| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 36710  [Dalších 36260 >>]
Jana+Lenka00+Julie 24.4.08 79751

Re: co proti zv. teplotě

24.8.2008 19:53:51
Ahojky holky,
tak nejdříve se musím omluvit, že jsem tu od středy nebyla, ale měli jsme náročné dny.

Zuzy no já mám Leničku a té bude v listopadu 8let ale to jsis asi přečetla v nicku. Takže ve čtvrtek jsme byli na 4měsíční kontrole a mudr mi řekla, že od neděle tedy odedneška můžu přikrmovat. Doporučila mi zeleninovou polévku samo mixovanou, tak jsem ji dnes uvařila a Julinka si vzala přesně jednu lžičku, takže zítra k obědu opět zkusíme. Jinak jsem jí koupila tu šťávu mrkev+jablko a té trochu vypila. Jinak nás ve čtvrtek konečně oočkovali a protože jsem se domluvila s doktorkou, že zároveň dáme prevenar tak jsem měla obavu na její reakci, ale musím zaklepat nic jen v místě po prevenaru měla lehce červený flíček. No a máme 63cm a 5780g.

Tak k tomu musím říct, že nic jsem jí preventivně nedávala. Ale mám koupený Baby Panadol sirup i čípky, ale ty jsme dostali od doktorky.

Dnes jsme přijeli byli jsme na výkend u manžovy tety a bylo to celkem náročné. Jsme rádi, že jsme doma ~j~
~s~.
Jdu se osprchovat a lehnout. Moc jsme toho nenaspali, protože jsme brzo vstávali a pozdě šli spát. tak pa~s~
zuza+12/97+02/99+24.4.08 72400

Re: co proti zv. teplotě

24.8.2008 17:53:24
Ahoj já jsem malé dala preventivně po očkování panadol čípky(půl čípku)a druhou půlku než šla spát a bylo vše v pohodě.R^
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003

Re: co proti zv. teplotě

24.8.2008 15:08:52
My jsme u první dcery dávali preventivně Nurofen syrup a čtvrtku Diazepamu. Při teplotě pak Panadol čípky. Vše jsme ale měli dopředu domluvené s naší dětskou doktorkou, protože věděla, že Helenka očkování špatně snáší. Nicméně ten Nurofen myslím neublíží.
A+E+L+L 72017

co proti zv. teplotě

24.8.2008 13:39:50
ahojda maminky dubňátek,
v úterý nás čeká 1. dávka hexavakcíny. docela mám z toho obavy. můžete mi poradit, zda koupit něco proti teplotě předem a CO?

Děkuji za informace.
Terinka a Elinka +Peťa 79587

Re: ...

24.8.2008 9:06:42
Chtěli jsme jet letos taky na dovču k moři,ale při představě že bych táhla sebou půlku bytu jsme to nechali na příští rok,ani nevím co vše bych potřebovala,ale musí to být super tak s malým mimýskem u moře.hlavně si posílí imunitu.no zkusíme na podzim alespon´solné jeskyně,to se prý miminkům taky líbí.ve 4měs.máme 6000g a 65cm.to docela ujde.Petra s holkama:-D
Graace 72462

Re: ...

23.8.2008 10:50:15
Lexi,
to je prima, že už se vám usínání zlepšilo. Ten odklad očkování je stejně možná lepší. Čím jsou mimča starší, tím lépe všechno snášejí...
Jsem moc ráda, že díky vojtovce už je vaše malá také lepší. Já zprvu tomuhle "týrání" moc nevěřila, ale pak jsem se do toho poctivě zahryzla a když jsem viděla úspěchy, tak jsem byla fakt moc šťastná. No a když nám neurolog řekl, že to Máťa nepotřebuje, tak jsem s ním doma ještě chvíli cvičila... Jenže, pak jsem zjistila, že to, co dělá u prvního cviku dělá i když spouštěcí zónu pustím a při druhém cviku jsem ho na stole horko těžko udržela, takže de facto už pár dní vojtovku necvičíme. Žádné zhoršení nepozoruji, naopak mi přijde stále aktivnější, takže už se k tomu asi nevrátíme. Doufám!
Graace 72462

Re: ...

