| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 36710  [Dalších 36430 >>]
popice+2kluci (08,10) 80415

Re:

11.9.2008 8:33:17
Arzacheno, tak s křtinama jsme na tom jako vy. Taky tam pořád ne a ne zajít :-). Ale pořád si říkám, že už bychom měli. Filípek je též dost ukecaný. Asi před týdenm začal pořádně brblat a teď brblá skoro nonstop. Je to sranda. Někdy při kojení si strčí ručku do pusiny a začne mi do toho povídat.
Ohlendě plavání a očkování. Nikdo se nás na to neptal, plavem ve vaničkách. My ještě očkování nejsme a doktorky jsem se neptala, ale myslím, že by to vadit nemělo.
popice+2kluci (08,10) 80415

Re: ekzém

11.9.2008 8:23:20
ahoj Lexi, malý má taky pod plenkou ekzém. Ke kožní s ním zatím nejdu, zkouším to léčit sama. Taky jsem po poradě od známých přestala teď pít mléko ;(( a jíst výrobky, kde je nějaká složka mléka obsažena, taky jsem vynechala kečup (rajčata jsou alergen), oříšky... A řekla bych, že něco z toho mu fakt vadí, páč se to pomaličku zlepšuje. Hodně i větráme. Teda, on si to nedrbal, nijak mu to nevadí, tak aspoň tak.
Arzachena + Max 08 + Mia 10 68215

otáčení

10.9.2008 23:05:37
Pripojuji se do klubu zatim neotacivych :-) Jinak stale plne kojim, takze pres den moc rad neni, ale noci jsou zatim celkem jako pres kopirak - jde spat v osm, o pul 2 se vzbudi na kojeni, hned usina, podruhe se vzbudi o pul 6 a pak jeste usne a spi jak kdy, nekdy do 7, nekdy do 8. Pak je vhuru asi hodku a jeste si tak na hodku schrupne, takze cca kolem 10 nam zacina den :-) Vitani obcanku u nas neni, obec misto toho dava nove narozenym detem prispevek 7 tisic - taky dobry R^. No a ten slavnostni ceremonial si odbudeme v kostele - budeme krtit, jen se porad nemuzu odhodlat kdy, ale uz bych tam asi pomalu mela zajit ~g~ Jinak to nase mimco je porad vysmaty, urputne se pritahuje do sedu a hlavne je hrooooozne ukecanej. Prakticky pusu nezavre :-D Jeho strejda je moderator v radiu, tak si delame srandu, ze bude po nem :-) No a kazdy den objevime neco noveho - vcera se naucil rozvazovat snurku na mantinelu v postylce, dnes jsem pred spanim rozla lampicku a fascinovane pozoroval stiny na zdi. Je to uzasny, jak je to pro ty drobecky vsechno novy, co nam pripadne naprosto automaticky :-)
Graace 72462

omluva

10.9.2008 22:31:27
Omlouvám se, Nutrilon AR 2 je od 5. měsíce, ne od ukončeného pátého. Až teď jsem si toho na netu všimla. Prakticky bysme ho tedy mohli dávat už přes měsíc...
Graace 72462

Re:

10.9.2008 21:51:22
Na AR 2 je od ukončeného pátého měsíce. To už sice máme, ale zatím máme stejně ještě nějaké zásoby AR 1, takže pak se uvidí.
Doktorka mi říkala, že blinkání nás po třetím měsíci přejde, ale nelepší se to. Ublinkává i když pije to AR, ale to jen tak decentně, když ho přetočím na bříško. Já právě nedavno koupila Nutrilon Extra, ale nakonec ho pil jedině s nutritonem, protože se to fakt nedalo. Blinkal jako o život... Doufám, že to brzy přejde, ale zatím tomu moc nevěřím, neb čím víc se hýbe, tím je to horší. Například čaj, vodu či ředěné štávy mi pít nechce a když už něco vypije, tak to stejně vzápětí vyklopí ven. Musím se na to u doktorky zeptat, protože jak má něco řídkého, tak to v sobě neudrží. Mám strach, aby to nenaznačovalo nějaký problém.
sasanka+2 63109

Re:

10.9.2008 20:47:41
Peto na mlíkách píšou že spolu ze zavedením příkrmů je vhodné po 4. nebo 5.měsíci přejít na dvojku ale když mu ta jednička stačí tak se asi nemusí hned...já asi taky zůstanu u jedničky protože zas nemáme ty příkrmy:-)AR dělají jen dvojku ale ona tak dvojka je cca až skoro do roka a později se dětičkám to trávení upraví takže už moc neblinkají,neboj dlouho to AR potřebovat nebudete...pak už se dávají normální...
Graace 72462

Re:

10.9.2008 20:24:01
Ahojky!

