| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 31954  [Dalších 31824 >>]
*Kate 12933

Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 16:56:22
Nazdárek,

tak Štěpánčina kariéra benjamínka rodiny skončila - bratrovi se narodila malá Agátka, takže mám novou malou neteř ... poslední čtyři děti se v naší rodině narodily vždy s devítiměsíčním odstupem, tak nevím nevím, kdo je na řadě teď s otěhotněním, já tedy ne!

Probíráte velmi šťavnaté téma, kudla se mi v kapse otevírá, nad některými popisy chlapské ignorance, ale věřím s Amely, že žádný z listopaďáckých otců není snad až takový, že by nepomohl vůbec s ničím. Můj manžel má od každého trochu - ignorantsví projevil např. před několika dny, kdy se rozčiloval, že už zase uklízím, vždyť přece on vytřel před týdnem, tak nechápe, proč to dělám znova! Nedochází mu pořád ta cykličnost domácích prací. Ale zase dost pomáhá, a se Štěpánkou je jedna ruka, věřím, že by ji zvládl i několik dnů sám, zatím jsme to ale nezkoušeli.

Souhlasím s tím, že za vším stojí matka - jak synáčka vychová, takový je. Někdy ale působí možná i opačný příklad - manželův otec je z těch, který netuší ani jak se dělá čaj, ale manžela to tak vytáčí, že se vědomě snaží chovat jinak.

Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 15:48:06
Verísku, myslím, že Fotolab má taky teď slevy, zkus to zkouknout. Dnes jsem si na Tebe v poradně vzpomněla, že ses ptala na hypoalergenní mlíko. Nestlé dělá BEBA H.A., mívají ho v lékárnách, když jsem před časem dělala chůvu v jedné rodině, používali ho a děti ho pily hezky, i když mě přišlo hnusné. Jinak my kupujeme tu Sunarku s kukuřicí a pšenicí, je sice mléčná, ale bezlepková a moc dobrá, ale je tam sacharoza, tak nevím, jestli by Ti to nevadilo.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 15:45:36
Laďko, máš pravdu, že náš vztah s manželem stavíme na Bohu. Ani jeden jsme si ale nepřinesli z domova model funkčního manželství ani rodiny. Manžel je z křesťanské rodiny, ale manželství rodičů bylo velmi problematické a já si jich moc vážím, protože přes to přese všechno za něj bojují a teď, po 30 letech začíná být hezké. Tatínek doma nikdy nic nedělal a to ani z mužských ani z ženských prací, jen si hrál s dětma, jinak bylo všechno na mamce a to je manžel z pěti dětí. Jeho tatínek si doteď neumí uvařit ani vajíčka, neví, kde mají cukr a žehličku asi ani neví, jak se strká do zásuvky. Stejné je to s mužskými pracemi, zažila jsem, že protýkal záchod a on řekl "maminko, co s tím budeme dělat?" a maminka šla a opravila. (Jinak je to úžasný člověk, mám ho moc ráda. No a já sama nejsem z křesťanské rodiny, mám čtyři sourozence, dohromady máme tři tatínky) a moje dětství byla hrůza, ale to nechci rozepisovat. A tak jsme s manželem začali od nuly, společně (a společně s Bohem) se učíme, klopýtáme, hledáme, děláme koniny a pak zase vítězíme. A postupně z toho vzniká čím dál hezčí manželství, ve kterém snad bude šťastná i Bětka. Největší trauma mám z toho, aby nemusela zažít, to, co já. Udělám proto cokoliv.
Omlouvám se za výlev, holky, moc bych Vám přála, aby Vaše vztahy rostly, je mi jasný, jak strašně moc je potřeba někdo, o koho se můžeme opřít a věřit mu ve všech situacích.
Amely 13045

