Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Binturongg | 104880 |
2.10.2012 15:35:23
Totéž jako Mandelinka a M+1 - u prvního dítěte.
U druhého totéž, jen ne po necelých 7 týdnech, ale až po 8mi Lék(y) bych zkonzultovala s gynekologem nebo internistou, ale obecně platí, že nárazově, malé nebo normální dávce by nemělo uškodit téměř nic, jen je možné, že dítěti nebude chutnat mlíko. Další možnost je "závadné" mlíko odstříkat |
luthienka | 77117 |
2.10.2012 15:32:42
přijde mi, že ascorutin je v poho, brala jsem ho po obou porodech s.c.
|
withep | 93862 |
2.10.2012 15:29:41
Nejsem lékař, takže to neposoudím, nakolik potřebuje ten lék a nakolik je neslučitelný s kojením. Kdysi tady v diskusi bylo číslo snad někam na laktační ligu, kde je možné konzultovat kontraindikace léků a kojení, ať se tam zkusí zeptat. Jen mě napadlo, pokud by to nebylo až tak akutní, že by si mohla měřit bazální teplotu, a pokud by kolem 15. dne stoupla, dalo by se na základě toho přepokládat, že má normální cyklus a že je to menstruace.
|
M a 1 |
• |
2.10.2012 14:36:50
Já to tak měla. Po císaři, skončily očistky a asi týden na to krvácení a normální regulérní menstruace. A pak každý měsíc, tak jako před otěhotněním. A to jsem kojila co 1-1,5 hodiny ve dne v noci. Má matka to také měla tak, hned po šestinedělí.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
2.10.2012 14:28:37
Ahoj, chci se tady zeptat za svou kamarádku. V půlce srpna porodila klučíka císařským řezem kvůli myomům v děloze. Před koncem šestinedělí jí už přestávali očistky a teď už zase krvácí, je 7 týdnů po porodu. Doktorka jí při šestinedělní prohlídce řekla, že dělohu má podle utz čistou a že možná krvácí kvůli těm myomům a nasadila jí askorutin. Kamarádka kojí malého, chlapeček přibírá 300 g týdně. Kamarádka tento lék užívat nechce, v příbalovém letáku píší, že se během kojení vůbec nesmí užívat, volala mi, co si o tom myslím. Řekla jsem jí, že si myslím, že už by to mohla být menstruace, když začalo krvání znovu a doporučila jsem jí kontryhelový čaj, že jí určitě neublíží a počkat cca 14 dní a jinak jít do nemocnice kvůli vyčištění dělohy, ale nejsem doktor. Myslíte, že jsem jí poradila správně? Může užívat nějaký vitamín C místo toho askorutinu, je to bezpečné? Je možné, aby MS přišla takhle brzy? Děkujeme za rady. J.
|
Mája+Marianka(7/11) | 130644 |
4.7.2012 16:06:55
U prvního dítěte jsem jezdila na folikulometrii neustále, folikuly dozrávaly, ale pomalu, tak usuzuju, že mám delší cyklus.
|
Mája+Marianka(7/11) | 130644 |
4.7.2012 16:05:18
Podle doktora se to pozná z krve (ptala jsem se na ovulační testy, tak říkal, že jo, že jsou spolehlivé, ale že je to poměrně drahá metoda, že mu přijde lepší odebrat krev a uvidíme).
|
x x | 15263 |
4.7.2012 14:52:54
MS neznamená rozhodně, že proběhla ovulace. Myslím, že máš rozházené hormony, já jsem měla problémy po 2. porodu, 8 měsíců od porodu jsem skončila na kyretáži pro extrémně silné krvácení. naštěstí se to pak upravilo.
Ale jak dlouho špiníš, tak to fakt bude hormonální nerovnováha. Jestli probíhá ovulace, to se asi určitě nedá, ale myslím, že lékař Ti zahájil už léčbu, tak uvidíš po výsledích toho horm. profilu. |
adriM+M+N | 55217 |
4.7.2012 14:36:33
Ne nemusi byt ovulace, resp. muze byt kdykoliv, ob cyklus apod. Nejlepsi je zkusit sledovat ovulku at uz pomoci sledovani bazalni teploty (meri se kazde rano ihned po probuzeni nejlepe ve stejnou ci podobnou dobu predtim nez vstanes).
Anebo si vyzadej u dr. at te proste jeden cyklus sleduje pomoci utz, jestli rostou folikuly, jestli se vytvori jeden dominantni, dojde k jeho prasknuti apod. V pripade, ze ovulka nefunguje jak ma, vetsinou staci jen leky na podporu ovulace, napr. clostilbegyt. Preji at se brzy zadari, urcite se nechej sledovat at se to da resit. |
withep | 93862 |
4.7.2012 14:28:24
Souhlasím. Jinak tedy pokud máš MS (jestli je to skutečně MS a ne krvácení z jiného důvodu), je pravděpodobnější, že máš ovulaci, i když jisté to není. Doporučuju symptotermální metodu, já v ní nejsem nijak zběhlá, ale změny konzistence hlenu děložního hrdla ve dnech kolem ovulace jsou opravdu nepřehlédnutelné, takže docela flákám měření teploty, čípek nesleduju vůbec a stejně vím, kdy k ovulaci dochází.
Jinak tedy pokud se jedná o první MS po porodu, může být atypická (silná, slabá, krátká, dlouhá,...), takže bych se tomu až tak nedivila. Ať se brzy zadaří |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.