| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 36710  [Dalších 36100 >>]
Zlobidilko 82315

Re: Re:Ahoj

21.7.2008 16:22:37
ahoj, s kojením jsme taky bojovali, naštěstí je to lepší. spoustu pomoci jsem našla na stránkách www.kojeni.net tak zkus mrknout. je tam online poradna a je dobré hledat v archivu otázek. já mám mlíka nadbytek a nám pomáhá když ji dávám krknout i během kojení. s bříškem máme taky veliký problém. ty probiotické kapky asi zabraly (stačí tohle říct v lékárně oni budou vědět) ale varovala mě dr. že někomu zaberou někomu ne. ty už jsme spotřebovali a nevím jestli kupovat další. sab vůbec to nám zabírá calm fenyklový. a masáže. na ostatní kašli - taky jsem si tím prošla a nechtěla jsem pak kojit před nikým je to hnus. držím palečky :-)
Peťa a Matýsek (3.4.2008)
  • 

kojení

21.7.2008 14:00:17
Sasanko,
chceš-li opravdu u kojení vydržet, tak se zkus kouknout na www.kojeni.cz. Je tam seznam laktačních poradců/poradkyň z celé ČR. Mají tam telefonní čísla i e-maily, určitě se na ně zkus obrátit, poradí Ti! Než jsem kojení úplně vzdala, tak jsem také byla v kontaktu s jednou poradkyní a fakt se mi snažila moc pomoci. Jenže u nás to bylo složitější kvůli mým psychickým problémům. Moje známá kvůli problémům s kojením chodila na akupunkturu, stálo to sice dost peněz, ale mlíčko bylo lepší, malá více papala. Dokuď máš sílu a odhodlání, tak to nevzdávej a vyzkoušej všechno. Určitě to vzládnete.
Já osobně nevěřím tomu, že kojení je vždy pro dítě to nej. Kámoška kojila syna víc jak rok a stejně byl pořád nemocný atd. My jsme téměř od začátku na Nutrilonu s kapičkama Sab simplex a nemáme problémy se zažíváním, prdíkama...
popice+2kluci (08,10) 80415

Re: Re:Ahoj

21.7.2008 13:20:49
Sasanko nedej se!!!!! Já měla taky ze začátku problémy. Nejdříve hodně popraskané bradavky a malý se špatně přisával. Než se přisál, tak sebou furt šil a u toho řval. Taky mi bylo blbé kojit před ostatníma, když tak řval, ale naštěstí mně chápali. Teďka už je to v poho. Jen někdy, když ho bolí bříško, tak mi taky začně při kojení křičet a pouštět prs. Pak si ho zase vezme, jednou potáhne a pustí a pořád tak dokola. To pak prso vyměním nebo ho dám odřihnout, ať se uklidní. Já měla taky v hlavě jen kojit kojit kojit, tak jsem se toho nechtěla vzdát a ono to šlo. Zkus to vydržet. My máme ještě kapičky Hylak forte (nebo tak nějak), jsou na předpis a nic se nedoplácí. Sab Simlpex pomáhá je někdy. Ale tyhle jsou hodně kyselé, tak je řídim vodou, protože Filípkovi z nich natahovalo..
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003

Re: Re:Ahoj

21.7.2008 13:09:33
Sasanko,nedej se zvyklat a koj.Pokud máš dost mlíka,byla by škoda toho nechat!Mně malá taky u kojení během dne řve (v noci a ráno pije bez diskuzí).Nezabírá Sab Simplex,čaj občas jo,ale taky ne vždycky ;(( Chce to hodně trpělivosti,zkoušet přikládat,dokud se pořádně nenapije.A když bude pomaleji přibírat?No a co?Mateřské mlíko je to nejlepší,co můžeš miminku dávat,ať si říká kdo chce,co chce!
S Helenkou jsem měla taky problémy typu řvaní u kojení a kolikové záchvaty řevu,které trvaly i hodinu.A kojila jsem ji 6 měsíců plně a pak až do roku a půl.Ve 4. měsíci by to mělo polevit a až se začne "plazit" bude po problémech úplně.
Takže se nedej a vytrvej R^
sasanka+2 63109

