| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 36710  [Dalších 36550 >>]
Donutka +3+// 77327

Re: deti po dvou letech

25.9.2008 12:00:25
Ahoj Arzacheno!
Mám děti po 22 měsících (na den přesně). Řekla bych, že strašně záleží, jaké je to první dítě. Máme totiž známé s více dětma, takže jsme to už prodiskutovali. :-) Pokud je první dítě klidnější a není to mamiňák, tak je to celkem v pohodě. Ideální je mít poblíž babičku, která může koncem těhotenství a po porodu občas hlídat starší dítě.
My jsme ten druhý případ.(Nesplňujeme ani jedno výše popsané kriterium.) Takže to jde ztuha. Jen pomalu se to zlepšuje. Janička bohužel hodně žárlí. Znamená to, že se jí musím hodně věnovat. Na na úkor domácnosti, vlastního volného času... Ale zase mám výhodu, že manžel pracuje z domova, takže některé věci se zvládají snáze. U nás bylo druhé dítě neplánovaně rychle :-). Ale plánujem ještě třetí. přece jen jsem už po 30., takže dlouho odkládat to nebudem :-) Jsme nepoučitelní.
Arzachena + Max 08 + Mia 10 68215

deti po dvou letech

25.9.2008 9:53:03
Donutko, jake je to mit deti po dvou letech? Take o tom vzhledem k memu veku uvazuju... ~;)
Arzachena + Max 08 + Mia 10 68215

spanek

25.9.2008 9:51:50
Ahoj Lilly, no ja taky nechapu po kom to decko je ~:-D Ja merim 163 cm a kdyz Maxe nesu, vypada tak na rok a pul :-) A zatim je plne kojenej. Manza ma sice metr devadesat, ale je celkem stihlej. Asi ma malej tezky kosti ~k~ Jak tak procitam prispevky v posledni dobe, maji dost spolecnyho - spatnej spanek. Moje mimco se doted budilo jednou v noci a pak az rano a v posledni dobe je to co dve tri hodiny. Pricitam to nekolika zmenam zaroven - ochlazeni, s tim souvisejici rymy, u nekoho spurtik, mozna se pomalu hlasi zoubky... Doufam, ze to brzo prejde a broucci budou zase pekne spinkat, at maji maminky pres den dost energie ze joooo? :-)
Renča, Erča04/08 a Verča02/10 86959

Re: a zase to otaceni

25.9.2008 9:28:10
Ahoj holky, tak jsem tu jeden den nebyla a nestihám číst.
My se už úspěšně přetáčíme z bříška na záda, ale naopak to nejde. Jinak by se chtěla pořád přitahovat do sedu a sedět (chvilku vydrží i sama), ale moc často ji nenechávám, jen sem tam.
Z kočárku jsme už vaničku vyndali (máme troj resp. čtyřkombinaci) a vozíme v golfáči úplně sklopeném (měla tam málo místa a vztekala se, teď je zase spokojená).
Jinak růstový špunt jsme už prošli a už jsme zase spokojené miminko jenom na maminčiném mlíčku.
Jen to spaní je mazec. Taky teď přes den moc nenaspíme a večer chodíme spát čím dál tím dříve (teď už ve čtvrt na osm). Pak se vzbudí kolem půl noci a chce co 2hodiny pít a vstáváme mezi 6-7. Takže někdy jsem z toho pořádně utahaná.
Jinak nachlazení se Erince zatím úspěšně vyhýbá, jen jí hodně teče očičko a já mám kašel, tak snad to nechytne. No a taky mě chytly záda, tak chodím na injekci vit. B a může se po něm přibrat, ale na mě to má opačný efekt a mám 3kg dole.
Na půlroční prohlídku jdeme 7.10. a rovnou nám píchnou poslední hexa.
Mějte se všichni fajn. Papa
Donutka +3+// 77327

otáčení, nemoci, brečení

25.9.2008 9:20:14
Ahojky!
je toho tady hodně :-)
Otáčení - Daník se otáčí v pohodě, umí to na obě, ale preferuje jednu stranu. Má to obrovskou nevýhodu - nechce být v postýlce, zalejzá do šprušlí, a když ho dám na koberec, tak je brzy úplně někde jinde - válí sudy. A vzteká se, že se nemůže plazit. Navíc máme dvouletou dceru doma, takže jí bere hračky, olizuje, co najde... nemyté. Pak ho Jana začne štípat nebo tak něco~;(( Skoro bych raději nepřetáčecí mimi. A nesnáším tabulky.

