| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 31954  [Dalších 31894 >>]
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

21.8.2005 11:43:34
CUKR- já cukr do ničeho malé taky necpu, pije jen čistou převařenou vodu a ráda, sladké zná jen ovoce, jinak nic, mylsím,že jt o zbytečné.

LENKO z B nebo AMELY, kde najdu album z Brazílie???Chtěla bych taky nahlédnout, ale nevím,kde je??? Hoďte mi sem odkaz,prosím. Díky.
Ikula 27147

neděle

21.8.2005 11:03:40
Ahoj!
Broňule, já se naopak musím Krče zastat. Rodilo tam několik mých známých a většinou byly spokojené, hlavně s personálem. Vždycky si pochvalovaly, milý a vstřícný přístup, že se mohly na cokoliv zeptat a nikdo nikdy je neodbyl a snažili se vče zařídit podle přání maminek. Třeba u plenek tam měly k dispozici neomezený počet plenek a oblečení pro miminka. V jiných porodnicích tě stresují, že máš třeba 6 plenek pro dítě na den a pokud dítě pročůrá víc, tak si je musíš nechat donést. Pravda prostředí tam není zase až takové a co se týče přístrojů, tak se říká, že nejlíp jsou na tom Apolinář a Podolí. Ale to platí u všech ostatních pražských porodnic taky. Jakmile je nějaký vážnější problém, tak převážejí právě k Apolináři nebo do Podolí.
Moje sestra rodila napoprvé v Krči a byla spokojená. Teď čeká (každým dnem) druhé a rodí v Podolí (pro změnu). Říká, že i právě díky těm novým sálům je tam úplně přecpáno a že teď kvůli tomu nepřebírají těhotné maminky do své péče v 36. týdnu ale až v 38. týdnu (i později)a to mně osobně přijde docela dost nepříjemné, protože ty 2 týdny před termínem je hodně málo a pak se ti může stát, že budeš rodit v předtermínu a pak budeš v nejistotě, že ani nevíš, kam jedeš rodit a jestli tě vůbec vezmou, když tam nejsi zaregistrovaná. Nechci plašit, ale mně by to fakt vadilo. To se mi právě u Apolináře líbilo, že mne tam vzali už před 36. týdnem a já jsem si to tam pak všechno omrkla a než jsem začala rodit, tak už jsem tam znala polovinu personálu.
Jani, vidíš, jak je Bětuška šikovná. Prostě chce nejdřív stát, aby měla dobrý rozhled a pak teprve lezet.
Matyáš je tedy taky šikulka, že už takhle samostatně stojí. a vALERIK JE PROSTĚ BOREC, GRATULUJU K SAMOSTATNÝM KRŮČKŮM.
Gothic 22573

Re: Re: Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

21.8.2005 10:48:02
Ahojky.
LenkazB-Romca je ale sikulka!! Gratulujeme! Podobny dceru "vyzenila" kamoska a fakt nie je co zavidiet :-(( Nejak to prezite drzim palce.
Ku kojeniu- ja kojim ani neviem kolko krat, maly pri kojeni dost casto zaspava, cize pred spanim-po zobudeni ma prikrm, obcas este dokojim. V noci tiez casto. Ono ide fakt o to, ci to myslis ci jej to staci nutricne-ako potrava. Ak dostatocne nahradzas mliecne davky, tak si myslim ze cisto nutricne hej. To znamena ak ma povedzme 150ml bieleho jogurtu, 150ml kase bud s MM, alebo UM tak si myslim ze zvysnych 200ml si vytiahne. Prijem mlieka by v tomto veku nemal byt nizsi ako 500-600ml denne. Stale je to kojenec a mlieko by malo tvorit vescinu jej stravy.
Ak chces odstavovat tak mozes nahradit jedno kojenie UM. Avsak tam hrozi riziko, ze sa odstavi uplne ako sa to stalo Kajde ak sa nemylim.
Avsak u nas kojenie funguje aj na upokojenie, ulavu od bolesti pri raste zubkov, pritulenie. Nam to takto vyhovuje a tym padom je to v poriadku.
Kajda ma pravdu v tom, ze zalezi na tom, co vyhovuje tebe a Romanke pri dostatocnom nahradeni mliecnych davok.
Tiez sa prihovaram za fotky princeznicky! a ako teraz spanikavate? Uz chodi skor? U nas sa to posunulo na 20,00 vstava okolo 7,00 a cez den naspi tak dokopy 2,5h. Celkovo sa mi zda ze uz ma dost stabilny rezim, vytvoril si ho sam :-))Kde su casy ked sme spali do 11,00! :-))
Ja osobne si neviem predstavit teraz odstavit, muselo by to byt hodne nasilu a to svojmu dietatu proste neurobim. Kazde dieta je ale ine a niektore sa vzda MM pomerne lahko.
K cukru-nedavam ho a to ani v predsnidavkach, maly sladku chut neznasa, nezje ziadne sladke ovocie, pije zasadne len cistu vodu (nic ine nechce).
Misa uz sa ti to krati, co?? Viem si predstavit ako sa uz tesis na tu svoju princeznicku.
Dnes je maly nejaky kludnejsi, nastastie lebo ideme k svokrovcom na oslavu, tak nam drzte palce aby sme to prezili v zdravi. :-)
Karolína +2 16165