Re: Re:Ahoj

21.7.2008 12:46:48
U nás je to bohužel krušný delší dobu...no už začínám ztrácet naději...potřebovala bych s ním být sama a dělat si to jen podle sebe ale ten tlak okolí je šílený...malý má problémy s bříškem tak si myslím že to s tim bude aspon trochu souviset...mimochodem ted už jsem to nevydržela a na nátlak mu dala zase po kojení flašku a co myslíte?Nechtěl a řval úplně stejně jako u prsu..podle mě bude málo jíst i na láhvi jen když kojím tak za to obvinuje každý mě...myslím že bude prostě malý jedlík...kapičky zkusíme pár dní je dáváme ale zatím nezabraly:-)Jo kojení je krásný...a nejvíc je mi líto že mlíka mám dost a mám strach že budem bojovat i když kojit nebudu...no tak jsem se vypovídala...;((;((;((
Arzachena + Max 08 + Mia 10 68215

Re: Re:Ahoj

21.7.2008 9:52:46
uplne ti rozumim, taky jsem chtela kojit za kazdou cenu a taky kojim, i kdyz zacatky byly krusne - hlavne pro me! nastesti s malym nemam problem, takze ted uz je to parada. mam kamaradku s chlapeckem stejne starym jako je Max. je to jeji druhe dite, ani u jednoho ditete nemela problemy s mlikem, spis naopak - mela mlika nadbytek. a s malym podobny problemy jako ty - byl neklidnej, blinkal...nakonec ji pomohly nejaky probioticky kapky, bohuzel stoji kolem 600,- :-( ale rikala, ze je to uplnej zazrak, ze je po nich malej jako vymenenej...ze kdyby to nevyzkousela, ani by tomu neverila...jestli chces, zeptam se na ten nazev, bohuzel cena je silena...ona nakonec nasla znamyho, kterej rozvazi leky z velkoskladu a ma to aspon za lepsi cenu...
sasanka+2 63109

Re:Ahoj

21.7.2008 9:11:41
Ahoj já se ted moc neozývám protože řeším už několik týdnů to samé...malý se mi pořád vzteká u prsu...ošidím ho jen dudlíkem a pak někdy vezme prso...jinak řev a řev a řev...hrůza dokrm nechce přibývá pomalu ale mezi kojením je spokojený...hodně blinká tak zkusím ten Nutriton...snažím se být trpělivá a vydržet protože strašně moc chci kojit ale už bývám dost na dně...chvílema je to teda lepší a už si myslím že bude líp tak se to zas zhorší...chjo a rodina se na mě kouká jak ho chudáčka trápím s tim svým hnusným slabým mlíkem...vím že slabý mlíko je nesmysl kdyby vám to někdo řikal nevěřte mu:-)!jsou mu teprve 3 měsíce tak nechci lahvičku...nelíbí se mi mnohem hezčí pohled na dítě je u prsa at si každý říká co chce...:-)ale už si začínám zvykat na myšlenku že se s tím budu muset smířit jak to bude...no asi jsem zblblá dnešní propagandou ale myslím ted jen na kojení...asi budu muset ubrat:-)
popice+2kluci (08,10) 80415

knihy

18.7.2008 16:25:31
O tom internetovém knihkupectví vím,dívala jsem se tam zběžně a připadalo mi, že tam nic moc není. TAk díky za tip, budu zkoumat důkladněji R^
Peťa a Matýsek (3.4.2008)
  • 

Re: Nutrilon - oprava

18.7.2008 12:45:15
Oprava: přidat nutriton, napsala jsem nutrilon! Nutriton je takové zahušťovadlo...
Peťa a Matýsek (3.4.2008)
  • 

Re: Nutrilon

18.7.2008 12:43:47
Ahoj Petro!
Také jsem nejdříve uvažovala o Nutrilonu 1 Extra, ale nakonec jsem vzala tu kaši od 4. měs. a včera mu jí prvně ždibec dala. No a ačkoliv jí měl malinko a zbytek mlíčko, tak ukázkově spinkal celou noc! Nevím, kolik přesně je Tvému zlatíčku (mému Matesovi je 15 týdnů), ale i tak mě zajímá, kolik ml a jak často toho nutrilonu papá. My nyní máme 5 x denně 150 ml Nutrilonu AR 1 + jsme tedy začali na noc s tou kaší. Včera jí měl cca 35 ml, dnes se uvidí. Jaký nutrilon dáváš? Ten základní? A nezkoušela jsi třeba do něj přidat nutrilon nebo zkusit dát ten AR 1. Nejen, že je to protiblinkací, ale je to mnohem hustší než obyč. nutrilon i než HA, takže to více zasytí.
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 36710  [Dalších 36100 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.