| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 36710  [Dalších 36680 >>]
Graace 72462

...

5.10.2008 18:34:04
Ahojky!

Mimčům, co už stejně jako my mají první půlrok zdárně za sebou, též dodatečně gratuluji. A těm, co je to teprve čeká, přeji příjemnou následující oslavu.

Ku příležitosti Matýskovo půlroku byla u našich zabijačka (no, zabíjelo by se stejně), jinak jsme to neslavili. Dostal sice nějaké penízky od prarodičů, od nás novou autosedačku, ale první pořádná oslavička budou stejně až Vánoce.

Zatím se nám nemoci vyhýbají a mám z toho fakt radost. Žádný rýma, žádný kašel.

Se zeleninovýma a masozeleninovýma příkrmama problémy nemáme - krásně papá (skleničkujeme). Ovocné přesnídávky jsou celkem horor, ale když mu to do pusiny protlačím, tak to spolkne, neplive... Čajík stále nechce, max. 25 ml denně, ale podle dr. to zatím nevadí, prý mu asi stačí tekutiny z mlíka a příkrmů...

Jinak dneska máme další nový úspěch. Konečně jsme se také přetočili zpátky z bříška na záda. Takže umíme už obojí přetáčení, ovšem každé jen na jednu stranu. Válení sudů se tedy zatím konat nemůže.

Také objevil novou večerní zábavu. Když ho dám spinkat do postýlky hlavou ke zdi a přijdu ho za chvilku zkontrolovat, tak si vesele leží nožičkama ke zdi. Včera jsem ho takhle otáčela čtyřikrát a nakonec se tedy aspoň překulil na břicho. Když jsem ho po páté srovnala do správné polohy, tak už konečně usnul...
Audrey77 6103

Re: dieta a kojení:-(

5.10.2008 12:42:25
nějak se to rychle odeslalo....ještě jsem to nestihla dopsat~Rv Mám problém - už 4. den zápasím s nějakým střevním infektem, bolesti břicha, dva dny teploty....docela jsem měla nahnáno, abych neskončila někde na chirdě. Teď už je to lepší, ale vzhledem k tomu, že jsem 2 dny nejedla vůbec, včera jsem rýži a dneska brambory, mám trochu strach, jak se projeví na mlíku (zatím jen kojím)...Ema si přes den nestěžuje, ale v noci hrůůůza, nevím proč, ale budí se po 2 hodinách a pláče, nevíme, jestli zoubky, co se jí prořezávají, nebo bříško nebo hlad...nicméně pouze prso ji uklidní. No, a podle toho taky ty prsa vypadají, teď po 5 měsících mám problémy s popraskáním a dokonce z jednoho si asi zase trochu lokla krve, brrr to zní strašně, protože měla narůžovělé blinkání. A stolici má trochu do zelena, asi je to mlíko fakt takový hladový.

Ale už zase pomalu začínám jíst, tak bych to ráda vydržela, co myslíte? Achjo, a to jsem byla od porodu furt zdravá:-(

Audrey77 6103

dieta a kojení:-(

5.10.2008 12:37:29
Ahoj při neděli, přeju vše nej všem, kteří už dosáhli půl roku:-)) naše Emča je až 29., takže my ještě neslavíme~j~
Matinka79 87652

papání

5.10.2008 10:02:32
tak Maxíkovi gratuluji k papání, užijte si návštěvu.

Já tedy kupovamé ještě nel´měla. zatím vařím doma. jedna mrkvička je dávka na dva dny. my mrkev a bramrůrky milujeme, ale brokolici ne.
Takže si vyřazuji prozatím z našeho jídelníčku ač čeká zamražená v mrazáčku.~:-D~;)
Arzachena + Max 08 + Mia 10 68215

Vsechno neeej!

