| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cyklistika

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7562  [Dalších 7532 >>]
Rodinová 140078
9.8.2024 11:15:08
Vetre, ano, tohle presne jsem myslela, tys me pochopila ~:-D
Abigail* 76789
9.8.2024 11:06:17
Jezdím na kole celkem dost, ne všude se u nás dá jet po cyklostezce, ale když je na výběr, vyhraje vždy cyklostezka, protože se na ní cítím bezpečněji, ať už je jakákoli.

Včera mě ale jako chodce na chodníku málem srazil borec a skútru, toho jsem tam opravdu nečekala.
Vítr z hor 100046
9.8.2024 11:02:01
Dodnes si pamatuju, jak jsem standardně předjížděla kamion (já v levém pruhu, on v pravém). Po předjetí kamionu jsem koukla do zrcátka, klid, volno, vracím se do pruhu - a najednou v něm motorkář, který mě podjížděl zprava (on se tak zavlnil, nejdřív předjel kamion zprava a vrhnul se pode mě). Dodnes nevím, jak jsem to stihla strhnout.
Vítr z hor 100046
9.8.2024 10:57:23
"Mně nejvíc vadí cyklisti a elektristi na chodníku, i když je naproti cyklostezka"

U nás jezdí na chodníku jedna paní s elektrickou koloběžkou. Ona sedí na sedačce, před ní u řidítek stojí její pětiletý syn, na řidítkách je přivázán pes - a ten běží prostředkem silnice. ~o~
Čumča. 160024
9.8.2024 10:51:22
Omlouvám se, že to zlehčuju, ale pobavil mě překlep "zahynout do lesa", nedivím se, že dcerka protestovala~:-D
Stará husa 154854
9.8.2024 9:51:24
Na kole už dávno nejezdím a auto nemám. Kdysi, když jsem ještě na kole jezdila, jsem se snažila silnicím vyhýbat, jak to jen šlo. Aut jsem se bála a bylo mi nepříjemné, když mě přejížděla. Jak jsem si na kole nebyla úplně jistá, vždycky to předjíždění se mnou zahýbalo a měla jsem strach, že spadnu. A nebyla jsem sama, komu to dělalo zlé. Jednou jsme jeli trasu, kde se jelo kousek po silnici, aby se pak už zahynulo do lesa, ale předjížděly nás velké naklaďáky a dcera, asi devítiletá, dostala takový hyserák, že jsme se museli vrátit.
V autě jsem to brala vždy z pohledu spolujezdce, ale cyklisti na silnici mi dělali zlé vždycky. Každou chvíli jsem čekala , že zničehonic vybočí nebo se zastaví nebo spadnou a cyklista jaksi nemá žádnou kapotu, takže jakákoli srážka s ním, je pro něj tragická.
Jsem ráda, že už nejezdím. Na kole ani v autě.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
9.8.2024 8:56:12
mne už cyklisté dohnali do stádia, že nenávidím každého, koho vidím na kole v cyklistickém oblečku ~t~ úplně nejvíc nenávidím pravidlo 1,5 metru, které platí jen pro auta, pro cyklisty nikoliv... já pracně předjedu cyklistu, abych o pár metrů dál musela zpomalit kvůli koloně a cyklista se plynule dál vydá podél kolony zprava a podjíždí klidně i v 40 km rychlosti ~d~ načež se kolona rozjede a já mohu zase hledat místo, kde toho cyklistu zpátky předjedu, abych dodržela 1,5 metru... případně když cyklista na červené nelení, plynule přejede ze silnice na chodník, přejede křižovatku po přechodu, aby se za křižovatkou zase vrátil na silnici - v takovou chvíli mívám chuť ho z toho kola sundat ~d~
obecně jsem přesvědčená, že by kola na silnici měla mít nějakou verzi spz, aby byli cyklisté identifikovatelní a postihnutelní za porušování předpisů - dost často prasácky hřeší na to, že porušení předpisů je u nich nevymahatelné...
jo a taky mě vytáčí motorkáři, když na 3 proudé silnici ve městě (jižní spojka třeba) předjíždějí mezi pruhy v obou proudech - mezi prvním a druhým a druhým a třetím... kolikrát jedu prostředním a motorkáři mě míjejí z obou stran zároveň - copak se sakra nevidí vzájemně? když vidím jak se za mnou blíží, ráda mu uhnu ke kraji pruhu, aby mohl předjet bezpečně, ale když jede z obou stran, je to stresující pro všechny...
a jinak k otázce - ano, někdy se chovám bezohledně a to svou pomalou jízdou v terénu, kde to neznám, je úzká silnice, serpentiny a já nevidím dost před sebe... vím, že řidiče za mnou to rozčiluje, protože oni třeba mají trasu najetou tolikrát, že by ji dali i poslepu, ale zcela bezohledně odmítám zrychlit ~:-D takže abych byla fér, snažím se takovým trasám vyhýbat (ne vždy to jde, takže se fakt omlouvám, za své zdržování ~:-D)
Koníček mořský 156666
9.8.2024 7:58:53
U toho přejezdu bych jakožto cyklista taky asi dojela až k závorám, sesedla, po zvednutí rychle převedla kolo, mimo silnici počkala, až auta přejedou, nasedla a jela dál. A snažila se nikoho nezdržovat, pokud možno.
Když jedu po silnici jakožto cyklista, snažím se vědět o všech autech za mnou a přizpůsobit se dané situaci a nepřekážet pokud možno.
Ale já se snažím ve všech životních situacích brát ohled na ostatní lidi. Bohužel je fakt, že mě to čím dál víc přestává bavit. Ale mám to v krvi a v podstatě, takže s tím asi nic neudělám.

Takže ne, nechovám se bezohledně. Vždy se snažím mít ohledy k ostatním lidem a všem živým tvorům. A protože nikdo není dokonalý, občas se možná nějaká chybka vloudí.

Jakožto řidič se snažím být maximálně klidná a shovívavá, tolerantní a vlídná. Po usednutí do auta se ze mne stává budhista. A hlavně, ať vše vždy dobře dopadne. Jde o zdraví a o život a to je nejvíc.
Evelyn1968,2děti 6269
8.8.2024 23:46:27
Mně nejvíc vadí cyklisti a elektristi na chodníku, i když je naproti cyklostezka, každou chvíli kolem mě cestou do školy někdo profrčí, co kdybych si zrovna chtěla zavázat botu a vybočila že směru.
Martina, 2 kluci 15942
8.8.2024 22:45:50
Nikdo nikde nebyl, skočila rovnou před auto, ani jeden jsme ji neviděli ani na okamžik, až těsněpred autem.. Ale i tak, manžel brzdí intuitivně, na rozhodování mozek nestihl použít, přestože to asi nebylo rozhodnutí nejlepší.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7562  [Dalších 7532 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.