| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 31954  [Dalších 31864 >>]
Jana + 4 16678

Re: Re: IKEA

20.8.2005 10:39:10
Cáco, ono to bude tím, že Filda je super, ne? Prý to tak má většina ženských - říkají, že už nikdy, a celkem brzy zapomenou. Já jsem teda prdlá a říkala jsem už na porodním sále, že si to zopakujeme, všichni se mi smáli. Jenže to bude proto, že jsem měla pohodový porod (tedy samozřejmě může-li být porod pohodový), nebýt toho, že bolesti trvaly 28 hodin a šití hodinu, tak nemám ani na co negativního vzpomínat :-).
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700

Re: IKEA

20.8.2005 10:31:53
Amely, ty nove saly jsou fakt super :o) Kdyz jsem videla tu vanu, tak jsem si vzpomnela na docela, dnes uz humornou prihodu, z porodu. Kdyz jsem sla na pripravu pred prijetim na sal, tak tam byl nejakej srumec-saly plny nebo neuklizeny po predchazejicim porodu, hodne maminek ve fronte atd. A tak mi tam nejaka sestricka rekla, at si jdu zatim sednut na mic do sprchy, ze to tam bude jeste chvili trvat, nez pro me pripravej sal. Ja uz s celkem silnejma kontrakcema po sileny noci na rizikovym odd. odpochodovala do sprchy, cela se svlekla (mezi kontrakcema), sedla na mic, pustila vodu.....a ejhle, netekla tepla, jen uplne ledova. Takze zase oblekat a zpatky. Ale sestricka mela vyhrano, cela svlikaci a oblekaci transakce mi trvala celkem dlouho a tak to zatim stihla pripravit :o)

Jinak po porodu jsem prisahala, ze to bylo naposled. I prvni 3 mesice jsem to tak porad citila. Na nocni kosili z porodniho salu se nemuzu podivat dodnes... Ale dneska uz to tak uplne nevidim, takze mozna nakonec ta sestricka prece jen bude :o))))
Jana + 4 16678

IKEA

20.8.2005 10:08:23
Gothic, doporučuju spíš reklamovat, pokud jsi to prala v souladu s pokyny. Když to budeš natahovat, už to můžou zamítnout. Ale to je profesionální deformace :-)
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bronule

20.8.2005 9:59:07
Tak než jsem se stačila zeptat na čištění zubů, už jste to řešily. Takže v pondělí běžím pro kartáček, dnes se mi nikam nechce.
Gothic - to jsou určitě krůčky, GRATULUJEME.
Verísku - Verunka je šikulka a moc krásná. Ta černobílá fotka je moc hezká. Mimochodem manžel říkal, že babička na babičku vypadá fakt dobře :-). Jinak Bety CF nemá, takže z toho ani strach nemám. Myslela jsem spíš, že nechci, aby zažila, co bylo u nás doma. Jsem šťastná, že máme super tatínka a Bětuška se nebude muset bát každýho rána.
Broňule - přeju krásný a poklidný zbytek těhotenství, hodně spi, je to naposled :-). Jak se má holčička jmenovat? O Krči jsem toho taky nic moc dobrého neslyšela, Podolí je prý fajn, my byli v Neratovicích, to už je od Vás z ruky, ale byla jsem nadšená. Oproti Podolí je to tam rodinné, malé, milé, ale kvalitní asi tak stejně, v Podolí toho mají víc, když se děje něco s mimčem. Jo, Bety má 73 cm, ale velikost tak jak psala Amely - od 68 do 90 :-)
Míšo, vydrž, už je to za chviličku. Manžel ani Natálku nepozná, co? Ty děti se hrozně mění.
Amely, švagrové držíme palce, dej vědět a až bude fotka, klidně sem s ní, jen ať miminka přibývají :-).
Holky, mám pár dotázků, i když je víkend, tak asi neodpovíte :-(. No nic, já počkám. Takže - nevíte, kde sehnat pláštěnku na sporťák, ale tu, co má vepředu díru? Měli jsme takovou celistvou, která má jen "cedník" po stranách, a byla blbá - malou jsme pořádně neviděli, ona nás taky ne a ještě mi přišlo, že má málo vzduchu. Včera jsme byli na Černým mostě a nikde nic, jen jedna neochotná prodavačka :-)
A druhý dotaz ke kojení - strašně mi teď tvrdnou prsa, je to hrozně nepříjemný. Nevím, jestli jsem opravdu měla ten zánět mléčný žlázy, nebo je to tím, že Bety čím dál víc jí příkrmy a míň mlíčko. Netušíte, co s tím? Bětka to vždycky vypije, a je to dobrý, ale do dalšího kojení znovu, a to ani nemluvím, když má něco jiného a kojím za delší dobu, nebo v noci.
Bětuška se strašně rozpovídala a taky začíná mohutně couvat, je to děsná sranda. Včera jsem vyděsila mou mamku, když jsem Bětušku vzala za ruce a ona se lekla, že už chodí (tedy za ruce) a stojí u nábytku. A prý hodně jistě. Jenže já chci, aby nejdřív lezla, jsem hrozně náročná :-).





Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bronule

20.8.2005 9:51:22
Ahojky.
Amely ty brdo, ta porodnica to je daco!! To nam na slovensku sa moze akurat len snivat! :-(
U nas zase extra noc, Valerijko sa rozhodol, ze bude v noci hore, tak asi hodinu nam cestoval po posteli, kusal nas, muzovi rozkusal laket, ale neplakal, len si na nas brusil zubky :-)
Vstaval o 6,30 tak sme super vyspati. :-(
Ale inak spal 3h a zase 3 v postielke takze aspon sa nebudil kazdych 15minut, zda sa mi, ze mu zabral ten cipok
Verisek-sme vcera studovali to Candibene s Lenkou na net stranke a V CR je uvadzany od 2 rokov a tiez tam pisu len o kozi :-( dnes sa idem spytat do lekarne a aj Lenka mi slubila ze sa spyta, tak uvidim. Ale nasla som aj na nete, ze to baby davaju, tak snad je to O.K. Dik za snahu pomoct. :-)
A inak mam dobre nervy mam taky polmesiac z IKEI, da sa na nom hojdat alebo sediet, a normalne sa mi zbehol potah, ze nejde navliect!! Ja tam prat na 60 v pracke ja som to dala na 30 rucne pranie a toto!! Nemate niekto nejaky typ ako to natiahnut??Je to 100% polyester
Amely 13045

Re: Re: Re: Re: Re: Bronule

20.8.2005 9:28:28
Cáco, co to slyším? Ty neplánuješ Fildovi bratříčka? Zrovna teď je v Podolí na sále švagrová.Měla rodit až za týden, ale v noci jí praskla voda.Bohužel to jde císařem, prcek je hlavičkou nahoře. Co říkáš těm novým sálům? Mají tam i vanu, i když nevím, jestli bych na ní měla v té chvíli náladu. Máš pravdu, že jde hlavně o lidi a ti jsou tam hrozně příjemný.
Koukni na ty nový porodní pokoje, to je paráda,co? Je tam přistavěné zezadu celé nové křídlo.Člověk si ani nepřipadá jak v nemocnici - http://www.upmd.cz/?lang=cz&page=38&galery=3
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700

Re: Re: Re: Re: Bronule

20.8.2005 8:58:08
Ja byla v Podoli taky spokojena, i kdyz porod silnej (alespon dle meho nazoru). Kdybych nedej boze rodila znovu, tak rozodne pujdu zase tam... Prosla jsem si tam nekolika oddelenima (rizikove, porodni saly, sestinedeli a jeste nejakym, kde jsou davana ta nedonosena miminka nebo ty se zloutenkou) a vsude v pohode. I kdyz vybaveni na sestinedeli fakt hruza. Ale co, dle meho jde hlave o personal, o lidi...
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Re: Re: Bronule

20.8.2005 2:04:24
Amely,diky za optani.Uz se mi styska dost hrozne,uz se hrozne tesim na pondeli.

Amely 13045

Re: Re: Bronule

19.8.2005 22:44:18
Kajdo, taky dávám Danielce ten kartáček na hraní ve vaničce.S nadšením ho kouše a ty zoubky se tím vyčistí. Občas jí ho vezmu a přejedu zoubky sama. Verča se byla dopodrobna informovat v centru péče o zuby v carrfouru na Smíchově, ale já ty informace dost pozapomněla. Jediný, co si pamatuju je, že u té weleda pasty nevadí, když jí děti polykají.Stejně ten kartáček jen maličko pomáznu, aby si zvykala na tu chuť. Ale bez pasty to určitě má taky smysl a účel to splní.
Broňule, já měla u porodu Dr kamaráda, který rodí v Podolí a občas i v Krči, a ten si na krč strašně stěžoval. Že je tam hrozný vedení a díky tomu špatný technický zázemí. Když jsem tam byla jednou na kontrole, nefungoval v celý budově jediný ultrazvuk. Prý se to s Podolím vůbec nedá srovnat. To jsou zas věci, který se člověk zvenku těžko dozví. Od nás tam myslím rodila jen jedna listopadka, ale měla soukromou doktorku, která si tam jen pronajímá sál. Takže ti tu asi nikdo neporeferuje. V Podolí nás rodilo docela dost.Já teda byla moc spokojená.Teď se tam otvíraly nové porodní sály a vypadá to strašně pěkně. Byla jsem se tam podívat.Zkus se podívat na jejich www stránky, mají tam myslím fotky. Jen se mi v Podolí dost nelíbilo vybavení na oddělení šestinedělí.Tam by to potřebovalo zmodernizovat jako sůl. Kate, tebe tam ale naštvali,co? Tím plegomazinem. Mě ho píchli při minulém porodu u Apolináře taky. Ani nevím proč.
Broňule Deniska16.11.05 12252

Re: Re: Bronule

19.8.2005 22:24:32
Ahoj holky, díky všem za odpovědi :-)
Cacando já bydlím na Starém Spořilově. Váhám mezi porodnicí v Krči a Podolí, ale obecně teda víc chvály čtu na Krč.
Kate díky za změření. Já jen že jsem měla možnost nakoupit nějaké hezké věcičky dopředu, ale jak tak koukám, tak velikost 10-12měsíčního dítěte asi sotva odhadnu, tak by to mohly být taky vyhozený peníze :-( Jinak těhu si užívám, jsem celou dobu na PN, jelikož jsem po IVF, ale vůbec nic mi není (ťuk ťuk), za celou dobu jsem neměla jediný problém. Ale čekala jsem nejdřív dvojčátka a druhé zamlklo, tak i proto už mne nechali doma. O uklízení po malování mi povídej, malovali jsme v červenci :-) Občas už se dost nudím.
Už mám totiž téměř všechno nakoupeno.
Kajdo termín máme stanovený na 21.11., ale manžel tvrdí, že to bude na jeho narozeniny 17.11. :-) A čekáme holčičku (teda snad).
Asi se vás budu postupně chodit ptát, do čeho jste dětičky oblékaly a na jiné užitečné rady :-)

Tak všem přeji dobrou noc ať dětičky krásně spí.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 31954  [Dalších 31864 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.