| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 31954  [Dalších 31924 >>]
Andílek, Verunka 18.11.04 16125

Re: Re: papání

22.8.2005 15:23:40
Ahojky,
tak se hlásím zase po čase, co jsme byli na chalupě. Počasí na nic, takže jsem docela ráda, že jsme doma.
Jinak hlásím 3.zoubek, Veru sedí jako hříbek, ale pořád neleze, jen se zdokonalila v plazení, takže si myslím, že už asi ani nepoleze - manža prý taky nelezl, rovnou se posadil. Váží 8,77 kg, takže konečně nejspíš přestaly ty šílený váhový přírůstky, mezi 6. a 7. měsícem přibrala skoro kilo, pak půl kila a teď jen 140 g, takže to sádlíčko trochu "vyběhala" :o)
Co mě teda trápí je usínání - večerní usínání je děs. Přes den usne skoro za minutu, ale večer se kroutí, obrací se na koníčky, brečí, všechno jen ne spát, už nepomáhá kolikrát ani držení za ručičku, nic, někdy usíná i 2 hodiny. Takže večery pravidelně trávím uspáváním, fakt síla, nevím co s ní. Když konečně usne, tak zase ale spinká až do rána tak do 7,30-8,30 hodin.
Četla jsem trochu zpátky, jenže úspěšně jsem všechno zapomněla, takže radši reagovat nebudu :o)
Verísek+VELAMATO 23592

Re: papání

22.8.2005 13:40:56
Tak hlásíme 5. zoubek- jednička vpravo nahoře, takže už jich máme 5!

GOTHIC, já se s tím UM byť HA asi unáhlila, měla jsem pocit, že neodstříkám večer už tolik mlíčka(150ml)...Ale udělám to asi tak, že bud s vodou jako včera nebo odstříkám vpoledne, kdy mám ještě dost zásob a Veru baští místo MM zeleninku...

JANI, Bětušky jídelníček doplněný foto nemá chybičku:)))
Karolína +2 16165

Re: Re: Re: Nemoc

22.8.2005 10:31:50
Jo a ještě jsem zapomněla - ty Nestlé se dají dát rozpustit do UM a dítě to tím pádem víc zaplácne.
Karolína +2 16165

Re: Re: Nemoc

22.8.2005 10:29:46
LenkoB - sušenky dávám dvoje - Nestlé - viz internet - "Nestlé Baby sušenky bohaté na energii a s příjemnou mléčnou příchutí jsou skvělým doplňkem snídaně nebo svačiny. Jsou obohaceny o 7 vitamínů, vápník a železo, které jsou důležité pro správný růst a vývoj dítěte. Neobsahují konzervační látky a umělá barviva.".



A pak mám Hero Baby - od Sunaru.

Jana + 4 16678

Re: Nemoc

22.8.2005 8:13:40
Přeji krásné ráno,
Laďko, ať se Davídek brzy uzdraví. Jak je vidět i z našich fotek, Bětuška je poštípaná strašně. Nějak těm komárům chutná, to má po mně :-(. Včera večer už jsme ze zoufalství stříkali peřiny a pyžamko Repelentem, trošku to pomohlo, ale zase děsný smrad. Juknu dnes v drogerii, jestli by neměli třeba něco do zásuvky, nebo já nevím....
Díky všem za pochvalu fotek.
LenkoB, zažádala jsem si u Vás o přítele, pokud by Ti to nevadilo, moc ráda taky nakouknu. Můžu být zvědavá? Asi jsem to tu minula - jak ses tam dostala? Manžel je z B?
Míšo, Natálka je stejně "lehoučká":-) jako Bety a taky bych ráda zachovala kojení. Poslední měsíc mi to hrozně rozmlouvala tchýňka, že mě to oslabuje a jsem pořád nemocná, ale já si říkám, že odstavení udělám až když nic jiného nepůjde. Samozřejmě chápu, pokud se někdo rozhodne pro UM a neříkám, že mě to už nenapadlo. Ale zatím mi to vyhovuje takhle. Jinak Míšo, dnes se Ti už vrátí, že? Užijte si uvítání.
Kajdo, jaké sušenky kupuješ? Ty od Nestlé? Už jsem o nich taky uvažovala, aby se Bětka začala učit používat zoubky.
Gothic, manželovi vyřídím :-).
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Re: Nemoc

21.8.2005 23:22:37
LenkoB ja byt tebou tak bych zatim asi ty 4 kojeni nechala.

