| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 36710  [Dalších 36630 >>]
hrúda 85616

předkožka

1.10.2008 17:41:24
Jinak ani na to přetahování není jednoznačný názor, jak byl kluk na operaci nesestouplých varlátek, byla tam maminka se synem s přilepenou předkožkou a bylo ji řečeno, že to měla jemně přetahovat. Co doktor, to jiná řeč.
hrúda 85616

Re: Milton, příkrmy, přetáčení atd.

1.10.2008 17:37:40
Děkujeme za gratulace, počítám že teď měsíc nic neukáže.~:-D Nic si z toho nedělej, zkoušela jsi když je na bůčku přikrčit mu horní nožku k bříšku a jemně ho navést tou nožkou k přetočení?
Renča, Erča04/08 a Verča02/10 86959

zoubek

1.10.2008 16:12:56
ahoj holky, tak před 10minutami jsem našla první zoubek R^
sasanka+2 63109

Re: Milton, příkrmy, přetáčení atd.

1.10.2008 15:09:32
Jee ted koukám že jsem napsala kravinu samozřejmě pindík nepřetahovat (ne nepřetáčet...)~:-D~:-D~:-DUž jsem z toho přetáčení celá mimo:-)
To máslo nebo olej trochu zkusím to jsem nedávala tak třeba to pomůže...z tý zeleniny mám strach mám pocit že bud staví nebo nadýmá....~j~Asi s těma příkrmama budu hoodně opatrná a ted budu dávat fakt jen lžičku na ochutnání a zeptám se doktorky:-)dnes se zase legračně šklebil na brambůrek...a hned mi ho vrátil a pohledem-no nic moc mámo co mi to dáváš?:-)
A Peto neboj ten Milton asi neškodí snad na to mají atesty že je vhodný takže bát se nemusíš...jen mě je to nesympatický...to vyvaření mi připadá takový přirozenější ale je to jen můj názor...ono řiká se že vyvařování je nejdůležitější v šestinedělí ted už tolik ne...lžičky taky nemá sterilní ne?:-)
Graace 72462

Milton, příkrmy, přetáčení atd.

1.10.2008 14:28:31
Ahojky!
No, já byla zpočátku na vyvařování lenivá. Nějak se mi nechtěl vytahovat velký hrnec a pak to hlídat, abych to příliš neuvařila, tak jsem začala s Miltonem. Kámoška ho také používala a holčička je naprosto v pořádku, tak jsem se ho nebála. Ovšem, když si to tady tak čtu, tak jsem celkem nahlodaná. Ale mám ho ještě zásoby... Já prostě lahvičky umyju v jaru, opláchnu a dám na cca 15 min. (někdy déle, když jdeme ven) do Miltonu. Mám ho rozdělaný na lince v plastové dóze vždy jednu tabletu na 6 litrů a na 48 hod., tak jako to dělala kámoška.
Co se týče prvních příkrmů, tak my vyzkoušeli (dávám skleničky) kde co a Mates papal vše. Neměli jsme problém ani s brokolicí, ale květák jsem mu nedala, neb mi brokolice přijde chutnější. Měli jsme i špenát s bramborem. Mě osobně ty příkrmy nepřipadají špatný, co jsem ochutnala, tak mi chutnalo, kromě zel. rizota s fazolkami od Hami, po kterých se mimo jiné mohl Mates utlouct.
Nejdřív jsem byla z diskuze o přetáčivých miminkách nešťastná, neb mi to připadalo, že můj Matýsek je poslední, ale teď jsem docela v klidu, že se otáčí aspoň na jednu stranu...
Co se týče péče o pindíka, tak to nijak neřeším. V porodnici mi řekli, že přetahovat není třeba, že ho mám při koupání jen krátce a lehce požmoulat, aby se případné nečistoty dostaly ven, tak to párkrát do týdne udělám...
Donutka +3+// 77327

jídlo pro matýska :-)

1.10.2008 13:35:52
Ahoj Sasanko, z www.kojeni.net o zavádění příkrmů:
• Zelenina, která je vhodná pro začátek: mrkev, brambory, brokolice, cuketa, okurka, špenát (nepodávejte často a ve velkém množství, je velkou zásobárnou dusičnanů,ideálně by měl být do konce 2. roku života podáván jen z výživ ve skle, kde je hladina dusičnanů přísně kontrolována), pastiňák, fenykl, dýně, červená řepa, zelený hrášek.

Dobrou zkušenost mám s cuketou...
Přidáváš olivový olej nebo máslo? (Tuky trošku protahují...)
Audrey77 6103

Re: kapky atd.

1.10.2008 12:54:54
Ahoj holky, malá měla taky už dvakrát malou rýmu a kapala jsem Libenar, je bezva. Naštěstí ale měla fakt jen slabou rýmu.
Jinak my bojujeme se zoubkama. Jeden už je prořezanej, ale druhej teprve leze a to je zřejmě důvod, proč se Ema v noci budí a pláče a hystericky odmítá dudlík a rve si tam ruce. Uklidní ji jen kojení...takže teď je přisátá tak 4x za noc, hrůza.
Dnes jsem byla v lékárně a vcelku mi nedokázali nic poradit, dali mi gel KAMISTAD, ale i přes mé opakované dotazy se mi podle letáku moc nezdá, že je pro miminka vhodný:-( pak jsem se ptala kamarádky zubařky a ta říkala, že nejlepší je Mundisal gel....takže budu muset do lékárny znovu:-( vy máte nějaké zkušenosti s tlumením bolesti u zoubků?

Jinak zítra jdeme na druhou hexa vakcínu. A doufám, že od ledna přidají do povinného očkování ten Prevenar:-) četla jsem tuto úvahu v novinách, to bych byla ráda, ještě jsme to nedali.

mějte se všechny fajn:-)
Renča, Erča04/08 a Verča02/10 86959

vyvařování

1.10.2008 12:44:00
Já hračky, dudlíky, ... jen přelívám vařící vodou a jen sem tam převařím (tak 1xza 14dní) a i když jsem nějakou dobu odstříkávala a dávala z flašky, tak jsem jen vyvařovala a žádnou chemii nepoužívala.
Renča, Erča04/08 a Verča02/10 86959

pro Arzachena - přetáčení

1.10.2008 12:41:17
Ahoj, my se taky vůbec nepřetáčíme a už jsme z toho taky trošku rozladěná, my jdeme k dr v úterý. Určitě pak napiš co ti v pátek dr řekla. dík a papa
sasanka+2 63109

Re: kapky atd.

1.10.2008 12:20:32
Ale ted si nejak nevím rady s příkrmy....Mates se začal zajímat o jídlo tak jsem si řekla že je čas zkusit zeleninku...no dostal pár lžiček mrkvičky,chutnala mu ale dnes v noci 2 hodiny brečel a kroutil se...zřejmě ho staví a nemůže se vykakat má to bříško citlivý a s kakáním má problémy...jenže co mu dát?Brambůrek mu nejede a zeleninu typu brokolice květák mu fakt nedam...nadýmá...Ovoce je alergení to se nedoporučuje tak brzy a jako první příkrmn...máte nějaký nápad?Zkoušel někdo špenát?Já mám strach aby mu to zase nějak neublížilo...zlatý mlíčko:-)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 36710  [Dalších 36630 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.