| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 36710  [Dalších 36610 >>]
Graace 72462

Re: Přetáčení

30.9.2008 20:23:02
Gratuluji Radimkovi k přetočení. Mates se od neděle přetáčí vpravo ze zad na bříško při sebemenší příležitosti. Na levou stranu ho však nalákat nedokážu. Tam se nedostane ani na bok a raději se přetočí vpravo. No, snad to brzy dožene a pak se také začne přetáčet zpátky z bříška na záda...
hrúda 85616

Re: Kontrola v nemocnici

30.9.2008 20:02:51
Jo jo, určitě vědět dej, však jsou ta naše zlatíčka to nejdůležitější co máme. Radimka teď čeká kontrolní UZ ledvin, jestli po mně onu vadu nezdědil, tak taky uvidíme jak dopadneme.
Terinka a Elinka +Peťa 79587

Re: Kontrola v nemocnici

30.9.2008 19:38:46
Jani děkuji moc za podporu,potěšilo mě to.dám vědět jak jsme dopadly,jinak u nás nic nového
hrúda 85616

Přetáčení

30.9.2008 19:24:59
Tak Radimek se právě poprvé přetočil ze zad na bříško, mám radost.~:-D
hrúda 85616

Re: Kontrola v nemocnici

30.9.2008 17:52:30
Péťo s malou Eliškou, snad tě i uklidní že tyto vady, ledvin, močového systému jsou v populaci nejčastější, čili doktoři si na 100% poradí a holčička bude v pořádku. Já sama mám vrozenou vadu a to zdvojenou ledvinnou pánvičku vpravo i zdvojený celý močovod vpravo. A jak vidíš, mám dvě děti a žiju zcela normální život. Mívala jsem s tím problémy jako dítě a tehdy to bylo především že nebyla přeci jen tak dobrá technika jako dnes. Než zjistili co mi je, udělali na mě coby čtyřletém dítku spoustu zbytečných testů. U tvé maličké na to přišli včas, bude určitě v pořádku.
Lexi+Pavlínka TP 8.4.08/31.3. 79616

Re: dezinfekce lahviček apod.

30.9.2008 13:58:57
Ahoj vespolek,
téda, chvíli tu nejsem a už nestačím dočítat. ~j~

1.) moc bych prosila maminku, která tady uváděla zázračnou uspávací metodu, o co se jedná? taky máme s uspáváním problémy, vyzkoušeli jsme kde co.. tak by mě to určo zajímalo, když u vás to funguje. ~;)

2.) sterilizace - já jsem si taky koupila milton, jak tablety, tak ten roztok, ale všichni se chytají za hlavu, že to je samá chemie.. tak mě tak nahlodali, že dezinfikuju tak, že nejdřív to všechno umeju teplou vodou a dětských mejdlem a pak šup do kastrolu s vodou a na plotnu. R^ podle toho, co vyvářím .... píšou cca 10min, ale mám strach, aby se plastové lahvičky i savičky nerozpadly.. takže to tak nechám párkrát překulit.. nebo třeba dudlíček umeju taky mýdlem a někdy přeliju vřící vodou z konvice.. hračky jen mýdlem a vodou, ale téměř před každým hraním.

3.) oblékání - mě se neosvědčilo u malé hodně vrstev, kam jsem vlezla, řvala, že je jí teplo.. takže už teď máme fusak (od emitexu a super R^), a v něm je jen v punčoškách a v body a mikče + čepička. a je to v pohodě. samozřejmě když s ní pak jdu ven (popisovala jsem ranní oblékání), tak jí víc obleču + přikryju jí španělskou dekou. a taky super. R^

4.) cvičení - Péťo, dnes jsme byli na KO. podle mě by už Pav cvičit nemusela, pěstičky nemá, hlavičku hezky střídá.. ale prý ne, takže budeme cvičit i nadále. při přetáční na bříško přepadá zpátky na zádíčka, což je prý špatně.
Strašně ráda by seděla, ale prý jí nemám posazovat, ani na chvíli, ani v kočárku posunout trochu výš.. prý se pak zatěžuje zadek a to je špatně. nejdřív prý plazení, lezení, pak sezení. ~j~~j~~j~

5.) kakání - takže my byli včera na KO v nemocnici, protože malá nechce jíst, resp, jí hrozně málo.. vzali jí krev a to jsem myslela, že tam padnu. holky, dětská sestra, jo, a malá má ruku celou černou.. prý jak jí museli držet (čekala jsem venku), a ještě byla sestra protivná jako prdel. ~f~~f~~f~~f~ pardon. takže jí udělají kompletní vyšetření, protože dětská mudr našla Pav. v moči nějaký nález. a prý už máme začít s příkrmy. ~k~ ale vzhledem k tomu, že mrkev staví, a Pav. má problémy se stoličkou, máme začít brambůrkem. R^~s~
Jinak mudr taky říkala, že je normální i tři týdny, aby koj. dítě nemělo stolici. ~g~

uff, to si dáte, než to přelouskáte. ~:-©

Jinak já marodím, mám nějakou virozu nebo chřipku či co... tak mám strach,aby to malá nechytla ode mě. ~:(
Bára+Amálka 21.4.08 73495

