že s tím se dají dělat zázraky
![]() Ty skříně doporučuju spíš ty mělčí, lépe se udržuje přehled... A osobně mi vyhovuje v pokoji bílý nábytek, dobře se kombinuje, udržuje a stačí ho oživit barevnými doplňky... |
| sally | 3140 |
|
|
7.9.2025 17:19:06
určitě se nám osvědčilo kupovat všechno v nějaké jedné barvě (u nás teda světlé dřevo nebo bílá) - protože pak jde s nábytkem šoupat z místnosti do místnosti... děti začínaly v jednom pokoji a v obýváku byla herna, pak v obýváu přibyly psací stoly (škola), a pak někdy kolem osmi deseti se z obýváku zase stal obývák a všechno šlo do pokojíčků.... Z nábytku nejvíc využívám takové ty "skříně" s čtvercovými otvory, do kterých se kupují krabice. Krabice jsou levné, dají se koupit v různých barvách a vzorech, od neutrálních až po dětské, barevné atd... dá se udělat na střídačku knížky a krabice, prostě jak je potřeba.
To si myslím, že byste mohli mít bez ohlednu na to, jaké dítě k vám nakonec přijde. Trochu ošemetnější je to s postelí / postýlkou - pro miminko asi postýlku, ale od nějakých dvou let bych volila normální postel a případně dokoupila zábrany. Děti zhruba batolecího věku nám nevydržely pod peřinami, takže spali v overalech a měli jen tenkou lehkou dečku - protože s tou dokázali v noci naložit - peřinu "neutáhli"... ale to je potřeba pak řešit na míru, opět dle věku dítěte... jenom že pokud to bude ten batolecí věk, tak asi nemá moc cenu kupovat velké peřiny... |
| Zeyfera | 106716 |
|
|
7.9.2025 13:24:55
My mále dětský pokoj celkem malý, i když pěkný, světlý, tak se mi osvědčilo nechat si udělat nábytek na míru. Na jedné straně máme vysoké vestavěné skříně, z toho částečně poličky na knihovničku a hračky v krabicích. Postel o něco kratší než standardní, takže opět na míru s úložným prostorem a u stěny s dřevěnou deskou. Psací stůl tzv. rostoucí s nohami, které se dají posouvat nahoru. Židli ke stolu dětskou otočnou, kolečkovou s dobrým opěradlem na záda. Pak ještě v rohu místnosti jsme nechali udělat dřevěné poličky na hračky či knížky. Pokojík vydržel až do střední školy, kdy jsme měnili postel a židli u psacího stolu za už dospělácké. Barevně máme laděné pro kluka - světle modře a zeleně.
|
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
5.9.2025 14:10:05
https://www.ikea.com/cz/cs/cat/regaly-a-organizery-na-hracky-20474/
vždy jsem za nejlepší kus nábytku v dětském pokoji považovala takovýhle regál na hračky, který u nás vždy byl umístěn tak, aby jeho horní plocha zároveň sloužila jako noční stolek. Aktuálně mám jeden nepotřebný doma, fialovo/zelený na tři organizéry, vyrobený truhlářem. Klidně věnuji za odvoz - neznám ale detaily zakladatelky (třeba odkud je). |
| petadurka | 80929 |
|
5.9.2025 14:02:01
Děkuju
![]() Jo to Jo, právě proto nechceme nic shánět zatím, jen tak sonduju, co se oplatí a tak. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
5.9.2025 13:06:44
Gratuluju k rozhodnutí stát se náhradními rodiči a přeju, aby vám všem bylo spolu dobře
![]() S vybavením bych možná počkala. dvouletý kluk ocení něco jiného než pětiletá holčička. A to včetně koberce :) Ono to pak pár dní potrvá, až budete vědět, než je dostanete domů. A stejně nebudete schopní se soustředit na nic víc než přípravu na ně. |
| susu. | 129001 |
|
5.9.2025 10:48:47
Tak asi hodně záleží na velikosti pokoje, ne?
Pokud tam nedostaneš dvě postele, tak nezbude než palanda. Nebo jestli jde pokoj rozdělit na dvě půlky. Nebo je-li dost velký, aby tam šlo dostat postele za sebou a zbytek nechat víc společný, ale to je si spíš pro podobně staré děti. Jak je umístěné okno a dveře. Vždycky se mi hodně líbilo to - každá půlka samostatně, ale noční stolky určitě dva. ![]() a zajímavé mi přišlo i toto uspořádání, ale to chce dost dlouhou jednu zeď. ideálně, když si můžou zatáhnout aspoň závěs a mít aspoň trochu soukromí. ![]() |
| petadurka | 80929 |
|
5.9.2025 10:32:41
Co všechno se vám osvědčilo při vybavení pokojíčku, ať už pro mimino nebo předškoláky ( jsme v běhu na ado a PP, tak proto ten věkový rozdíl ;) ) ?
Jsme docela fanoušci ikei a Paxu, tak třeba nějaké vychytávky, rozdělení skříně, psací stůl a pod? Dekuji |
| Veronika Jankových | 160038 |
|
17.5.2023 10:05:40
Zdravím,
zkuste se mrknout na www.tiskatka.com . v. |
| Olga.P. | 30536 |
|
|
20.10.2022 9:15:48
Mám vnoučata 3,5 a 1,5 roku a orientovat se v nabídce dětských věcí je pro mě pořád problém. Praktikuju to tak, že dcera vybere a já zaplatím. Mohu-li přispět radou, pak investice do drahého miminího oblečení se nevyplatí, vynese to jednou dvakrát a je z toho venku, nakupujeme v Pepcu, Kiku, občas CaA nebo HaM. Naopak třeba pořídit plyšáky pro nejmenší v Bambuli a podobných obchodech nejsou úplně vyhozené peníze. Z hraček u nás hodně frčí dřevěná vláčkodráha. Pro miminko by se možná hodilo nějaké ergonomické houpátko, pro starší třeba židlička, na zimu fusak... to jsou všechno docela nákladné věci a maminka by to možná ocenila
. Opatrná bych byla s dudlíky a lahvičkami, nabízí se spousta tvarů a druhů a každému dítěti vyhovuje něco jiného a u cenovky jsem vždycky mírně lapla po dechu :-D. |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.