Re: Re: Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 15:30:11
Cacando, tak to by se mi taky líbilo, na tři dny do Paříže. Tiše závidím. Tvůj přístup k domácnosti je fajn. Nenecháš se tím zotročit :-) Já vařím docela ráda, protože jsem děsně mlsná a ráda to pak i jím, ale v poslední době to dost flákám. Zabere to moc času a muž to moc neocení. Tak jsem nakoupila v makru různé mražené polotovary, pizzy a podobné rychlovky a to je raz dva hotový. Takže pořádně vařím akorát Danielce, tu nešidím. Taky bych s chutí někam vystřelila, ale tak moc zas manželovi nedůvěřuju, že by hlídání zvládnul dýl, než jen dvě,tři hodinky. Pořád mám pocit, že si s ní neporadí, když s ní není pořád a nepozná, co jí vlastně chybí.
Nejhorší je, že nám k těm všem povinnostem za pár let přibude ještě zaměstnání a to je teprve pořádný zápřah. Když je pak všechno v rodině na ženský, tak to vážně nemůže zvládnout. Ale věřím, že tu nikdo nemá doma takového ignoranta, který by vážně s ničím doma nepomohl.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 12:50:18
LAĎKO, máš naprostou pravdu!!!Viz. můj příspěvek ze včera. Otec manžela by umřel hlady než si OHŘÁL jídlo!A nejhorší je, že ještě štve proti mně manžela, pokud mi doma pomáhá, on má přece svou práci a od toho si mě bral, ne???A tohle, když máte poslouchat, tak vám to na chuti nepřidá...
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 12:45:22
JANI a CACANDO, fakt závidím, CACANDO Tobě hlavně to, že nemusíš vařit, já tak milovala vaření, ale teď ho nenávidím, ne proto, že by mě to nebavilo, ale je toho moc a sežere to děsnýho času, zase mi je blbý nevařit, když jsme doma a manžel nemá obědy v práci...

LAĎKO, díky už jsem si do HF volala a prý to mám asi nějak zablokované na mém PC, jinak to dělám správně, takže musím na CD a poslat to nebo se na to vykašlat a udělat jinde, což s emi echce, neb je to tady za poloviční cenu a já mám asi tisíc fotek od Veru 4.měsíce...
Nevíte někdo, kde jsou ještě nějaké slevy na fotky krom HF???
Laďka+2 25367

Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 12:42:27
tak jsem právě napsala hrozně dlouhej příspěvek a samozřejmě se mě ztratil. Asi mě hrábne. Tak jen ve zkratce.
JANO - z tvého přispívání jsem pochopila, že jste hodně věřící rodina a ať chceme nebo nechceme, tak je to velkej rozdíl oproti nevěřícím. Naše děti se budou chovat v životě tak, jak je na to připravíme a podle toho v čem vyrůstali a viděli doma. To znamená, že ti "naši" chlapi, kteří doma v životě neviděli vzít otce do ruky smeták, žehličku, hadr na zem, houbu na nádobí, popřípaě vařečku a hrnec, to pravděpodobně nebudou dělat. Proč, když to nedělal ani jejich otec???? Asi si myslí, že je to tak v pořádku a byli tak vychovaní.

Doufám, že svého syna vychovám tak, aby mě jednou moje snacha byla vděčná a mohla ve skrytu duše děkovat, tak jako např. AMELY, která má to štěstí na bezvadně vychovanýho manžela.
Jana + 4 16678

Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 11:18:07
Ahojky,
holky, když to tak čtu, jak to některé máte doma těžké, je mi to fakt líto a jen se mi vnucuje neodbytná otázka, proč jste si je braly (či partneřily :-). Ale to neberte moc vážně, samozřejmě vím, že se některý věci hned nepoznají, a jsem o to víc vděčná za mého exota :-), co mám doma.
Právě jsme se s Bětkou vrátily z poradny, takže - 9,40 kg, 73 cm. Všechno v pohodě, byly jsme pochválené - kůže se o mnoho lepší, je šikulka (ukecaná a udělala pá, pá na paní doktorku). Lezení se lepší, prý je pomalejší proto, že byla "statnější" (paní doktorka je diplomat :-) a tak taky pohodlnější, nemám to řešit, jen jí dát maximálně volného prostoru, žádnou postýlku, ohrádku, atd. Jo a já mám baštit jogurty s živou kulturou, nevíte které to jsou? Prý kvůli těm mým antibiotikům, že vybijou střevní mikrofloru a Bety by pak neměla v mlíčku, co potřebuje.
Jdu vařit borůvkové knedlíky, manža je doma a taky přijde tchýňka a švagrová se synovečkem, tak aby měli všichni co jíst.
Laďka+2 25367

Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 9:32:22
Ahoj,

tak zdravím po ránu i s čertem vedle sebe.

