| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 36710  [Dalších 36620 >>]
sasanka+2 63109

Re: kapky atd.

1.10.2008 12:15:29
Ke sterilizaci-jsem celkem laxní-meju horkou vodou tak co vydržim a když mám pocit že jsem dlouho nevyvařovala vyvařim párkrát necham překulit...Nebo zaleju vařící vodou a zatím v poho...Myslím že přílišná sterilita spíš škodíA k tomu Miltonu-i když píšou že je úplně neškodný a asi je ale já nevím nějak mi to taky přijde jako chemie...ale to je spíš můj osobní pocit...zkrátka nemám důvěru:-)
sasanka+2 63109

Re: kapky atd.

1.10.2008 12:12:19
Ahoj
No my se také nepřetáčíme....je to lenoch línej nejdřív nechtěl pást koníky a ted se zase nechce přetáčet.........
A k pindíku-nám doktorka řikala v žádném případě nepřetáčet když tak jen omýt nějaké ty nečistoty ale násilím nic...
Arzachena + Max 08 + Mia 10 68215

kapky atd.

1.10.2008 9:20:21
Ahoj holky, jsem rada, ze to tu zije, no jo, detatka se vyviji, tak je o cem klabosit co? :-) Akorat ja zacinam byt nervozni z toho, ze se malej jeste nepretaci, kdyz ctu vase pokroky ~;(( Je tu vubec jeste nekdo krome nas, kdo se jeste nepretocil ??? No, v patek jdem na pulrocni prohlidku, tak uvidim, co mi rekne doktorka. Jinak jsme odmalicka zadnou "odchylku" nemeli...
Co se tyce kapek, doporucuji tez Libenar - meli jsme jen slabsi rymu, ale zafungoval okamzite !!!
Holky, chystam se na to zeptat v patek doktorky, ale treba nektera mate zkusenosti - tyka se to maminek chlapecku. Starate se nejak specialne o "pindiky" ? ~:-D Nekde jsem cetla, ze na nejake to pretahovani predkozky je jeste cas, ale to vite, kolikrat se tam pri kakani dostanou necistoty... Takze delate s tou kuzickou neco? Nebo staci bezne koupani a zatim nedrazdit? ~;)
Jana+Lenka00+Julie 24.4.08 79751

Re: jaké kapky do nosu

1.10.2008 8:56:58
Ahoj holky,
tak to máme ale ubrečený a ospalé ráno a ten vítr no fuj. Včera jsme byli venku a pěkně mi nafoukalo do uší.

Oblékání Julie je ještě v tašce, ale až bude mít fusak na zimu tak budu muset dát tašku pryč. Jínak má bodyčko , dupačky, mikinu a když je chladno tak slabou látkovou kombinézu jinak slabou bundičku jak kdy a je v rychlozavinovačce a přikrytá dekou na zimu mám španělskou a samo čepičku. Na zimu mám kombinézu, teplou bundičku a několik zateplených kalhot. Když jedeme autem tak má ryfle nebo kalhoty a samo bačkorky nebo máme tako botičky látkové.

Zuzi to je mi líto, že má malá rýmu a kašel Hedelix je fakt super a kapky já dávala Libenar a byla jsem moc spokojená.

Všem marodům přeji brzké uzdravení.

Ke sterilizaci lahví vymývám je horkou vodou co udržím v ruce a mýdlem. A jednou týdně je ještě vyvařím jen v hrnci ve vodě asi pár minut nechám překulit. Ale občas už se také mejí jarem jen kapičkou a pořádně vypláchnout. A postupně dobu vyváření prodlužuji co týden to jeden den.