Ja ji krome tech presnidavek nedavam nic.Kdyby jedla mezi tim,tak by kojit nechtela.Mozna to u tebe dela to ovoce,a mozna ji to prave takhle staci.
Ja jsem zastance kojeni,takze radsi uberu na jidle nez na kojeni.Natalka ma +- 9400g,takze ji to takhle urcite staci.

Tu instantni ryzovou a ovesnou kasi davam od Gerbra.Da se to pouzit bud jako kase nebo jako zahustovac do jidla.
Tady je odkaz:http://www.gerber.com/prodcat?catid=497
Brazilka & Romanka 11/04 18463

Re: Nemoc

21.8.2005 22:59:45
aHOJ HOLKY!
Mam chvilku cas, tak jdu na vas! Diky moc za chvalu nasi Romci. Bohuzel nestiham aktualizovat album.Ale moje "dcera" pristi tyden odjede, tak to dam do poradku a pak vas zavalim nasi zubatkou! he he he... Tesim se az tenhle ocistec skonci...ach jo...no nic-diky za ty udaje o kojeni. Romca je cvalda, ma 10.2kg a lekar na me naleha at ji moc nekojim. Ja se ale dal drzim co nam vyhovuje, to kojeni jak pisu. Me to prijde akorat: 8,16, 21.30 a pak na uspani. To v 1600 asi jeste nejakou dobu necham.
Kajdo, zatim odstavit nechci. Planuju vecerni a ranni kojeni do te doby dokud bude chtit.jake davas susenky, jake maji slozeni? A Kiri je jaky syr?
Gothic:u nas ted spani je zahada. Diky zoubkum vse vybehlo z normalu ( uz ani nevim co bylo normal, he he) a nyni je standard usinat v 23.00 -0.00 nejpozdeji.Vstava v 7.30-8.00 nakojeni ale jeste si se mnou v posteli zdrimne do 9.00-10.00.Diky za pochjvalu Romci.
Misa: Jake davas vlocky? Natalka papa jako Romca, teda ty prikrmy. Taky toho vice jak 110-150ml nesni.Behem dne si ale uz brousi zoubky o ovoce a rohliky.Jidelnicek: 8.00kojeni,10.30 150ml cerstva stava z ovoce( pomik, mango, meloun, madarinka, papaya,...) 12.30 zelenina+zloutek/maso + 40g jogurtu jako dezert ( kdyz neni maso) nebo ovoce 16.00 kojeni 18.00 kase nebo zelenina+zloutek/maso 21.30 kojeni 23.00 kojeni. Pres cely den voda na piti - ty vypije hodne )a ovoce dle chuti.
Lenny: ja si myslim, ze litovat nebudes, ze si s praci sekla. Ono se Ti to vrati na Laile. Neboj, manzel bude mit praci hnedka, ted si oba uzivejte Lailu! Ty moudraky Ti teda nezavidim
Verisek: jeeeee ty si nas ale kraaaaasne pochvalila, hend jsem zase o neco veselejsi! dekuju!~ :-)
Kate a Amely: taky diky za pochvalu!
Jana: bozi fotecky!
Ladka: at se nas zenich brzy vykuryruje!!!!
Boze to jsem toho zase " nakecala"!!! :-)))))))
Laďka+2 25367

Nemoc

21.8.2005 21:21:12
Ahoj holky,

moc vás zdravím asi po třech dnech nepřítomnosti. Něco jsme četla zpátky, viděla jsem, že díky Broňuli se tady rodilo (jsem si zavzpomínala a hned bych do toho šla znova) a taky jste probírali jídelníčky. Já ten náš radši nebudu rozmazávat, aby se nikdo nepohoršoval.

