| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Náboženství

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 29549  [Dalších 29509 >>]
Despi 158359
30.9.2023 19:10:07
Vsak říkám.. porucha osobnosti. Normální člověk přeci nepotrebuje mít nad nikým moc. ~q~
Yuki 00,03,07 49504
30.9.2023 12:49:50
myslím, že zpovědník má tě moci víc než dost, a pokud je někdo zástupcem Boha na zemi, co víc ještě potřebuje v očích věřících, kteří jsou doma vedení k tomu, že autoritám se neodporuje a panu faráři už vůbec ne,
je to dobrá živná půda pro rozvinutí problému, který by třeba nemusel vůbec být
Ráchel, 3 děti 76748
29.9.2023 20:45:47
u zneužití dětí to není nutně o heterosexualitě či homosexualitě či o sexu vůbec. velmi často jde především o to mít nad někým moc.
Despi 158359
29.9.2023 20:31:42
Yuki,
Myslim, že to s tím nesouvisí. Zneužívají lidé co kromě toho, že mají sexuální potrebu mají i zvrácené chutě (na deti) a nejakou poruchu vnímání a poruchu osobnosti.
Já bych spíš řekla, že se s vidinou nepostižitelnosti tito lidé v této oblasti kumulují nějak automaticky. Stejně jako se často stávají trenéry čehokoliv.
Standartní heterosexual prostě nenapadne sexuálně dítě ani když má nouzi. Myslím si, že tam musí být obvykle i porucha osobnosti a vnímání. Ale nejsem odbornik.
A i když případů bylo mnoho, troufám si tvrdit, že stale je dost farářů, co drží "nejak celibat" a nikoho nezneužívají. Stejně jako většina trenérů.
Yuki 00,03,07 49504
29.9.2023 17:56:58
pro většinu černoprdelníků (jak kněžím říká můj kamarád, věřící gay) je bezpečnější, když mají vztah nepřiznaný, i když homosexuální,
je to teda pořád lepší, než když je ten vztah pedofilní

kéž by zrušili celibát a třeba by bylo míň zneužívání
Ekaterina 67693
29.9.2023 15:15:25
Je to přesně tak. Jako aktivní katoličce je mi něčí homosexualita úplně jedno a nechápu, proč bych jí měla řešit. Řeší někdo mojí heterosexualitu? Moje pojetí víry je o tom, snažit se mít rád Boha a bližního. Není to soubor morálních příkazů a zákazů, které je nutno dodržovat, jinak přijdu do pekla.
Žžena 83005
29.9.2023 15:01:37
Biblické texty vznikly před více než dvěma tisíciletími v tehdejším dobovém a geografickém kontextu. Jsou v nich mraky věcí a pravidel, které dávno nikdo z křesťanů neřeší a nepraktikuje. Ale kdo chce, vždycky v ní vyzobne nějaký verš jako argument podporující zrovna to své dogma.
Monika 123907
29.9.2023 14:59:14
Kosatko, tak to mě vůbec nepřekvapuju, že farářku dělá žena, když to nějaké náboženství z principu umožňuje. Je to málo placené povolání, založené na jednání s lidmi a jeho prestiž v naší ateistické zemi taky nic moc, nekatolické církve ani nemají nějaký podstatný majetek, s nímž lze nějak "nakládat" ... Typické povolání pro ženu, bych řekla ;-/
kosatka2 89902
29.9.2023 14:39:58
Já to beru tak, že na české poměry je vůbec slušnej výkon to, že farářku dělá žena, nehledě na církev. V naší zemi, kde uťáplé ženy často rezignují na ambice, kariéru a poslání v práci (lehká nadsázka). Její orientace mi v tomto kontextu přijde jen jako nepatrný detail.

Odhaduju, že 40 - 90 % katolických kněží budou více či méně přiznaní homosexuálové, a fakt si radši nechci vědět, jak vlastní sexualitu řeší.

A zákaz homosexuality v bibli: ty texty byly napsané několika muži prapradávno. Prý byl tehdy dobový kontext takový, že bylo běžné mnohoženství a sexuální otrokářství, chlapci byli prodávání pro sexuální potěšení bohatých mužů, případně byli kastrováni, aby byli prodejnější, atd. a k tomuto prý téma homosexuality poukazuje, ne k "pravé lásce" mezi dvěma lidmi.

Sice v ČR máme kněze pro LGBT+ pastoraci i aktivity spolku LOGOS pro věřící, stejně budou tato témata pro mnohé nepřijatelná. Když se některé církve absolutně neumějí vztahovat k ženám, neudivuje mě, že to nezvládnou ani k lidem jinak orientovaným.
Alena 129302
29.9.2023 12:29:22
Cirkev cs husitstka vznikla po zalozeni republiky odstepenim skupiny katolickych duchovnich od rimskokatolicke cirkve v duchu doby jako takova "narodni" zalezitost a prihlasila se k "odkazu" Husa. Na rozdil od jinych protestantu si drzi vic svatosti, treba zpoved /pokani. Zizka byl valecnik, k tomu se zadna nase cirkve nehlasi.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 29549  [Dalších 29509 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.