| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 31954  [Dalších 31884 >>]
Broňule Deniska16.11.05 12252

Hezký večer

20.8.2005 21:09:29
Tak s tou reakcí na Krč jste mě docela překvapily. Já teda budu v rámci předporodního kurzu absolvovat prohlídku porodnice v Krči, a pak se určitě zajdu podívat i do Podolí. Jejich stránky už jsem viděla. Ale obecně jsem opravdu víc stížností slyšela na Podolí, tak nevím. Je ale pravda, že pro mne je dost důležité okolní prostředí, i když jsme třeba na dovolené a je tam ošklivější koupelna, tak mám normálně strach tam chodit do sprchy, prostě taková divná úzkost. Já si ještě teď domlouvám schůzku s Dulou a ta tedy doporučuje asi spíš to Podolí.
Jani holčička se bude jmenovat Deniska. a užili jsme si opravdu dost, trvalo to celé 4 roky. Podstupovala jsem i laparoskopii, léčbu tabletkama, byli jsme na imunologii v Podolí, pak několik inseminací a nakonec IVF. Já jsem sice měla občas anovulační cykly, ale jinak nám vůbec nic nezjistili. Naštěstí se povedl hned první pokus a moc jsem chtěla dvojčátka, ale moje radost trvala jen 7 týdnů, pak se jedno přestalo vyvíjet.
Vy mi závidíte, že se ještě vyspím, já vám zase to, že máte za sebou porod a že teď máte dětičky v tom nejroztomilejším věku.
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675

Rostou MI zuby :-O

20.8.2005 20:31:01
Ahoj holky.
Dlouho jsem tu nebyla, byla jsem zavalená prací a vůbec nic jsem nestíhala. V zoufalství jsem to v práci zabalila. Řekla jsem, že už to dělat nechci, takže se za mě začne hledat náhrada. Doufám, že nebudu litovat. Vím, že manžel teď nemá práci, ale tak půl roku bude trvat než někoho za mne najdeme a já ho řádně zaučím. Snad to bude dost a bude všechno v pořádku. No, je to zásadní změna pro náš život, takže máme oba strach.

Jinak jsme byli s Lailou na 9ti měsíční kontrole a má 8,84 kg. Tak jsem spokojená, že přibrala.

Jinak holky - věřte nebo ne - MĚ ROSTOU ZUBY!!! Asi jsem se vnitřně rozhodla v tom Lailu nenechat a dnes se mi proříznul levý horní moudrák a pravděpodobně se brzy prořízne i pravý horní :o) Zní to tedy dost divně, ale já doteď nemám ani jeden a už jsem s nimi ani nepočítala. Zatím to nebolí, ale bojím se, aby mě to ještě víc nezkomplikovalo život.

Dnes jsme byli na výletě - na pouti na severu Čech. Manžel byl s Lailou ale stranou toho největšího ruchu, protože tam to bylo fakt hustý. Dunělo mi to i v žaludku. Pak jsme chvilku hledali houby a dost jsme jich našli, takže byla smaženice.

Tak až se mi povede po té pauze, co jsem doma nebyla schopná udělat vůbec nic, dát byt trochu do kupy, tak hodím nějaké nové fotky.
*Kate 12933

Re: Re: Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

20.8.2005 20:26:01
jůůů tak to jste stihli teda hodně, houbičky, mňam. My jsme taky vyšli, taky zmokli a zvládli jsme jenom pivo v hostinci, ach jo.
Štěpánka spala do 18:30, tak bude dlouhý večer.
Jana + 4 16678

Re: Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

20.8.2005 19:11:25
Leni, Kate, já myslím, že ještě potřebujou dost mlíka, takže pokud se kojení nenahradí UM, tak řece jen občas potřeba kojit je, ale nevím přesně kolik. Bětka má ráno mlíčko, k sváče taky, pak oběd zelenina, zelenina s masem, nebo zelenina se žloutkem, k sváče ovoce nebo ovoce s bílým jogurtem, pak ještě jedno kojení, večer kaše a v noci kojení. Takže kojíme ještě docela dost a klidně dokojím i po obědě nebo svačině, pokud je potřeba. A kromě toho pije dost vody. Ale Bětka je celkově dost jedlík, tak to asi není typické. Jo - cukr dávám občas (ve formě Glukopuru) - třeba do jogurtu, když je moc kyselý - ale snažím se ho spíš nedávat.
Tak jak tady píšu, Bětuška si ze sedu sama stoupla o hrazdičku, málem se překotila, ale taťka ji stihl chytit. Juj, to jsou novinky.
Leje jak z konve, trošičku jsme zmokli v lese, ale stihli jsme najít houby, tak jdu vařit smaženici.
*Kate 12933

Re: miminka, kojeni, strava atd. :-)

20.8.2005 18:03:21
Ahoj Lenko, nojo, asi ji ta voda fakt uvolnila. Štěpánka poslední dobou kaká dost často, i 4krát za den a většinou předtím použije kojení jako projímadlo. Z toho vyplývá odpověď na tvou další otázku - já kojím často, ani nevím kolikrát, určitě na každé uspání a taky ráno, a třeba když potřebuje uklidnit nebo se právě vykakat. Jinak jí s jídlem dávám po lžičkách vodu + na procházce flašku s vodou. Když malé dáváš příkrmy, tak ji ubráním kojení už o nic z výživy neochuzuješ, řekla bych.