Jinak vám musím říct, že máme nemocný miminko. Má chudáček hroznou rýmu, teče mu sopel až na bradu. Z pátku na sobotu ho strááááášně poštípali komáři, má asi 30 štípanců, hlavně na čumáčku, ouškách, krčíku a taky na ručičkách. A aby jsme toho neměli málo, tak nám rostou nahoře zoubky, už je vidět jedna dvojka, ale zatím je pod kůžičkou, tak uvidíme kdy vyleze. A dnešní noc byh nikomu nepřála zažít. Davídek seděl mezi náma na posteli a plakal a plakal, pomáhal jenom čajíček, vypil ho litr za noc. Všechna ostatní snaha jako hlazení, chování apod. bylo na prd, teďka už vím, že to asi byly zoubky.
Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papání

21.8.2005 20:10:24
Ahojky.
Misa neboj, to nebol nas jedalnicek, ale hypoteticky :-)
Nase papanie-ranajky 1 ks ryzoveho chleba-vecsinu rozmrvi po podlahe, ale nieco oslinta a zje.
Obed-vecsinou varim, obcas je sklenicka. Davala som furt zemiaky, ale docitala som sa, ze zaklad ma byt mrkva+bezlepkova obilnina+dalsia zelenina a zamiaky len 1-2x tyzdenne, tak teraz dostava to toho jahly, alebo pohanku. Po 10m zacneme s ovsom (ako prvou potravinou s lepkom), po roku aj s psenicou.
Jogurt nepapa. ALe koji sa casto takze nedostatkom mlieka, alebo probiotik netrpi. :-)
Olovrant ovocie-ale to moc nechce
Na veceru ma ryzovu kasu s mojim mliekom a s bananom.
Cize ponukam jedlo casto, ale zeby nejak vela jedol sa neda povedat. Predsalen ma len 8kg, tak toho asi tolko nepotrebuje :-))) Moja Dr. s jeho stravou a prirastkami je uplne spokojna. Zevraj aj to, ze obcas nepapa je O.K. vravi sa tomu kolisava chut do jedla
Kajda-tak som si dobre pametala :-) Ono to ranne a vecerne kojenie sa vynechava ako posledne a mnoho deti kojenych dlhsie funguje tak ze sa koja len rano a vecer :-) Matysek je asi an ine chute, ja mam zase konzervativca :-)
Jani-Betuska je super a vas tatka je hrozny sympatak. Ked sa sama zacala stavat tak je dost mozne ze do 2 tyzdnov bude aj lozit! Neboj teraz to uz pojde rychlo.!
Kate-aj moja segra robi kasu z vodou, alebo ovocnou stavou a pohoda tiez si myslim ze ked sa potom dokoji je to v pohode.
Verisek-ja som sa divila co ty pises o UM, ked sme sa pred tyzdnom bavili, ze chces robit kasu so svojim mliekom, ale nechcela som sa to toho starat tak som drzala pusu :-))) No ja odstriekavam v pohode rucne do misky mam to fakt asi za 5 minut (iba obcas je kriza, tak dodam vodu) no a dosypem kasu a pridam banan, miluje to! Ja si myslim ze je skoda davat UM, ked mas dost svojho, aj ked je HA, predsalen je to kravska bielkovina. Jasne ze ked sa neda, alebo to niekomu nevyhovuje je to na kazdom ako si to zariadi a je to tak O.K. :-) aby ste si nemysleli ze mam nieco proti UM! :-))
Ikula dakujem za gratulaciu, nie je to zas take zeby fakt teraz nejak chodil, skor to bol ojedinely ukaz. Uz skoro vsetky deticky robia to co my, a je dost mozne ze nas nejake aj predbehnu. Po psychickej stranke nas uz aj predbehli. :-)
*Kate 12933

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: papání

21.8.2005 18:51:02
JANO, tak to je dobře, že je ti už dobře! Fotku kojení musím ukázat manželovi, on mi furt tvrdí, že už se nerozkojí, a vida ho, jde to!

Hihi, stejně jsem zvědavá, která z nás první zahlásí další //. Ale nepředbíhejme, nepředbíhejme.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 31954  [Dalších 31924 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.