Tak jsem dočetla co se tu ještě včera napsalo o těch našich chlapech a docela jsem se pobavila.

Cacando - asi máš doma exota (samozřejmě v dobrým slovy smyslu) nebo je z marsu:))) Já kdybych odjela na jeden den, tak tady najdu kůlničku na dříví.

SONKO - já nejsem z těch co mezi dveřma vrazí odpadky a kluka a dělej si co cheš. Odpadky leží na chodbě i 2 dny, až chce, tak je prostě odnese. A kluk za ním "utíká" sotva slyší klíče v zámku a vyžaduje od něj chování. Jakmile ho táta položí na zem, tak řve jako nenechávej mě tu a pojď si hrát.

Jinak dnešní noc jsme opět prospali v postýlce a mámě bylo samozřejmě smutno.

VERÍSKU - přes HF taky objednáváme, ale bohužel ti neporadím. Jsem jako ty hluchá, slepá a hlavně jsem na toto blbá jak sáně.
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700

Re: Re: Re: tak jsem o5 tu

18.8.2005 8:35:46
Ahoj holky, tak tema fakt doby... Take se divim, ze je to v hodne domacnostech podobne, bohuzel v tom negativnejsim slova smyslu :o(

Tak u nas je naprosta pohoda, manzel si na nic nestezuje, vstava s malym 2x tydne, abych si prispala. Kdykoliv reknu, aby ho vzal ven (vetsinou o vikendu), tak neni problem, treba i na 1/2 dne. Nevarim, max. tak 1x tydne o vikendu. Manzel ji pres den v praci, vecer zvladame rohliky, mrazenou pizzu, fast food. O vikendech bud teda neco uvarim nebo jdeme na obed k jedne ci druhe babicce. Nekdy do hospody :o) Uklizim poradne (podlahy, wc, prach, luxovani) tak 1x za 14 dni, kdyz uz je fakt krize a to jeste musi manzel s Fifou pryc, s nim se to neda. Takze jen denne cpu pradlo do pracky a nadobi do mycky...
Nakupujeme 1x tydne velke nakupy o vikendu.
Kdykoliv chci vecer nekem vypadnout, at uz do kina, s kamoskou na vecu nebo na kosmetiku, tak staci rict, Marek se dokonce snazi prijit driv z prace, abych mohla vypdanout. A spolehlive se o maleho postara. A perlicka na zaver.... vcera jsem si se segreou zarezervovala v listopadu vikend v Parizi. Samozrejme jsem se doma ptala a proslo mi to. Prej je to fajn, ze si po roce odpocinu a ze se samozrejme postara. A to si musi vzit v patek dovolenou (je to pa-ne, ale v patek se leti uz brzo rano). Takze fakt zlaticko!!!!

Druha vec je, ze nikde to samozrejme neni dokonale a u nas nefunguji ty "muzske" starosti. Takze uz nam asi 2 mecise silene vrzou doma dver (budi to malyho), nesviti zarovka v aute, nejsou utazene maticky v kocarku (uz se mi jednou na ulici uvolnily a kocarek se s malym slozil) atd..... Takze, jak rika, maccimama, denne to opakuju, ale stale NIC. Takze, kdyz uz mi dojde trpelivost, tak vetsinou to nakonec nejak udelam sama nebo poprosim nekoho z kamaradu, popr. tatku (svojeho).
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 31954  [Dalších 31824 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.