K tomu brečení po dvou hodinách - nemůžou to být zuby? Daník zatím ani zub, ale Jana mi při zubech nespala a budila se po hodině~Rv

Kočárek - my máme starý Deltim sport, vozím tam obě děti, takže uveze už přes 21 kg... Ty malé kočárky jsou moc hezké a výborné na cestování. Do vlaku nebo autobusu musím se šátkem nebo s golfkama. Také máme polohovací. Nejhorší varianta je - 8 kg v šátku a 13 kg na golfkách... takže moc necestujeme...

Marodi držte se!!! my zatím jen blbě spíme kvůli rýme.
Jana+Lenka00+Julie 24.4.08 79751

Re: a zase to otaceni

25.9.2008 7:35:37
Ahoj holky,
Elišce přeji brzké uzdravení. Hedelix je moc fajn, používáme ho celá rodina, když máme kašel.

Máme už po rýmě, obě dvě holky.

Předevčírem byl rodičák a myslela jsem, že mě klepne pepina. Jako vždy zase samý blbosti co máme udělat a samo, že hned. Někdy mám pocit, že ti učitelé ani snad sami děti nemají.

Kočárek jellikož mám starší tak vpohodě, jen na zimu vyndám tašku a jedeme dál. Ale chápu co máte ty nové tak se vám tam děti nemohou vejít.

I Julinka má občas ještě zatnuté pěstičky, ale to je normal. Je to odporné jak lékaři jdou přesně dle tabulek, každé mimčo je jiné, sami to tady vidíme, a oni si to (někteří) nenechají vymluvit.
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003

Re: a zase to otaceni

24.9.2008 21:33:06
~:-D Ja se smeju tem Maxikovym vaham. Helenka mela 9 kg v 1 roce a 13 kilo jeste nema a to ji 1. prosince budou 3 a meri metr.Tak si predstavuju,jak se vozi v ty malinky vajickovy autosedacce ~:-D ~:-D ~:-D
Terinka a Elinka +Peťa 79587

Re: a zase to otaceni

24.9.2008 20:15:21
tak jsem úplně hotová,malá mi probrečela celé odpoledne a večer,ted´konečně usnula,snad zítra bude líp,asi jí to v krčku hodně bolí,pláče i při flašce.nechce ani pít,tak uvidím zítra (mám strach zase z nemocnice,po zkušenostech).jsem už fakt vyčerpaná,jdu tu trošku poklidit a spát zkusit nabrat síly na zítřek
Terinka a Elinka +Peťa 79587

Re: a zase to otaceni

24.9.2008 13:50:40
to je hrůza,někdo vymyslel tabuklky a u dr.člověk neslyší nic jinýho.Jste velký,podle grafu máte mít mín,nebo obráceně,todle srovnávání mě štvalo už u starší dcery,ta byla růstově ií vývojově vepředu a slýchala jsem to pokaždé.ale nevím co bych pro to udělala,přece miminko roste tak jak chce.
popice+2kluci (08,10) 80415

Re: a zase to otaceni

24.9.2008 13:29:01
ahojte, tak my se otáčet "musíme". Chodím s Filípkem na rehabilitace a tam nás to učili, takže my to měli skoro povinně, což mně mrzí, protože každé miminko to má s vývojem jinak. Když začal na jednu stranu, dostal pochvalu, ale řekla mi a teď potřebujeme, aby to co nejdříve uměl i na stranu druhou :o((( Ale je fakt, že on byl hodně mrštný už od narození. A taky mám někdy co dělat, abych mu dala plenku a oblékla ho :-) Holky, jak jsou vaše mimča na tom s pěstičkama? Filípek ještě někdy má pěstičky zavřené. Příští týden jdeme na kontrolu na neurologii a už teď vím, že se jí to líbit nebude a mám obavy, aby nám zase nenapsala rehabku. Jako ono to není zase tak špatné, aspoň má člověk jistotu, že ty různé "úkony" dělá Fíďa dobře, ale zase to musíme zvládat podle tabulek ~;((
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 36710  [Dalších 36550 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.