Re: ahoj

30.9.2008 11:04:14
Ahojky holky,
teda jak čtu jaké máte některé trápení s nemocemi, tak je mi vás líto, já jsem hroznej slaboch a bojím se u Amálky i rýmy, tak vám držím moc palce a hlavně hodně sil, aby jste to vše v pohodě zvládly!!!

Jinak my už jezdíme ve sportáku, dala jsem jí tam fusak, máme jané kočár i fusak, a do něj jí moc neoblíkám, nahoru max. mikča a vesta, samozřejmě čepici, a už začíná mít ale studený ručičky, tak musím sjet koupit rukavice, na zimu jsme jí koupili kombinézu a buřtíkatou bundu a ted sháním vyteplené džíny a šustáky, musím juknout na MMB. No a občas jí maloučko zvednu, jen na chvíli, v autosedačce je aky zvedlá, nebo v lehátku, nebo v sedačce, tak jí nechám tak deset minut víc pokoukat, protže se furt škrábe nahoru.

Už se převaluje jak blázen, snaží se lézt, ale zatím jí neposlouchají ručičky, takže leze po čumáčku, a tak to většinou končí řevem.

Taky jsme měly včera první uknouranou noc i den, Amálka patří k dětem, které spí celou noc, tak to byl nezvyk i pro mě, přes den taky knourala, tak sleduju zoubky, zatím nic tak uvidíme :o)))

mějte se krásně a marůdci držte se!!!!!!!!!
Donutka +3+// 77327

Re: ahoj

30.9.2008 8:53:01
Ahojky,
čtu o marodech - to se držte!!!

Sedání v kočárku - no, já trochu zvedám - na první zoubek. mám deltim sport a tašku v něm. Jinak pokud nefouká moc vítr, odklápím boudičku, aby Daník viděl.

Oblékání - bodíčko, punčocháčky, teplé ponožky, tepláčky, mikina (doma, máme max 20 st.) a Daník se koulí po koberci. Venku ještě mikina a svetr a do tašky dávám tenčí deku. a čepici. Na zimu počítám s kombinézou a fusakem, taška půjde ven. Dneska jdu do sekáče kouknout po budinčce. Po Janičce mám vyloženě holčičí :-)

Zuby zatím nic. Holt každé dítě je jiné, vidím to doma. Rozdílní úplně ve všem. Tedy kromě rodičů :-)
Renča, Erča04/08 a Verča02/10 86959

ahoj

30.9.2008 7:58:01
Ahoj holky, jak tu čtu o všech možných trápeničkách a nemocech, tak je mi Vás líto a držím Vám palečky, ať Vám to dobře dopadne.

Jinak jak jsem tu kdysi psala že jsme protivní, jestli jí mám dávat už příkrm a nebo zda jsou to zoubky, tak teď už týden mám doma nejhodnější nejusměvavější a nejpohodovější miminko a dokonce i v kočárku už je moc hodná a krásně tam spinká. Takže je to super. Jen ty noci jsou hrozné, usíná sice kolem 19:30, ale v půlnoci se vzbudí a pak pije ve 2,4,6 a to většinou i vstává, takže někdy ráno mám trochu problém nastartovat.

Oblékání - na doma oblékám taky tak, ale ven asi trochu méně. Na nožky dávám punčucháče a pletené kamaše nebo zateplené tepláčky a na horu body s dlouhým rukávem, mikinku a svetr. Na zimu mi teda ještě zbývá dost vrstev, kombinéza, fusak z ovečky a kabátek. Ale my chodíme většinou ven kolem druhé.
Terinka a Elinka +Peťa 79587

Re: Kontrola v nemocnici

30.9.2008 7:41:57
Jani děkuju,snad to bude dobrý bývá to většinou na jedné ale my to měli ny obouch.protivný a oknouraný jsme taky,čím dál víc,ale my už zoubek venku máme a je to ještě horší,nebylo by to spíš těma změnama počasí?už jsem někdy pěkně unavená,když celý den knourá a starší si třeba zrovinka něco vymýšlí že chce.ach jo,už aby seděli a více se zabavili.
Posazujete mimča už v kočárku?já zatím ne ale uvažuju o tom pokud bude každá procházka uplakaná.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 36710  [Dalších 36610 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.