Neštovice můj synovec měl neštovice na třech nedělích. A je zajímavé že ten starší to od něho nechytil. U nás ve vesnici byli neštovice loni a jediná moje holka je nedostala a kamarádky dcera měla jen jednu. Doktorka říkala, že to byl nějaký druh který nás nezasáhl, protože měla proti nim silnější imunitu, tak čekám kdy to přijde. Jinak ji budu muset nechat oočkovat. ~j~
Terinka a Elinka +Peťa 79587

Re: jaké kapky do nosu

1.10.2008 8:42:39
ahoj my dáváme otrivin a normálně kapeme jednu kapku ráno a večer.po 3dnech jsem dávala sterimar.
Už týden vstává Eliška v 6 hodin ráno,a to fakt nemůžu vůbec nastartovat.ale jinak večer usíná dobře a v noci se budí někdy jednou a někdy dvakrát.asi si budu muset zviknout,strašíme tu ještě ve tmě.terezka vstává tak v 9h.no jo ale tý jsou 3,5 let.
Všem marodům přeji brzké uzdravení.~;)~;)~;)
Donutka +3+// 77327

Re: jaké kapky do nosu

1.10.2008 8:34:16
Ahoj, jestli máš s Olynthem dobré zkušenosti, tak už ho dělají i pro mimina. U nás v lékárně je o 4 kč dražší než Nasivin. Já ho taky teď zkoušela. V lékárně mě poučili, že 3 dny nějaké kapky (vytírat) a pak dávám Vincentku. Nebo mořskou vodu, ale podle mě, je to jedno. Vincentka je také zbytková mořská voda :-)
zuza+12/97+02/99+24.4.08 72400

jaké kapky do nosu

1.10.2008 8:08:07
Ahojte holky,malá už je také nemocná no není se co divit když prská manžel i obě starší holky.Chtěla jsem se zeptat jaké jste dávali kapky do nosu starší mají Olynth,ale u malé nevím.Na kašel vyzkouším Hedelix jak tu doporučujete ještě jsem ho neměla.Předem děkuji za odpovědi.~s~~s~~s~
Zlobidilko 82315

Re: Přetáčení

30.9.2008 22:09:41
ahoj, tak my se přetáčíme už měsíc a půl a zatím na jednu stranu a to už to umí už i na záda a už píďalkuje i metr a snaží se klečet...na druhou jen když jí zabráním na tu jednu a nutím ji ale sama by přes druhou nešla, tak jí prostě motivuju a dávám zábranu atd...:-)
Donutka +3+// 77327

Re: Přetáčení

30.9.2008 21:53:39
Ahojky, všem přetáčečům třikrát ZDAR ZDAR ZDAR!!!! Já se taky bála, že se mi pořád bude točit jen na jednu stranu, ale asi po 14-ti dnech to Daník vypiloval i na druhou. Tak to asi chce čas :-)

A co se týče spaní, tak možná mám ještě někde uložený soubor, jak naučit dítě usínat samotné, ale tady mají holky zřejmě aktuálnější verzi. Moje zkušenost je - u Jany jsme to zkoušeli několikrát, v různých vývojových stádiích a nefungovalo to. Je hodně úzkostná, tak jsme to vzdali a dodnes u ní musím sedět a to je jí 2 a 1/4 roku. Naproti tomu Daník si už od porodnice usíná sám. Teď k tomu potřebuje dudlík a něco přes obličej :-) Ale znám rodiny, kde tahle metoda zafungovala dobře. Určitě to stojí za vyzkoušení!!!!
Graace 72462

vzkazík pro Lexi

30.9.2008 20:30:58
Lexi,
to je moc prima, že je Pavlínka taková šikulka, že už se Ti zdá, že cvičení nepotřebuje. Pokud s ní budeš cvičit i nadále, máš můj obrovský obdiv. Já to vzdala v půlce srpna a zatím to nevypadá, že to bylo špatné rozhodnutí. No, uvidíme, co nám řekne doktorka na půlročce a co pak ještě neurolog v půlce října. Vám držím pěstičky.
Už jste byly na půlroční prohlídce? Jakou má Pavlínka váhu a míru?
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 36710  [Dalších 36620 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.