| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 36710  [Dalších 36150 >>]
Peťa a Matýsek (3.4.2008)
  • 

Re: plavání, otáčení a tak...

3.8.2008 20:58:22
Ahojky,
já si s Máťou začít chodit na plavání až v půl roce - rovnou do bazénku, jestli to tedy lze (vynechat vaničky)...
S otáčením jsme na tom bledě, resp. nulově. O otočení na bříško při alespoň převalení na bok se Mates fakt nesnaží. A to se ho snažím k tomu monitovat jak můžu. Když je na bříšku, tak zběsile kope nohama, jakoby plaval, jakoby chtěl lézt. Na zádíčkách se neustále prohýbá, opírá se o nožičky, zvedá zadek, háže s ním, ale ramínka má na zemi jako přibitá.
Zítra jdeme k pediatričce, tak jsem zvědavá, co bude povídat.
Zlobidilko 82315

plavání, otáčení a tak...

3.8.2008 11:09:51
ahoj všichni, tak jsme byli v pátek poprvé plavat. Malé (18.4.08) se to moc líbilo, vydržela ve vodě 10min a smála se. jinak už pár dní se snaží otáčet na bříško, vypadá to tak, že se stočí na bok a nožičkou háže a ručičkama se chytá aby se otočila. Moc zaklání hlavičku tak jí to moc nejde, ale když jí ji podržíme tak zadek tam už strčí sama :-). Je urputná, takže vydrží i půl hodiny se tam zkoušet otočit. ale pak se vzteká, že jí to nejde :-)
jak snášíte ty vedra? malá tráví hodně času nahatá akorát pročůrá spousty podložek :-)
Jana+Lenka00+Julie 24.4.08 79751

Re: první prázdniny

2.8.2008 14:15:06
Ahojda holky,
tak Péťo to sis teda pěkně užívala. Já jsem Julinku teda ještě nikam nedávala na prázdniny. Jen párkrát mi ji mamka hlídala když jsem byla u doktorky, ale to bylo jen tak na dvě tři hodiny.

Mirko koukám, že máš pěkné starosti, no hlavně, že to tak dopadlo.

Tak mi včera odjela Lenička. Jela s tchánovcema na dovolenou a přijede až přístí týden v neděli. Tak mám jen Julinku. U nás se krásně ochladilo je do super úžasně se dýchá. Půjdeme na procházku s malou a večer jdeme ke kamarádce na promítání a grilovačku.
mějte se pa Jana a holky ~s~:-D
Mirka,Filda a Pepča 84151

Re: první prázdniny

2.8.2008 9:47:24
Moje mamka byla poprvé babičkou v 39 letech od nejstarší sestry.
Jinak děti k rodičům taky nedávám.Obě babičky máme tady kousek,ale moje mamka má starostí dost,takže mi staršího hlídá jen když je to nutný a druhá,to radši nekomentuju,protože pochybuju o jejím duševním zdravý a bojim se,že by to syn ve zdravý přežil.Teď kydž jsme byli v nemocnici,tak se u nich spálil cigaretou těsně pod oko,kousek a měl po oku:( a minule se tam spálil o lampičku a to bych mohla pokračovat.Ale hlavně že mi pořád tluče do hlavy,jak vychovala dvě děti a jak by ho zvládla.
Mirka,Filda a Pepča 84151

Re: první prázdniny

2.8.2008 9:41:55
Ahoj,no my jsme byli teď v nemocnici,malej měl už potřetí zánět močových cest a měl vysoký teploty a nechtěl mi jíst.Hrozili nám kapačkou,ale nakonec se nám se sestřičkama společnýma silama podařilo do něj dostat potřebný tekutiny za ten den a na kapačku nemusel.V tom vedru to bylo šílený.Už jsme se téměř srovnali do normálu ják s kojením,tak s čůráním,musím mu dávat čajík,ale moc mi ho nechce.Ještě že se zase trochu ochladilo.
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003

Re: první prázdniny

2.8.2008 9:41:34
No Peťo,to máš šanci,že se taky staneš babičkou po čtyřicítce :-) I když kluci do toho asi tak rychle nejdou. Já budu mít ve 40ti sotva 10ti letou holčičku.
Samotnou jsme ještě nikomu nepůjčili ani tu starší slečnu.Jednu babičku máme doma,druhou 200 km daleko.K ní zítra všichni jedem - Hedvička poprvé.Tak jsme zvědaví,jak tu cestu holky zvládnou.Protože s Helenkou jsme byli naposledy takhle daleko v září,tak to bude zase jiné - způsoby rozptýlení v autě.Snad se zabaví knížkami a několika novými hračkami.Hedvička,doufáme,bude spát.Ale u dětí člověk nikdy neví ~g~
Peťa a Matýsek (3.4.2008)
  • 

první prázdniny

1.8.2008 12:46:37
AHOJKY MAMINY!
Nějak nám to tady upadá...
Jak se mají dětičky? Co je u vás nového?
Náš Matýsek je/byl na prvních prázdninách u babičky. Mojí mamče bylo letos 43, takže je to hodně mladá babička (měla mě brzy), a proto jsem neměla obavy u ní své zlatíčko nechat. O víkendech měla možnost si vyzkoušet krmení, koupání apod. takže v pondělí jsem malého sbalila a už jsme jeli. Zvládali to s babičkou vážně skvělě, nicméně už ve středu jsme se za ním jeli s manželem podívat, neb nám bylo smutno. No a dneska pojedeme k našim znova, přespíme tam do zítřka a pak všichni šupky domů. Matýsek bude mít za sebou tedy svoje první prázdniny u babičky. Další se jen tak konat nebudou - teď to šlo, neb si to malej ještě neuvědomuje a já měla chřipku jako blázen...
carolli 84372

Re: Re: Kontrola TBC

30.7.2008 13:01:17
Na kalmetizaci jsme už byly. Mala to měla O.K. Sestřička ji zkontrolovala a přeměřila (pouze okem) jizvu a prohmatala podpažní uzliny. Malá spala ani ju to neprobudilo, možná byla dost unavená a chvíli předtím usnula.R^~s~

Jinak co se týče plavání kojenců ve velké vaně (pro 2 miminka). Chodili jsme v červnu a malé se to taky moc líbilo. Vyloženě si to užívala~s~Malým dětem se ve vodě většinou líbí, protože jsou ještě zvyklí z bříška:-):-D Takže vřele doporučuji!!R^
popice+2kluci (08,10) 80415

Re: Kontrola TBC

30.7.2008 10:01:29
ahoj, taky na tu kontrolu musíme do jiného města ;(( . Díky za odpověď. A naše dětská doktorka je taky v prvním patře bez výtahu :o) Na plavání budeme chodit, ale teď přes prázdniny mají volno, tak až od září. Snad se to bude Filípkovi líbit. Už se těším. Vypadá to, že má vodu rád.
Zlobidilko 82315

Re: Kontrola TBC

29.7.2008 20:56:24
ahoj, no tak tohle nám změřila dr. a byl klid. a je v přízemí :-) jo a na plavání (vaničkování) jdeme na zkušební lekci tento pátek. ale mám rozporuplné pocity, některým se to líbilo jiným ne (ale spíš organizace a chování lidí v kenny klubu ne samotné plavání) ve kterém městě budeš chodit?
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 36710  [Dalších 36150 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.