| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 31954  [Dalších 31794 >>]
Ikula 27147

Re: Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 14:57:28
Jani, já si taky nestěžuju, doufám, že to tak nevyznělo, on je jinak prima. Jenomže spoustu věcí nevidí a dojde mu to, až když dostane nějakou "lekci".
Laďka+2 25367

Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 14:47:09
Ikulo, to víš, bez praní by jste se asi neobešli, to znamená, že tvůj manžel zastává hróóózně důežitou práci:) Ti chlapi jsu fakt ..... ani nemám slov. S tím koupáním, mě to připomíná, když jsem se vrátila z porodnice, tak jsem na tom nebyla moc dobře(bolelo šití, ječelo dítě...)tak vždycky když jsem ho dalal do postýlky s tím, že bude spinkat, alespoň jsem v to doufala, tak jsem si napustila vanu, vlezla jsem tam a v tu chvíli začal plakat, takže ven a třeba hodinu, dvě chovat, pak byla vana studená, takže znova a tak to šlo klidně i 15x za den. Dneska si ve vaně taky odpočinu, ale chodím tam, až malej spí, jiank by to nemělo smysl, stál by mě u vany a hrál by si(protože by ho tam táta pustil). Vždycky si vezmu časopis a ponořím se a válím se třeba hodinu, to je paráda.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 14:45:00
Holky, já se skoro až stydím, já mám prostě doma tu "odchylku". Vidí, co zvládám, oceňuje to a když je třeba, tak pomůže. A přitom toho sám zvládá strašně moc. Dnes jsme měli špatnou noc (v noci vstávám já, neb on nemá "mlíčko" :-) a tak ráno vzal malou a já si přispala. Vstanu, nikde nikdo a pak zjistím, že odjeli naším mikrobusem (zvaný "busík" - veterán z roku 73) a připojeným vozíkem k dědečkovi pro traktůrek, kterým teď manžel oře zahradu, abychom v září mohli sít. No dědečka samozřejmě vzbudili :-).
Takže já mám doma dvě zlatíčka.
Ikula 27147

Re: Re: Středa

17.8.2005 14:39:57
Tak jak vidím, oni ti chlapi jsou fakt všichni stejní, jenom sem tam nějaká odchylka.
Mně hlavně přijde, že mají krátkou paměť. My než jsme se s manželem dali do hromady, tak žil nějakou dobu sám a sám se staral o celou domácnost. Pak jsem se k němu nastěhovala a on si liboval, jak je to prima, když se ta práce rozdělí mezi dva lidi a kolik toho zvládnu udělat, i když jsem v té době měla náročnější práci než on. A postupně to nějak přecházelo na mě, až teď manželovi zbyla už jenom ta pračka. A přesto si myslí, že naši domácnost drží nad vodou on :-)
Ikula 27147

Re: Středa

17.8.2005 14:25:25
Jano, tak jsem ráda, že jsme alespoň někoho pobavili :-) My jich máme víc a většina začíná tím, že se chci jít vykoupat. Třeba tu, kdy měl manžel celý týden po večerech nějaké povinnosti a já jsem si prostě dupla, že bude jeden večer doma, abych se mohla jít v klidu vykoupat. (Andrejka měla jednu dobu období, kdy jsem se přes den od ní nemohla hnout a v noci nemám nikdy jistotu, že se třeba neprobudí po půlhodince). Tak si lehnu do vany a za 20 minut je tam manžel, že je Andrejka vzhůru a že nic nezabírá, že tam musím jít. Tak začínám lézt z vany jakože už tam běžím a on se začal smát, haha to byl vtip, ty jsi naletěla. No, strašně se divil, když jsem se rozbrečela. Jenomže pak se Andrejka za další čtvrthodinku doopravdy probudila a já doopravdy musela z té vany ven. Zato Andrejce díky, protože pak se taky chytil za nos a došlo mu, že si sice přes den najdu chvíli, abych si třeba udělala kafe, což on v práci nemůže, ale zase toho volného času není zase až tak moc a hlavně musím být celý den i noc "k dispozici"
Laďka+2 25367

Re: Re: Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 14:22:30
Tak vidím, že se snažíte všichni podržet Kajdu. Tak já taky přispěju svou troškou do mlýna. V neděli jsem se dozvěděla, že doma vůbec neuklízím, protože to že je zameteno, umyto, utřenej prach, umytej záchod, koupelna apod. jsou věci, který nejsou vidět. Jsou vidět jenom roztahaný hračky a roztrhaný časopisy, ale to že tyto věci uklízím 50x za den taky nikdo nevidí. Takže já vlastně jen sedím u PC a piju kafe.
Ale zase abych nekřivdila, takZdenek vynáší smetí, to já nedělám, ale pozor - musím mu to samozřejmě nachystat za dveře, ale to mě nevadí, hlavně že to vynese. Ale např umýt nádobí nebo nedej Bože zapnout pračku, popřípadě po sobě utřít spošť v koupelně když se koupe......HA, HA, HA..... Ale aspoň si pořád když je doma hraje s malým a taky ho OBČAS vezme a jedou třeba do Hornbachu, protože v tom já je prý ruším, tak si spolu prohlíží hadice apod. A taky spolu každej den snídají.

