| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 31954  [Dalších 31934 >>]
Jana + 4 16678

válec

23.8.2005 13:46:07
Michale, Honzík je moc hezký kluk. Už je zadaný? Jestli ne, tak se Bětuška hlásí, Honzík je jediný, kdo jí neuteče :-) :-). Taky se jen plazí a to ještě hlavně pozpátku. I se sezením jsme na tom stejně.

Dneska jsme koupili novou hračku, válec na lezení - mají ho teď v akci v Globusu za 150 Kč. Je nafukovací, ale dost pevný, dítě si o něj může stoupnout, nebo za ním lézt. Uvnitř je několik kuliček, takže je to jednak zajímavější, jednak se nekutálí příliš daleko. Bětce se líbí.

Čekatel na smazání 19487

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papání

23.8.2005 11:12:18
a zuby nejsou, kde nic tu nic...
Čekatel na smazání 19487

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papání

23.8.2005 11:11:47
Ahojky Vsem, hlasim pridani novych fotek na web, tak kdo chce, at se mrkne :)

Jinak se taky jen plazime, po 4 nelozime, sedime uplne v pohode klidne pul hodky dokud to neprestane bavit ale posadit se neumime.

Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: papání

23.8.2005 8:07:23
Dobré ráno,
Verísku, tyhle chvíle jsou nádherné a stojí za všechny ty neprospané noci, taky to miluju, když je Bety sladká, komunikativní a my jsme u toho oba. Včera šla spát taky dost pozdě, seděla s námi, když jsme večeřeli a protože jí rostou zoubky, riskla jsem to /nezavrhněte mě:-)/ a dala jsem jí kůrku chleba. Žmoulala to a postupně snědla, bylo to úžasné, jak je už veliká holka. Navíc včera seděli s taťkou na zemi, ona na něm a najednou si stoupla, aniž by se za něco držela. Byl z toho všoku. A ještě se musím pochlubit, začíná strašně moc rozumět. Včera jsem si s ní ukazovala, kde má méďa očičko, pak přišla babička, a říká - méďa má očičko. A Bětka ukázala prstíkem oko. Babička to zkoušela znovu a vždycky ukázala. Někdy z ní nechápu.
Taky od včerejška čistíme zuby, zvlášť ráno z toho měla srandu, když ležela v koupelně na dece a obě jsme si čistily zuby :-). Při té příležitosti jsem zjistila, že pomalu lezou trojky nahoře :-(. Zítra odjíždíme na dovču, tak se to zrovna moc nehodí.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: Re: papání

22.8.2005 22:46:56
Tak koukám, že tu nikdo není, já se jen musím poclubit, že V. měla dnes super den, jsme z toho úplně na měkko a manža taky, byla prostě úžasná. Šla teprve před chvílí spát, byla neskutečně nabitá energií, jako rarášek, chtěla dělat blbosti, dělala jako že se stydí, lezla na opěrátka gauče a visela jen za ručičky, ak padala dozadu schválně a děsně se tomu smála, vejskala, pískala, žvatlala( strašně se rozkecala v posledních dnech) a je k neuhlídání, strašně se rozhejbala, má děsnou sílu a přeleze už úplně všechno neskutečnou rychlostí, ale dne to bylo sladký, ani se nám jí nechtělo dát spát, hráli bychom si s ní snad do rána, jak byla ona i my šťastní. Ale pak se uhrála tak, že si na mě položila sama hlavičku poté, co se na mě saama vydrápala...Tak šla do hajan, ale na dnešní den nezapomenu. Je to už fakt velká holka, žádný miminko. Když ji pokládám na zem do sedu příčí se a chce už postavovat, je už hodně pevná...Tak mám radost, myslím, že nebýt té pitomé plovoučky, že je to ještě lepší a už začínáme pomalu pochodovat:)))
No a taky jsme dnes poprvé čistlili zoubky, líbilo s ejí to- chvíli jsme čistila já, pak ona sama šmrdlala kartáčkem a otvírala tlamičku dokořán...

GOTHIC, rukou jsme nidky nic neodstříkala, asi to neumím( neznám ten správný grif) nebo mě to bolí nebo co. Jsme zvyklá jen na odsávačku, ale i tou s emi dnes nepodařilo tolik odsát a Veru by zblajzla i 250ml, takže nakonec byla kašička jen z vody před koupáním kolem půl 8. a pak norm. kojení v půl 10. A asi to tak budu praktikovat, je to asi nejjednodušší a když jí to chutná i z vody( i já chutnala a abylo to dobrý...), MM dostane pak přímo od zdroje:)))
Jinak to, jak popisuješ to oslabení abolesti kostí a kloubů, to mám přesně taky, před tím jsme to nikd yneznala, máma mi nadává, ať už nekojím nebo že s eúplně odrovnám, ale já kojit chci a budu do 1,5roku určitě, na tom si trvám. Je pravda, že mám 43kg, což jsem měla fakt na základce ( před těhu 48-50), ale baštím dost, vitamíny pro kojící dlabu denně, takže ani náhodou nepřestanu. Jinak Valerik je teda šikula. Taky vychovávám, Veru už moc dobře ví, že NÉÉÉÉÉ!!!znamená opravdu NE!!! A tak to dost často používám místo odnášení jí odněkud nebo schovávání všeho. Zkouší to, ale pak většinou poslechne...