Žloutek dávám tak 2krát3krát do týdne, většinou jedu režim maso-jenom zelenina-žloutek a tak furt dokola. Cukr nedávám, ale dávám dětské sušenky a instantní kaše, tak tam určitě nějaký je.

To s tou nevlastní dcerou je špatné, ale nezapomeň, že odjede! Bohužel, jinak se k tomu asi ani postavit nejde, když jste si nesedly, tak si lásku k ní neporučíš, že jo.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: Re: Bronule

20.8.2005 17:57:32
BROŇULE, tak jsi mi úplně připomněla ty zlatý časy, kdy byl mimís v bříšku a čekalo se na porod. my měli taky termín plus minus kolem 13.11.( na manželovy narozky), nakonec se ale Verunka parádila přesně o týden později. Asi jsi si taky užila s otěhu, co???Zato se na to teď určitě víc těšíš a až se mimís vyklube budeš mít o to větší radost. Nám se taky dlouho nedařilo, ale naštěstí poslední měsíc, co jsme měli šanci jen sami bez pomoci, se podařilo( vlastně s minim. pomocí prášků na ovulaci...).A mě nejdřív vyděsili mimoděložním, pak tam chvíli viděl dr. dvě a nakonec máme Verunku a jen jednu:)))Doufám, že nám pak písneš průběh porodu atd. Vzpomínám, jak jsme tady plašily před termínama už 2 měsíce dopředu, bylo to ale krásný, hl. to jak jsme se pak rozrodily a každý den na nás tady čekalo nějaké nové miminko...To už je tak dávno. V. už je dnes 9 měsíců...
Brazilka & Romanka 11/04 18463

miminka, kojeni, strava atd. :-)

20.8.2005 17:51:44
Ahoj holky!
Zase mam jen chvilicku, tak na vas koukam. Vidim, ze resite dalsi miminka? :-)Kdyz se narodila Romca tak jsem si rekla, ze uz dalsi nechci. Navic jak tady je ted manzelova 9 leta dcera ,ktera je dost nemozna, tak mi to bere chut...holky, to je sila mit nahle doma 9lete dite, ktere da pomalu vic prace nez Romca...nestacim se divit a vzpominam, co jsem v deviti umela/neumela ja. JSem z toho hotova, moc si nerozumime, takze je to tady dost husty...uz se nromalne tesim az zase odjede! Nicmene vcera jsem navstivila nasi kamaradku, co ma 2 mesicniho chlapecka...no, chovala jsem si ho a dojalo me to...tak malicky...he he he he...no, nevim, zda bych jeste dalsi zvladla! Jak rika Kate - organizace je peklo...

U nas mame novinky: Romca ma dva horni predni zuby, tak je jako zajicek, od vcera sama stoji o gauc , o nas nebo o nabytek a snazi se chodit. Leze jako dablik, dneska olizovala dlazdice v kuchyni, jeste ze jsem mela akorat vytreno.

Holky, kolikrat za den / noc kojite? Kolik mlika by mela mala ted vypit? Ja kojim rano, ve 16.00 a pak az v 21.30 a nekdy jeste v 23.00, potom az v 7.30. Chystam se odbouravat kojeni v 16.00 ale nevim abych ji neochudila o mliko?

A k prikrmum: kolikrat tydne davate zloutek? KOlik vam toho ted miminka snedi? Davate uz cukr?

Jo a jeste: Romca ted uz 3x kakala ve vane pri koupani!Pak samozrjeme desne jeci, protoze tam nechce byt s hovinkem...nevim co to na ni prislo, asi ji ta tepla voda uvolni nebo co.

jejda, to je dlouhy,jdu si vas tedy radeji jeste chvili cist!
*Kate 12933

Re: Rozestup

20.8.2005 17:19:11
éch, totiž ROZUMĚLY
*Kate 12933

Rozestup

20.8.2005 17:17:51
Míšo, já si matně pamatuju, že ti rozestup dva roky připadal dost málo - nepletu se?. Tak asi jak Natálka povyrostla, už to vidíš trochu jinak, optimističtěji? Musím říct, že když jsem teď trávila dovolenou s dvouletou dcerou mojí kamrádky, bylo to občas náročné, třeba jak už nechce být v kočárku, ale pak si vzpomene, že už nechce chodit ... na všecko si člověk musel nechávat časovou rezervu ... je to opravdu trénink trpělivosti. Zezačátku si byly holky taky dost navzájem nebezpečné - škrcení kontra vytrhávání vlasů (hádejte, kdo se dopouštěl čeho), ale pak se to usadilo a docela si rozumněly, to bylo kouzelné.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: IKEA

20.8.2005 15:15:04
Míšo, mně dva roky od sebe přijdou ideální, ale zkusíme to asi už o něco dřív (pokud budu v pořádku), kdybychom čekali tak dlouho, jako na Bety. Takže tak.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 31954  [Dalších 31884 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.