| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Panenství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 822  [Dalších 682 >>]
Pole levandulové 23006
15.5.2020 15:42:44
Moje babička, ročník 1913 se narodila svým rodičům rok! před jejich svatbou. Nebyli plnoletí /to tehdy byli až ve 21 letech/, rodiče jim odmítli dát souhlas, tak museli počkat, až byli plnoletí.Pak se vzali, měli spolu další dvě dcery a jejich manželství fungovalo až do jejich smrti. Žili v Praze.
Můj dědeček /posléze manžel této babičky/, taky ročník 1913, byl nemanželské dítě učitelky a stavitele z Prahy. Kupodivu problém nebyl v tom staviteli, ale v učitelce, která se vdát nechtěla, protože by již nemohla učit, takže milého dědečka dala k příbuzným a tím její starost skončila. Naopak stavitel se o svého synka zajímal, ženit se chtěl, ale byl odmítnut, takže alespoň uznal otcovství a dědečka si brával k sobě i když už měl pak manželku. S tou děti neměli, k dědečkovi se chovali oba slušně, měli ho rádi a nakonec mu odkázali značný majetek /o který ho pak komunisti obrali a napravila to až restituce/. Se svojí biologickou matkou se děda logicky nestýkal, přestože ona v jeho dospělosti zájem projevila. Dožila se víc než 100 let, stále čilá a soběstačná, ale osamělá.
Babička i její sestry se vdávaly poměrně pozdě, protože všechny studovaly a vím od nich, že rozhodně se nevdávaly jako panny.
O praprarodičích z tátovy strany toho tolik nevím, jen vím, že moje babička s dědou už byli dlouho svoji a nedařilo se jim počít, nakonec těhotenství přišlo až v bezmála 40 letech mé babičky a táta zůstal jedináček. I tato větev příbuzných žila v Praze.
Monika 123907
15.5.2020 15:42:34
Nic vědeckého netuším a z naší rodiny mám informace až o babičkách, které se vdávaly až 1945 a 1951, obě jako těhotné. Ta starší babička, dokonce vyprávěla, že se s dědou seznámila na konci války na jakési cizí svatbě, kam byla pozvaná, 50 km od jejího domova, tj. jsem z toho usoudila, že sex a otěhotnění proběhlo okamžitě tam ... Obě babičky tedy žily na venkově, kde asi nebyl žádný velký problém najít nějakou k sexu příležitost, i když obě pracovaly v továrně, nikoliv na poli ~;)
libik 142094
15.5.2020 15:41:47
Myslím si, že sex před svatbou byl běžný, u holek ale málokdy šlo o sex na jednu noc s náhodným idolem, jelikož se moc nepořádaly dámské jízdy do společnosti bez garde, holka sana v hospodě by byla divná. Takže když si panna s někým zaskotačila, rámcově předpokládala, že bude posléze svatba.

Moje obě babičky nebyly pannami (jako pubescenta mě to zajímalo) a jedna teta přišla o věneček s Lojzíkem(snoubencem),který se už tehdy dokázal zabít na motorce. A byla teda pak honička holku provdat~d~ Nakonec vše dobře dopadlo, pradědeček někde sehnel nerudného a nevzhledného strýčka Adolfa, který však měl dobrou živnost v Praze a žili šťastně až do smrti.
P.T. Cruiser 139258
15.5.2020 15:39:18
Asi jak kde, v jedné z knížek Geralda Durrella se píše že těhotnější nevěstu v bílém ještě Gerry neviděl a někdo mu tam vysvětluje, že je to na Korfu normální a aspoň se ví že je nevěsta plodná.
Babička vzpomínala že na venkově bylo za Rakouska a za první republiky poměrně obvyklé brát si na výchovu děti z Vídně - byly to nemanželské děti českých služek, moc toho nesnědly a peníze na jejich výchovu se hodily... Moje matka se narodila jako hodně pozdní dítě a jejích starších sourozenců se taky ptali jestli si ji rodiče vzali z Vídně :-) - bydleli na samotě u lesa a babička pozdní těhotenství tajila jak partyzán.
Alena 129302
15.5.2020 15:32:56
"Navíc ty z vyšších vrstev asi byly i dost hlídány. " za prvni republiky? To uz chodily po ulici devcata bez gardedamy.
Alena 129302
15.5.2020 15:31:05
Myslim, ze je dost rozdil mezi 19. stoleti a povalecnou 1.republikou. Ja bych si to neidealizovala.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
15.5.2020 15:27:53
s ohledem na to, jak časté byly andělíčkářky, kolik dětí bylo odloženo ke kostelům, moc bych si iluze nedělala...
moje babička z jedné strany měla nemanželské dítě za svobodna a druhá se vdávala v 16 - chtěla se vdávat a tak doma řekla, že je těhotná... dítě přišlo až o 4 roky později, ale před svatbou se určitě s dědou nevodili jen za ruku...
Senedra 14756
15.5.2020 15:27:37
U jedné babičky nevím, ale strýc s mamkou jsou od sebe 14 měsíců a strýc se narodil až dost dlouho po svatbě ( minimálně rok).

Druhá babička se vdávala v červnu a srpnu předčasně porodila ( dítě bylo i pokřtěné, ale zemřelo několik dnů po porodu) - začátek 2. světové války, malá vesnice.
susu. 129001
15.5.2020 15:23:49
Řekla bych, že pro většinu z nich bylo o tolik bezpečnější počkat až do svatby, že to radši vydržely. Navíc ty z vyšších vrstev asi byly i dost hlídány. Procento nevím, 3/4 třeba?
La Pepa 5341
15.5.2020 15:20:07
Moje babička byla asi lehce do větru, před dědečkem měla nějakou studentskou lásku, asi ne úplně platonickou. A vdávala se jistě těhotná, její rodiče z dědy nadšení nebyli a tohle je přimělo svolit se sňatkem. Byla ročník 1915, vdávala se v roce 1936.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 822  [Dalších 682 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.