Re: Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

21.8.2005 9:54:11
LenkoB - já jsem přestala kojit v průběhu 7.měsíce, kdy jsme začali přikrmovat, Mates se odstavil sám. Takže myslím, že záleží na tobě, jestli chceš pomalu začít odstavovat a v návaznosti na to, kdy chceš přestat kojit úplně. Myslím, že začít odstatavovat v průběhu 10.měsíce je myslím v pořádku, ale záleží na tobě. Tady se nározy na kojení a na to, kdy přestat kojit, dost různí a "co ves to jiný pes", takže si myslím, že opravdu záleží jen na tobě, jak to uděláš a taky jak na to bude R. reagovat.
Podle mě je kojení 3-4xdenně u 9.měsíčního dítěte plně dostačující. Ale jak říkám, každý máme jiný názor. OPRAVDU ZÁLEŽÍ NA TOBĚ A NA ROMANCE.
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Re: Re: Re: Hezký večer

21.8.2005 2:54:43
Kate porad si myslim,ze dva roky bylo malo,proto taky chci to treti mezi Natalky 2.5 lety a 3.5.Ono totiz tech pul roku v tomhle obdobi je hrozne velky rozdil.Chtela bych zase na podzim,aby se kdyztak vyuzili ty oblecky,co mam,kdyby to byla zase holka.

Jani tak to,abych uz zacala:).Ne delam si legraci.A jak dlouho jste "delali" Betusku?

Lenny s tema zubama je to teda narez:).S tou praci jsem te obdivovala,jak to zvladas...

LenkoB mne prijde trikrat denne kojeni v deviti mesicich hodne malo.Ja kojim rano,pak k dopoledni svacine,odpoledne 2x a po veceri 1-2x.
Asi bych dala mit pevne stravy a jedno kojeni navic.
Cukr nedavam,pokud se nepocita ten v presnidavkach.
Amely 13045

Re: Re: Re: Hezký večer

20.8.2005 22:37:53
Brazilko,tak jsem si dovolila prohlídnout vaše album. Fakt kouzelný fotky. Zvlášť dinner se mi líbí. Vlastně jedna hezčí, než druhá :-)
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Hezký večer

20.8.2005 22:27:33
AMELY, díky za pochvalu foteček, bohužel Veru doma jak jsme psala stagnuje, bojí se té plovoučky a my ji máme všude. Přikláním se k názoru, že dítě se vyvíjí i taky podle podmínek a prostředí, které kolem sebe má. Fakt to platí u nás na 200%.

LENKO z B, přidávám se k Amely, hoď zase nějakou novou fotečku vaší baculky, my už konečně "hubneme":)))Takže už jsme prd soupeři. Myslíám, že jsme se Tě už taky ptala, jestli někde máte vaše fotečky nebo jestli by jsi sem nemohla hodit nějakou na nahlídnutí, abych si mohla líp představit, kdo nám to tady z té brazílie vůbec písá a po kom ta vaše prďolka je. Ostatní už si představuju hned pod jménem i obličej...tak to naprav!

A už jdu fakt hajat...
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

20.8.2005 22:20:01
LENNY, fuj taková hnusná zpráva- moudráky mi ani nepřipomínej. Ale jinak je hezký jak jako správná matka držíš basu s dcerou. Jinak s tou prací je to fakt asi těžký, ale pro L. asi to nejlepší, pokud to tak cítíš.

LENKO z B, koukám, že u vás taky najednou hodně pokroků, u nás byl ten 8.m měsíc vyloženě zlomový a všimla jsme si, že Veru vždy pokročí někde v cizím prostředí, ale myslím, že je to hl. tím, že máýme pitomej byt resp. pitomou plovoučku, kde jí to chudince klouže a bojí se. Pak někam přijedeme a leze, stoupá si, prostě plovoučku už nikdy v bytě nechci!!!