5.10.2008 8:34:35
Taky se pripojujeme k prani vseho nej vsem malym pulrocnim berankum ~s~ My mame taky dnes rodinny sraz, hlavne kvuli malymu, ale taky kvuli moji mamce, ktera jde pristi tyden do nemocnice, a vypada to na dlouho ~;(( Bohuzel dnesni noc byla krize - malej dostal taky rymecku a s naprostou pravidelnosti se budil co hodinu :-( Asi se mu spatne dychalo. Nastesti teplotku nema, je to jen to klasicke "sopleni". Nicmene vcera jsme najeli na mrkvicku a byl super - jako stary mazak R^ Otviral pusinu a chutnala mu. Zatim zacinam s prvni lzickou ve sklenicce, cca po trech dnech pridam bramburek, pak vyzkousim dalsi prichute a pak zacnu varit... Na tyhle trosky je sklenicka fakt nejpohodlnenjsi. Tak snad mu to pujde i nadale. Zuby a pretaceni = nic ~;((
Matinka79 87652

neděle

5.10.2008 8:22:23
tak já také gartuluji k půlročnímu narození a vlastně to teď čeká všechna naše mimi.
My zatím vydáváme všechny různé slabiky a zvuky, ale nic nenasvědčuje NĚČEMU STEJNÉMU STÝÁLE OPAKUJÍCÍMU ČI REAKCÍ NA NĚCO.
Ovšem plazo-lezeme a to všude a není problém překonat obývák a být u maminy v kuchyni.


Návštěvu siužijete bez hádek, dnes bude snad krásně. My začali spát dobře poslední dvě noci pohodička.

:-)
Jana+Lenka00+Julie 24.4.08 79751

Re: půlnarozeniny

4.10.2008 21:32:31
Ahopda,

Nikolce přejeme vše nejnejnej zdravíčka a štěstíčka ~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~~s~

Radimkovi a všem co je nebo v nejbližší době bude půl roku přejeme vše nej zdravičko a štěstíčko ~s~~s~~s~~s~
My si ještě počkáme do 24 je daleko.

Meju normálním dětským mýdlem momentálně od weledy. ~:-D

Zítra přijedou naši na oběd a na návštěvu, tak už se moc těšíme. Doufám, že to dobře dopadne přijedou i dědou a to se sním vždy chytneme buď já nebo naši ~j~
Renča, Erča04/08 a Verča02/10 86959

Re: půlnarozeniny

4.10.2008 19:53:27
Ahoj Jani, Radimkovi přeji vše nej, hlavně zdravíčko k prvnímu půlvýročí. Jinak taky často v noci kojíme a vyklubal se nám z toho zoubek, tak snad už to přejde a budeme konečně spinkat, večer nemůže usnout, jak jí to bolí.
My jdeme k dr v út a půlroku máme ve st, tak jsem zvědavá co nám řekne, protože se pořád nepřetáčíme, ale plazit se plazíme po zádech odrazem přes hlavu, takže mi pořád utíká z deky.
Měj se moc krásně, papa.
hrúda 85616

půlnarozeniny

4.10.2008 17:47:27
Ahojky, tak dnes má Radimek půlnarozky. Přetáčí se teď každý den a kojí se v noci i po půl hodině.~:-D~:-D~:-D Evidentně už mu to nestačí. Na půlroční prohlídku jdeme ve středu, tak jsem zvědavá. Doufám že zvládá vše co by měl. My už máme naštěstí všechny tři základní hexa v sobě a na reakci po poslední radši nevzpomínat.~Rv Byl to děs, běs. Jinak když na něj jde kadění tak dělá eeeeeeeeeeee a když je mokrý, má hlad nebo chce pochovat, dělá mamamamamamamama.~:-D Už je s ním legrace. Jinak pomalu ale jistě pro něj sháním návleky a hooodně teplé capáčky na zimu. Zuby zatím nikde.
Matinka79 87652

dr.

4.10.2008 9:25:25
já jdu k dr. příští týden. jelikož NIkol má 7letou a k tomu jí budou dávat vakcinu proti žloutence tak tam půjdus oběma si ve čtvrtek. ještě uvidím.~:-D
Oslava byla úžasná moc jsme si to užili. dnes jentak vegetujeme a děláme takové ty nudné domácí práce. Náš prdelín se rozlezl jako ďábel všude a na všechno.

Užívejte víkendu a sluníčka.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 36710  [Dalších 36680 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.