Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Hadi a spol | 40792 |
24.10.2012 22:01:38
Rodila jsem dvakrát "normálně", poprvé s epi - trošku mi to ulevilo od bolestí a věděla jsem naprosto přesně kdy mám tlačit, jen ta bolest byla taková pohodovější Při druhém porodu se epi nestihl. Sestra se mě ptala jestli ho budu chtít ve chvíli, kdy jsem fakt nevěděla a tak jí to taky řekla a malá byla za 15 minut venku A taky jsem přežila. Vydávala jsem u toho dost divoké zvuky, teď se tomu musím smát, ale rodila jsem bez tlumení bolesti
|
Elíláma | 101194 |
24.10.2012 22:00:30
Já myslím, že jsem taky dostala Dolzin a nějak jsem si nevšimla změny já jsem nějaká rezistentní, epidurál mi ulevil asi o 5 %, opiáty vůbec...
|
Svitka + 06/2011 + 10/2016 | 101372 |
24.10.2012 21:59:59
Já rodila s epidurálem a dali mi ho jen jednou, s tím, že porod postupe rychle a už bych právě nevěděla kam tlačit... nakonec se rychle postupující porod zasekl a já se trápila dalších 5 hodin (bez epi!), takže jsem prožila tu bolest i bez (nakonec i císaře) a za mě určitě JEDINĚ S EPI. Neříkám, že to je všelék, ale určitě to pomůže v tom, že si maminka může alespoň trošku odpočinout a nabrat síly. Na kurzu nám říkali, že se i uvolní a tím pak porod lépe postupuje.
|
Leontýnka+3 | 26083 |
24.10.2012 21:59:33
Já šla k prvnímu porodu s tím, že epi určitě nechci, že chci rodit přirozeně. Po dvou dnech vyvolávání jsem chtěla epidurál, když jsem šla na sál. Ovšem anesteziolog byl zrovna u jiné rodičky, než dokončil práci, malej byl venku . Takže jsem si uvědomila, že to, co jsem si myslela, že nepřežiju a bude trvat celou noc, byl rozběhnutý porod a na tři zatlačení byl mrňous venku. Jak tu už zaznělo, nejhorší bylo šití. Hodinu a třičtvrtě a i když jsem dostala znecitlivující injekce, prostě to bolelo jak sviňa!! Ono asi záleží kde se šije, takový sešívaný čípek je teda lahoda.
Další dva jsem rodila už bez vyvolávání, doma mi odtekla voda, malá od prasknutí 8,5 hodiny, nejmladší cca 5 hodin. A dalo se to zvládnout, člověk už ví do čeho jde i když se mi zdálo, že to bolí trochu víc. Podle mě neřeš jestli epi ano či ne, rozhodneš se na místě. |
Šešule | 94264 |
24.10.2012 21:59:31
Rodila jsem třikrát bez epidurálu. Nejhorší bolest byla při prvním porodu, když mi dali oxytocin. Bolesti při přirozeně běžícím porodu byly zvládnutelný (něterý fáze kontrakcí mi byly i docela příjemný), ty oxytocinový se zvládaly fakt blbě.
Kamarádce dali při porodu injekci proti bolesti (prý). Měla halucinace a narodilo se jí omámený dítě |
Liki + dcera 8/11 | 132398 |
24.10.2012 21:59:24
Rodila jsem 19 hodin bez čehokoliv proti bolesti. Bolelo to, ale porod jsem si v rámci možností užila. A to jsem člověk, který se div nehroutí, když má v prstu třísku. Ale k tomu porodu ta bolest tak nějak patřila. A rodila jsem 4kilové dítko s těhotenskou váhou 65 kg a výškou 161 cm.
|
pearl | 110594 |
24.10.2012 21:58:46
JÁ NE!!!)))
Přísahám, že druhý porod mě díky téhle knize (ale nejen díky ní) opravdu nebolel. Prostě jsem kontrakce nevnímala jako bolestivé. Ale nestačí si jenom přečíst takovou knihu. Je to o celkovém přístupu. A netvrdím, že to MUSí zvládnout všichni. |
Vínečko | 13944 |
24.10.2012 21:57:57
Mě u prvního šili bez umrtvení a to bylo pitomý
|
Třeba já |
• |
24.10.2012 21:57:40
oba porody mě bolely, a nebyly zrovna krátké (celkem 22 a 10 hodin), ale neměla jsem žádné léky ani epidurál, a tím to bylo celkem snesitelné, jak se ta bolest pomalu stupňovala. Takový ten pocit "něco mi dejte, už to nevydržím" jsem měla u prvního až pár minut před koncem a u druhého snad ani ne. takže bych do sebe žádnou chemii necpala, akorát bych byla zdrogovaná já i dítě a ještě riskovala další komplikace. takže zvládnout se to určitě dá, doporučuji úlevové polohy, sprchu či vanu a šikovného člověka na masáže kříže.
|
Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 | 29501 |
24.10.2012 21:57:25
já vždycky říkám, že za deset kaček půjdu rodit znovu. Ne, že by to nebolelo, to jako zase jo, ale asi jsem z těch šťastnějších žen, které si porod maximálně užily, byl to pro mě prostě waaauuu zážitek a skoro mě mrzí, že už to nejspíš neprožiju ... no jo, ale nervy mám jenom jedny a děti už dvě
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.