Jinak já kojím ve 3, 6,9hod., pak kolem poledne zeleninka( ev.+ maso nebo žloutek, olej),pak kojení zase v 15hod, ovoce kolem 17.hod.+ dokojím, no a ode dneška kolem 19.-20.hod.kašička+ dokojím. V průběhu dne se někdy stane., že má častěji hlad, tak dostane prso hned. Tím dokojováním mám lepší pocit, že ji uklidním, dosytím a pořád si udržuju dost mlíčka. Jinak někdy příkrm vynechám q místo toho jen kojím( když nestíhám nebo jsem někde pryč, ale to bylo jen asi 3x). Jinak dnes 1.kašička Verunce moc chutnala- rýžová nemléčná s jablíčky v HA Nutrilonu. I mně jela...

Dobrou...
Amely 13045

Re: Hezký večer

20.8.2005 22:09:15
Hezký večer přeju :-) Danielka usnula teprve teď - to jsou ale způsoby :-( Švagrové se dnes narodil po poledni chlapeček, tak už Danielka také ztratila své výsadní postavení nejmladšího dítka v rodině. Už se moc těsím, až si ho zítra pochovám. Brácha to samozřejmě z Německa nestihnul. Počítali původně s termínem 6.9., pak 26.8. a nakonec to vyřešila dnes v noci prasklá voda.
Lenny, zvládnete to určitě i bez tvé práce,uvidíš. Budeš spokojená a klidná, budeš mít veškerý čas jen pro Lailu a rodinu a to stojí za všechny peníze. To ty ale víš :-) Tvůj muž si najde nějakou dobrou práci a uživí vás levou zadní. V budoucnu bys toho vždycky jen litovala, kdyby ses tozhodla pracovat i přes ten stres dál, že sis malou mohla víc užít. Už se těším, na nové fotky. Jeden dotaz. Dočetla jsem se tu na rodince, že když pracuje na ŽL žena na rodičovské dovolené, že nemusí platit sociální ani zdravotní pojištění a neplatí pro ní ani minimální základ daně. Je to prosím tě pravda? Tento dotaz platí pro všechny, kdo se v tom vyznají :-) Zdá se mi to nějaké podezřelé.
Broňo, nechtěla jsem ti Krč nějak rozmlouvat.Radši si to prohlídni sama a uvidíš, kde to na tebe líp působí :-) Myslím, že v dnešní době je člověk rád, když jeho vybraná porodnice vůbec přijímá rodičky. Nedávno muž vozil sousedku, která měla i zaplaceného otce u porodu v Motole, po celé Praze a měli poslední a jediné místo ve Vinohradské porodnici. Jinak by je poslali do Kladna. Tak držím palce, ať už se rozhodneš jakkoliv, abyste měli víc štěstí :-)
Ještě me napadlo, jak jsi se ptala na ty velikosti, že ani v botičkách se tu moc neshodujeme. Jsou tu minitlapičky č. 17, ve kterých děti kloktají a taky sloní nožky č. 19. Vím, jak jsem vloni sondovala na listopaových mimčách 2003, jak velké mají zimní botičky. Kupovala jsem je ve slevě rok dopředu a teď ani nevím, jestli nám budou.
Verísku, úplně jsem zapomněla pochválit tu vaší černookou krasavici. To jsou teda kukalda!! Udělala obrovský skok dopředu.Za chvilku tu budem všichni nastejno.
Kate, zkusím odpověď na tu tvou hádanku - Š. rvala vlasy a kámoška škrtila? Musela to být sranda. Díky tobě mám chuť na pivo, jak jsi o něm psala. Věkové rozestupy nedokážu posoudit. Asi taky záleží na podmnínkách doma a na tom, jak moc je na vše mamina sama. S velkou pomocí okolí bych do dvouletého odstupu u dětí šla.Jinak bych si asi hodila mašli, kdyby bylo všechno na mě. To se asi zvládnout nedá. Já měla děti po čtyřech letech, byla na vše sama a na mašli to bylo taky :-)
LenkoB, Romanka má zase nějakou specialitu :-) s tím koupáním. Hoď nějakou fotku, už jsme dlouho neviděli opálenou Brazilku :-) A s horníma zoubkama teprv ne. Dolní už má taky?
Míšo, tak ať ti víkend rychle uteče! A končím vykecávání...
Jana + 4 16678

Re: Hezký večer

20.8.2005 21:41:20
Lenny, já myslím, že je to rozumné, nemůžeš zvládat všechno. I pro Tebe, i pro Lailu, to tak asi bude lepší. Ale ta nejistota je asi těžká. Držte se. Moudráky umí být nepříjemné, ale aspoň v tom malá není sama :-). Těším se na fotky.
Broňule, Deniska bude určitě taky roztomilá, neboj. Užívej si těhotenství, to, co teď máme my, je taky krásný období, ale do bříška už se nám prcci nikdy nevrátí, zatímco Tobě do tohohle období Deniska taky dojde. Je to moc hezký čas, ten, co máš teď, i všechno potom, a vlastně i s tím nevyspáním :-)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 31954  [Dalších 31894 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.