Tak dobrou všem a hezké ráno...
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: papání

22.8.2005 18:57:36
Lenko z B, krásné fotky, jen fakt nevím, po kom je Romanka takový kus ženský :-). Ale je nádherná.
Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: papání

22.8.2005 17:25:15
Ahojky. Andilke ahoooj. :-) Uz som si vravela co je s vami.
Chcem tam len podporit, u nas bolo toto z uspavanim ked sa naucil postavit, bolo to hrozne a fakt ma to dost trapilo. Tak sme nastolili ritual, po okupani sa vypinam TV, zhasinam, zapinam dost hlasno vezu s jednym CD a koji sa. Pred tym nechcel zaspavat ani pri kojeni, cize si nemyslim ze to je kojenim, ale skor ritualom. Ked nezabralo putoval do postielky, tak sa chvilu rozculoval (ale vedel ze uz ide do tuheho) a 2 x sa uz velmi snazil zaspat. Do takych 10minut je to v 90% pripadov. Tiez boli casy, ked si myslel ze bude zabava do 23,00 ale uz odpadaval od unavy.
Nieco ine je ked sa dietatu spat nechce, to by som ho nedavala spat ani ja. :-)
No kedysi chodil o 23,00 teraz si to sam posunul na 20,00. Zistili sme to tak, ze ked sme ho dali spat na 3 spanok, tak sa zobudil, ale chcel ist za pol hodinu zase spat (proste mal pretrhnuty nocny spanok)Zase sa nam ale posunulo vstavanie :-( dnes vstaval o 6,00. No nechcem mudrovat, len pisem co zabralo u nas. Ale problemy v tomto obdobi s uspavanim, alebo budenim tu riesil snad kazdy, tak si myslim ze to skor patri k veku. :-)
Na skype som ta uz pridala.
Verisek- ja som sa tiez bala tych 150ml, ale aspon V. kasu zo 150ml nikdy nejedol :-) robim mu no dokopy aj s praskom je toho 100ml, aj s bananom a staci mu to, ale V. mozno vyzaduje vecsiu davku. Sak skus a uvidis. Ja to robim rucne, lebo umyvat a skaldat odsavacku sa mi nechce. Inak odstriekat do doobeda je dobry napad, tak sa to aj odporuca.
Jani-Ono je to s tym kojenim zapeklite, mne zas Dr. tvrdil, ze pocas kojenia ma zena v sebe podvedome kontrolku, ze nesmie ochoriet a ze po skonceni kojenia sa potom choroby len tak zosypu :-( No mna ukoncenie tiez obcas napadne, mna strasne boli klby a kosti, obcas mam problem vstat z postele. :-( Pred tym som to nikdy nemala tak asi mam malo mineralov, aj napriek tomu ze zobem vitaminy :-(
LenkazB-toho Dr. troska nechapem poznam dost deti co su kojene prikrmom moc nedaju a su uplne chude, takze kojenim to nebude. Podla mna ma mala v pohode vahu a skor by som ked tak obmedzila kase a maso a sladke, lebo z toho sa najviac pribera a nie z MM. Ale Romanka je krasne dievcatko, nerob si s tym hlavu. Maximum u 10m dievcatka je podla www.mamaaja.sk 11kg, priemer 9kg.
U nas je to troska lepsie so zubami.Sice ziadne nevidno, ale je klud.
Dnes som zase zaznamenala krok. postavil sa v priestore hral sa s hrackou, tak som utekala pre fotak ze ho cvaknem a cez ten objektiv vidim, ze zrazu spravil krok, potom sa zbadal a cupol si :-) takze uz sa asi fakt snazi zacat chodit.
Zacalo sa u nas obdobie musim preskumat vsetky sufliky a vsetko z nich vyhadzat. :-) To by mi ani nevadilo, ale bojim sa ze si privrie prsty. musim na to daco kupit. Naucil sa vliezt do autosedacky, postavit sa tam a vyliezt. Ked zlieza z gauca uz sa v 90% otoci ritkou, co som rada.
Zacala som uz vychovavat :-) Ked mi dnes po 20x strcil ruku do zachoda, ktory som prave umyvala, tak bol odneseny do ohradky na 15 sekund. Normalne ked tam nemohol pchat tu paprcu, tak zlostne trieskal do stojana na noviny :-) no je to uz sranda s nim.
Andílek, Verunka 18.11.04 16125

Re: Re: Re: Re: papání

22.8.2005 16:39:04
Kate, ty jsi teda věčná optimistka :o) Veru po tom usínacím maratonu usne někdy taky až v těch půl jedenáctý. Asi na tenhle usínací čas budu muset naject normálně, jinak mě z ní picne. Jen doufám, že si na to nezvykne a nebudu jí časem uspávat od půl jedenáctý do půl jedný :o( Kde jsou ty časy, kdy úderem půl desáté po položení do postýlky okamžitě sladce usnula...
*Kate 12933

Re: Re: Re: papání

22.8.2005 16:25:00
ANDÍLKU,

vítej zpátky! Tak vidíš, a teď si představ, že bys ji takhle pracně uspala a ona by za 2 hodiny byla zase vzhůru ... a tak furt dokola až do rána. Takže si gratuluj! No, u nás nevývá problematické usínání každý večer, ale když to nastane a ona v postýlce řve a já nemám náladu, tak ji prostě zase vezmu a posadím v kuchyni do židličky a dělám si svoje, dokud se neunaví. Však taky někdy chodí spát až v půl jedenácté ...
Andílek, Verunka 18.11.04 16125

Re: Re: Re: papání

22.8.2005 15:27:57
Ještě chválím všechny fotečky...
A chtěla jsem se zeptat, kde teď najdu ten nový chat na Skype ???
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 31954  [Dalších 31934 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.