My se stále nepřetáčíme. Baví nás hra s nožičkama, více tedy s tou levou. Je to vážně prima, obzvlášť, když ho chci přebalit nebo obléci a on se pevně drží nožky a rozčiluje se, když mu od ní ručku odtáhnu.

O pokračovacím mléce jsem zatím nějak nepřemýšlela. Příkrmy v poledne máme (už celou skleničku masozeleninového + 60 Nutrilonu AR 1). Jen jsem koukala, že ten protiblinkací Nutrilon se dělá jen 1 a 2 a dál už ne. Tak jsem zvědavá, jak to pak s náma bude, protože když nemá protiblinkací nebo v obyč. přidaný nutriton, tak vysloveně blije jako šakal (i těsně před dalším jídlem, téměř celou dávku).

Co se týče těch klubíků ohledně plenek apod., tak já jsem zaregistrovaná v Happy clubu, neb nám Happy pleny vyhovují a občas koupím u Happy ubrousky. Je tam systém, že za určitý typ plen či ubrousků je určitý počet bodů. A za jednotlivé počty bodů si můžete pak vybrat jednolivé dárky. Vystříhavají se čárové kódy. Funguje to podobně jako s Emco klubem, ovšem tam se vystříhávají takové ty jejich kytičky. Emcem mám výborné zkušenosti s Happy clubem zatím žádné, neb čekám na pořádný počet bodů, abychom měli fajn dáreček.

Jestli nějak souvisí plavání s očkováním, tak to fakt nevím, ale když jsme se přihlašovali do kurzu, tak po nás žádnou informaci o očkování nechtěla.
Zlobidilko 82315

Re:

10.9.2008 16:41:40
ahoj, ted s tím plavání a očkováním - chodíme do vaniček od 3.měs a až ve 4. jsme dostali první várku očkování.
Lexi+Pavlínka TP 8.4.08/31.3. 79616

Re:

10.9.2008 15:13:55
ahojky,
my jsme na vítání nebyli, dokonce nám ještě ani nepřišla pozvánka ;(( ale tradice snad funguje, i když u nás taky obnovená, teprve před rokem. :-)

Příkrmy, štávy - nemám čím přispět.. ~g~

plavání miminek - taky bych chtěla s malou chodit, ale máme to dost z ruky, ale je to pro mě motivace jako blázen, protože mám leta řidičák, ale neřídím, musím nejdřív na kondiční jízdy a pak vydyndat půjčení vozu ~j~ od tatínka, abychom mohli jezdit. Jen nevím, nemusí být dítko očkované? enbo to s tím vůbec nesouvisí? nevíte?

Ještě jsem se chtěla zeptat - nejste registrované v pampers nebo huggies klubu? nevím ani, jestli něco takového existuje, na jejich stránkách jsem se nic konkrétního nedozvěděla.. ale kamarádka mi říkala - kdysi, před několika lety - že tam je, a že posílá čárové kody a oni že jí pak posílají třeba tríčo.. nevíte některá? Funguje to ještě? popř. jak se přihlásit..

JInak k našemu ekzému - na.... jsem se a od původního kožaře jsem zdrhla ke konkurenci. ~k~ malé se to nelepšilo, spíš naopak ,drbala se jako vzteklá... takže jsem si našla jinou mudr, dokonce to mám blíž z domova... a ukázalo se to jako super nápad, hned se ukázalo, že to je samozřejmě ekzém, žádná dermatitida, jak říkal ten mudr původní.. a máme hafo mazání, pak nějakou přísadu do koupání.. a mám dietní opatření, hlavně tedy nesmím krabicové mlíko, což je pro mě teda utrpení ~f~ ale pro malou všechno!! ;) a ořechy, to je mi taky líto. jinak těch potravin je víc, ale tyhle mi vadí nejvíc. :-(
A ještě jsem se dozvěděla, že prý ekzém může přejít do astmatu!!! nemáte s tím některá maminka zkušenosti? hrozně se toho bojím. ;((
popice+2kluci (08,10) 80415

Re:

10.9.2008 14:58:50
ahojte, tak my jsme se už včera začali přetáčet na bříško. Zatím jen na jednu stranu, ale tu druhou určitě brzo doženeme. U nás vítání občánků před 3 roky zrušili. Škoda ;((
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 36710  [Dalších 36430 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.