23.8.2008 10:18:54
Ahoj Marti!
Jaké to je jet k moři s tam malým děťátkem? To jste museli táhnout sebou mraky věcí, co? (Pleny, příkrmy, mlíčko, hračky, oblečení, kočárek... ???) To si vůbec nedovedu představit. My jsme na jaro pozvaní do Ameriky, ale už nyní mám z toho hrůzu, co všechno sebou potáhneme a to už mu bude pomalu rok.
Martina a Kryštufek 10.04.08 81089

Re: ...

22.8.2008 18:08:50
ahoj Petul,tak jsme na dovce,ale stejne jsem musela mrknout na net.Tadz je horko,ale krasne.My budeme mit 3 ockovani 4.9.ty 2 pred tim yvladal uplne v klidu,tak snad i tohle bude ok.jak se jinak mas?my mame s usinanim velkz problem a to jak vecer,tak pres den.je to stale houpi houpi v sedacce,jinak neusne a ted nechce byt ani v kocarku.snad se to zlepsi casem,uvidime.tak jo,ja padim,papa
Lexi+Pavlínka TP 8.4.08/31.3. 79616

Re: ...

22.8.2008 18:08:19
ahojky,
tak my zatím taky nejsme očkovaní, dostali jsme odklad od dětského neurologa, prý máme malou očkovat až po půl roce, ale teĎ v úterý jdeme do poradny a máme psané očkování, první dávku hexa, tak jsem zvědavá, jestli jí oočkují. :-)
Jakoby zázrakem, po mém minulém skuhrání ohledně usínání malé.. vše pominulo!! asi to chtělo čas, než se malá zase srovná.. teĎ už pár dní po sobě jen položím do postýlky a je to!!
Máme taky průchozí obývák, jde se z něj do ložnice, a dveře mezi pokoji máme řešené, jak už tady jedna maminka psala, jen šoupačkami, což v praxi znamená, že i když jsou zašoupnuté, je v podstatě všechno stejně slyšet. ~j~ naše beruška potřebuje ke spaní klid, teda doma, když jsem u našich, spala by snad i při cirkulárce. ~g~ to asi ten silný venkovský vzduch či co. ~j~

My vojtu stále cvičíme, ale myslím si, že už bychom taky nemuseli, ale to musí posoudit jiní. ~j~ i naše malá už krásně používá obě strany hlavičky, už nepreferuje žádnou stranu a hezky je střídá.. pěstičky už taky tolik nemá.. no jdeme na kontrolu v příštím týdnu, tak uvidíme. ;)
Graace 72462

...

22.8.2008 14:36:47
Ahojky!
Jsem ráda, jak se nám tu diskuze rozjíždí. Je to fajn zpestření dne, docela jsem si na tento druh komunikace zvykla.
My půjdeme na 3. hexavakcínu snad někdy v druhé polovině září. Na druhé jsme byli až 15.8., protože se nám po té první zhoršilo opět to ramínku (TBC). No, snad už se to nebude opakovat a třetí očkování proběhne v pohodě. Po obou očkováních jsme měli jen lehčí teplotku, takže žádná tragédie.
S uspáváním večer nemáme problémy. Prostě nejdřív koupel, pak papání, odříhnout, chvilinku pomuchlovat a šup do postýlky, zapnout chůvu, zavřít dveře... Někdy si ještě dlouho brouká, někdy usne hned a někdy řve. Nechám ho tak pět minut vyřvat, pak mu dám dudlík a je klid. Přes den je to horší. Ale díky drndání v kočárku (doma v chodbě nebo venku) to také zvládáme.
Vojtovku už víceméně necvičíme. Do Vojtova centra už nepůjdeme, neb nám stejně už po třikrát nic nového nepřidali a druhý neurolog nám řekl, že cvičení už vážně není potřeba. Důvod pominul. Hlavičku si Máťa perfektně střídá, pohybově nezaostává, ale žádný rychlík také není. Natáčí se jen na boky s tím, že se pořád opírá o horní nožku. Úplně na bok nebo snad na bříško tedy ještě nejde, ale prý je čas.
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 36710  [Dalších 36260 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.