| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mám doma podnikatele

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1031  [Dalších 971 >>]
Suza007 91095
23.11.2012 13:15:18
Co přesně nejde takhle jednoduše? Že zisk se liší z měsíce na měsíc, že musí vydělané peníze taky do něčeho investovat, že za vydělané peníze nakupuje materiál, platí prodavačku apod.? To je mi jasné, ale pokud podniká s někým (byť je to jeho matka), tak spolu musí mít dohodu o tom, jak se zisk (ne příjem) rozdělí a kdo má co na starosti. Pokud je živnostník, tak na koho je psaná živnost - na něj nebo na tchyni? Jaký status ve firmě má ten druhý? Zaměstnanec? Nebo mají nějakou dohodu o spolupráci? Nebo nemají nic a jen tak to plichtí, jak to zrovna vyjde?
Tohle jsou podle mě otázky, na kt. by si měla zakladatelka odpovědět předtím, než může řešit, jestli jí manžel dává málo nebe dost. Třeba prostě víc nevydělá. Anebo vydělá a schrábne to tchyně. Co já vím. Ale asi těžko můžeme tady říct - jj, chudák zakladatelka, ona s penězi sotva vyjde, měla by mít víc - když nevíme, jestli je to reálně možné, tedy jestli je zisk firmy takový, aby mohl být manželův podíl na něm větší než je teď.
magrata1 95172
23.11.2012 13:14:50
jsi ubohá, jdi už do hajzlu. I kdyby to tak zrovna bylo, nic ti do toho není. :-©
Xantipa. 34439
23.11.2012 13:14:12
U podnikatelů je to jinak - s tou výší příjmů.
Dále - v žádostech na sociálku se uvádí jen - podnikatel - a údaje dostane úřad od sociálky.
Kreaty 128225
23.11.2012 13:11:10
kromě toho ty přece musí vědět jaký je manželovo příjem, když každé tři měsíce neseš na sociálku žádost o příspěvek na bydlení a jiný příjem než jeho nemáte, tak víš kolik ti z toho může dávat, ne?
Kreaty 128225
23.11.2012 13:09:02
tak ono je to jasné, tchýně si většinu výdělku vezme na sebe, aby byl co nejnižší příjem pro žádost o příspěvek na bydlení, a manžel si vezme jen nějaké minimum a úspěšně se dojí stát
Xantipa. 34439
23.11.2012 12:51:30
U drobných živnostníků to takhle jednoduše zase nejde.~Rv
Suza007 91095
23.11.2012 12:48:38
Bikros,
jestli to dobře chápu, tak manžel podniká s tchýní a vydělá si měsíčně 12tis., které dá do vašeho společného rozpočtu, a ty pak za to nakupuješ jídlo a drogerii apod. A chtěla bys víc.
Hm, záleží na tom, jaký je zisk manželovo firmy a jak mají s tchýni rozděleny kompetence. Fér by nejspíš bylo vzít zisk a ten rozdělit mezi manžela a tchyni podle nějaké jejich dohody. Když jde o živnostníka, tak firma je vedená na jednoho z nich a druhý je jako zaměstnanec? Nebo jak to mají rozdělené? A zisk si dělí napůl nebo jinak? A když tohle všechno zjistíš, tak pak z toho můžeš dovozovat, jestli ti může manžel přispívat víc nebo nemůže.
magrata1 95172
23.11.2012 12:45:21
Kdyby aspoň těch peněz nosil podstatně víc, aby třeba bylo možné si někdy zaplatit hlídání a věnovat se sama sobě.
magrata1 95172
23.11.2012 12:43:30
Kašli na závistlivce. Kreténi tu běhají v houfech. Já jsem třeba jednou šla se ségrou a dvě babky vedly hovor tak, že jsme to nemohly přeslechnout: "Chudera Danuška (ségra), měla radši umřít ona než Kája (sousedům zemřel syn ve 26 letech na vrozenou srdeční vadu), šak co má ze života, dyž je slepá." Měla jsem tenkrát zapomenout na slušné vychování a říct jí, že se divím, že se dožila svého věku, když trpí smrtelnou blbostí.
Xantipa. 34439
23.11.2012 12:42:19
Ještě k manželovi - pochopitelně Ti do toho nemohu mluvit a nechci mluvit, ale dle mýho názoru bys ho měla přimět k tomu, aby se více zapojil do rodiny - já totiž mám z toho, co píšeš, pocit, že si myslí, že peněz máš přece dost. A nevím, zda už přišel čas, kdy bys mohla Ty sama se angažovat ve firmě na oplátku za to, že on se bude více angažovat doma.
Nemyslím, že je dobrý model - já doma na péči o všechno a on ten, co nosí peníze, ale doma se neangažuje. A vzhledem k tomu, že máte postižené dítě, tak dle mýho to platí tuplem.
Ale to je jen můj názor~;)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1031  [Dalších 971 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.