Ale sama někam na kafe jít samozřejmě nemůžu. Když jsem chodila do aerobiku, tak jsem toho musela nechat, protože to bylo ve "špatnej čas", když už se malýmu chtělo spát a beze mě to nešlo. Takže tak je to u nás.

Jo a mimochodem, když jsem se vrátila po 7 dnech ,z porodnice, tak v obýváku bylo na sušáku prádlo, který jsem tam pověsila než jsem odjela a ve dřezu bylo nádobí a prachu 1cm.
Ikula 27147

Re: Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 14:03:29
Kajdo, Matýsek je tedy kus chlapa! A 6 týdnů, to už vám uteče jako voda. Pak to budete mít klidnější, až se zabydlíte.
No jo, když má manžel na starosti squash a posilovnu, tak to chápu, že nemá čas ti pomoc :-) Ale u nás je to stejné, jen je to fotbal, hokej a spousta jiných věcí. Manžel má na starosti jenom praní, nakrmí pračku a myslí si, že se o celou domácnost stará sám a já, že se starám jenom o Andrejku. Asi si myslí, že se to prádlo samo pověsí, vyžehlí, jídlo se samo uvaří :-) Ale to jsou chlapi.
Verísku, tak to ti dělá Verunka radost! Ony děti v cizím prostředí většinou dělají pokroky. Jenom mi budeš muset poradit, jak jsi ji naučila slézat nazpátek do sedu. And(r)ílek stojí už dýl, ale buď ji musím zachraňovat, nebo si prostě "kecne" na zadek.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 13:56:27
Cáco, doufám, že už je líp. Co je človíčkov? Zaslechla jsem to, ale nevím podrobnosti.
Jana + 4 16678

Re: Re: Středa

17.8.2005 13:55:11
Ikulo, vyprávěla jsem Tvou historku s tatínkovým hlídáním manželovi a mohl se potrhat, neb to důvěrně zná. Prý by to čas od času doporučoval všem taťkům - vyzkoušet si, co to obnáší.
Kajdi, gratulujeme k dlouhánovi. My půjdeme zítra, tak uvidím. Ten nočník mi přijde trošičku brzy, ale uvidíš, třeba bude Matýsek šikulka. Jinak - nešlo by s manželem promluvit? U nás to funguje nejlíp - často si jenom jeden nebo druhý neuvědomujeme, že něco ten druhý prožívá, je unavený,..... U nás to máme tak, že moje zodpovědnost je domácnost, Bětuška, zvěřinec, manželova jeho práce, práce na rekonstrukci domu a další těžší práce. Ale když je potřeba, tak mi on pomůže s tím, co je třeba, a když můžu a je to třeba, tak něco pomůžu já jemu.
Verísku, super - Verunka dělá obrovské pokroky, moc gratulujeme. Těším se na fotku ze samostatného stoupnutí a krůčků. Nedivím se Ti, taky bych bulela, jsou to naše zlatíčka.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Středa

17.8.2005 12:12:44
Ahoj Holčinky, tak než vás dočtu, musím se moc pochlubit!!!Byla jsem s Verunkou od pondělí do teď u ségry, která bydlí s babičkou( Verunky prababičkou) v baráčku, všude mají koberce a Veru si tam pěkně zařádilaa lítala tam jako šus. No a včera se sama POSTAVILA u gauče a udělala podél něj pár krůčků!!!Byla to nádhera, hned jsme to letěla vyfotit ajen litovala, že tam neměla kameru. Dokonce jsm eji naučila pak "slézat" ze stoje do sedu, aby nepadla bezvládně na zem. No a večer ten den vyšperkovala tím, že ke mně na zemi dolezla, natáhla ke mně ručičky a řekla "mama", pak se nádherně přitulila, normálně jsme se zozbulela, jak to bylo krásný. Je teď taková strašně mazlivá, jsme z ní úplně unešený, manža snad ještě víc...no a já du dočíst, co nového u vás...
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 31954  [Dalších 31794 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.