| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Bezplenková komunikační metoda

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1471  [Dalších 1331 >>]
Marci
  • 
7.5.2012 17:02:36
Ahoj holky
Tak jsme doma z porodnice :-)
Naše princezna se narodila 3.5. v 0.43hod. Byl to skvělý a rychlý porod a s personálem v nemocnici jsem byla velice spokojena. (Nemocnice Frýdek Místek)
Už v porodnici jsme zkoušeli čůrat a kakat do umyvadla,ale podařilo se to až třetí den. Doma nám to jde mnohem lépe, malá je šikovná.
Bratříček je celkem pozorný a milující :-),ale sem tam má divné chvilky. Třeba v noci když začne plakat malá,tak spustí taky,aby měl také moji péči. Tak potom uspávám oba najednou nalepené na sobě :-)

Kopřiva Dvoudomá 34182
3.5.2012 9:39:44
Jo, tak náš starší tu mladší dost masí, různě ji bouchá, převrací, hází po ní věci, kope do ní. Ne furt, ale často.

A počurává se taky, obvykle když kojím a nemůžu k němu jít, resp. řeknu mu, aby šel za mnou sám nebo aby chvilku počkal, tak se mi "odmění" ~q~
Archciba 61187
2.5.2012 19:53:11
Já teda s žárlivostí nemám moc zkušeností. Děti na sebe nežárlí ~d~
A pokud začali, že jsou miminka, tak stačilo si je vzít jako mimčo, říct, že dostanou plenečku, dudlíka, položíme je do postýlky, kde budou jen ležet a budou pít jen mlíčko z lahvičky ~t~ Hned je to přešlo ~:-D
Marci
  • 
1.5.2012 21:48:34
Ano mohu potvrdit, že když se náš malý naučil něco nového, hlavně sedět a lézt po čtyrech, tak začal čúrání více ignorovat.Co teprve když začínal chodit. Také mohu potvrdit, že nemoc šoupne dítko zpátky. Když mu bylo 18 měsíců, byl skoro 2 týdny bez plenky a pak dostal jednodenní horečku a všechno bylo v háji. Pak jsme definitivně skoncovali s plenkama až přesně ve 2letech.
Teď jsou mu dva a třičtvrtě a čekáme každým dnem další miminko.Stává se, že se schválně počůrá a řekne, že je mimi. Očekává péči jako o miminko, takže jsem zvědavá, jak to u nás bude vypadat:-).
Měli jste to někdo podobné ,když přišel na svět nový přírustek???? Je to žárlivost takto projevená???
No a jinak mi držte palce holky.
Přeji všem málo mokrých plínek :-)
Maesta a zlatíčka 15791
29.4.2012 14:03:27
Díky, no je toho teď hodně nového - snaží se lést, trénuje kolínka....nevydrží chvilku v klidu a dost podstatné - rýmujeme a už i kuckáme! tak ono nemoc vždy dítě šoupne zpět...
Archciba 61187
28.4.2012 10:15:54
Maesto, je to jen přechodné. Většinou to souvisí s tím, že se naučí něco nového (otáčet se, lézt, chodit) nebo ještě je to často v období růstu zoubků.
Chce to jen vytrvat a nenutit. Za chvíli to zas půjde líp.
A jak jsem psala níž. Naše mimčo taky v klubíčku nad nočníkem nečůrá. A přitom jsem dnes zjistila, že signál chápe. Ležel na podložce a začal čůrat. Hned jsem si toho všimla, ale on čůrání přerušil, tak jsem zkusila říct signál a hned začal čůrat a culil se u toho. Bylo vidět jak "tlačí" ~:-D
A myslím, že má suchou plenu i přes noc. A čůrá jen se probudí. Dnes jsem mu sundala plenku a vypadalo to jako když čůral jen jednou - plena nebyla prosáhlá všude.
No uvidíme jak mu to půjde dál.
withep 93862
28.4.2012 8:46:19
Maesto, je to úplně normální a je to přechodné. Naše malá měla takových období tolik, že už je ani nespočítám. Vydrž, buď trpělivá, netlač na ni, zkoušej, ona se za pár dní nebo nejdéle týdnů zase chytí ~x~
Maesta a zlatíčka 15791
27.4.2012 21:27:56
Tak nakukuju a prosím o radu.
Praktikuju s dcerou - 4. dítě - částečnou BKM - i když vím skoro přesně , kdy bude čurat - nebo spíš jsem věděla - tak nezvládám při 3 dalších dětech potřeby dcerky vychytat. Od jejich 14 dní jsem skoro 100% vychytávali kakání - ono jí totiž strašně moc pomáhalo dát v klubíčku nad hrneček, krásně se vyprďkala. Jenže teď od 6. m. nastal nějaký zlom, i když má po vyspání suchou plinečku, tak se nad hrneček nevykaká, nevyčurá - dnes jen 1x čurání, jak dám plinku - látkovou, či na látkovou podložku čurá skoro hned....je to normální, je to jen nějaké přechodné období?
Taky teda namám nic načteno o BKM, prostě aniž bych věděla, tak jsem ji praktikovala s 1.synem (dnes 8 letý), ale až od 8. m. a pak na diskusi tady na rodině o látkovkách, holky psaly, jak je jednoduché začít s BKM s novorozence - a bylo to.....ale další fáze a vychytávky neznám - existují nějaké?
zlobivá holka 118130
24.4.2012 11:11:41
Archcibo, díky.

A vypadá to, že se pěkně rozjíždíte, když jste odbourali pokaděné plíny. Teda obdivuju, žes přišla na to, že nechce čůrat v klubíčku, já bych asi byla nešťastná, že nechce čůrat vůbec, tohle by mě u tak malého prcka nenapadlo...
Archciba 61187
21.4.2012 13:16:08
Zlobivá, u Vojty se bojkoty s úspěchy střídali tak po měsící. A co si tak vzpomínám tak to podobně měla i Any (klasický plínkáč).
U nás Tom stále odmítá čůrat i kadit v klubíčku. Asi mu to není pohodlné. Ale krásně se naučil kadit na podložku. Dá se říct, že do plíny už nekadí. No a když je rozbalený, tak taky čůrá víc. Pak v plíně dokáže vydržet i tu hoďku a půl až dvě hodiny. Ale musí spát ~:-D
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 1471  [Dalších 1331 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.