| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 8992  [Dalších 8882 >>]
Mufina + 4 rarášci 5426
3.12.2013 21:02:24
Jéé, my taky pečeme kváskový chleba, teda manžel, ale dětem to moc nejede. Různě obměňuje složení a je čím dál lepší ~;) Ale Lučinu, tu neumíme, jak se dělá?

Náš vzteklounek zrovna řve a řve a řve, řve na rukách, řve u hraček, řve v postýlce, sebrala jsem mu před deseti minutama xylofon a to jsem si dovolila teda moc.
Školkové děti mají za úkol zítra přijít jako čerti, mikuláši nebo andělé, tak jdu přemýšlet, co na ně navlíknu.
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
3.12.2013 20:34:35
Nepeču, mám objednané 1,5kg od kamarádky, nejíme to, jen ozdoba na stůl. A loni jsme s Fildou pekli perníčky a vůůůůbec ho to nezajímalo, nebavilo a nikdo to nejedl.
Vypěstovala jsem si vlastní kvásek a peču kváskovej chleba, je úžasnej a ten teda úspěch má u celý rodiny. Tak dobrej chleba jsem fakt nikdy nejedla. Občas udělám domácí lučinu a to si pak s mrňatama chrochtáme.

Emča je vztekloun taky, ani jeden z kluků nebyl. Ona sebou klidně flákne o zem a mlátí hlavou o podlahu, když něco není podle ní. Snad časem pozná, že je to k ničemu. Doma už snad padla ze všeho, ale držím se a nechytám, jen varuju. Až dojde první kolo, třeba si při druhým vzpomene.
Před dvěma týdny se sama definitivně odstavila, prostě řekla NE a bylo. Trochu mě to mrzí, ale je to její rozhodnutí, co s tím nadělám. Do té doby jsem jí ukecala vždycky aspoň ráno nebo večer. Když mě vidí nahatou, ukazuje a říká mňami mňami, ale když jí nabídnu, nechce. Tak asi ví, co dělá.


Edvi, ty jsi tak strašně obětavá, že doufám, že ti to Norbík 100% vrátí. ~x~
Mufina + 4 rarášci 5426
3.12.2013 10:53:45
mělo to být, že má starší "vzory" a ne vzoty

Dárek mi chybí koupit už jen jeden, babičky dodaly penízky ať nakoupím já (tak jsem se mohla vyřádit), ještě čekám na lego co jsme objednali a zatím není na skladě. Balit se chystám letos taky dříve, ne na poslední chvíli jako vždy.

Mějte se krásně a nepřehánějte to s přípravami na svátky ~;)
Mufina + 4 rarášci 5426
3.12.2013 10:46:11
taky jsem si říkala, co asi děláte, že nikdo nic nepíše.
My budeme péct koncem příštího týdne u babičky, jen trochu, se všema dětma, tak jsem zvědavá, jestli vůbec něco upečeme ~t~

Vztekání u nás v bledě modrém, Matěj je snad největší vztekloun ze všech dětí, u žádného jsem nezažila, že by mě odstrkoval a zdrhal, že se fakt, ale fakt naštval a nebaví se.
Lumpačí taky, Martínek ho zaučuje a Matěj se s nadšením učí. Předevčírem ho učil skákat ze schodku k balkónu, Matěj nejdříve přešlapoval a netroufal si, pak se naklonil jako že se podívá, jak je to vysoko a letěl po hlavě. Učí ho všude lézt, to mu jde, akorát pak řve, že neumí dolů, když se mu tam "nahoře" přestane líbit. Všude kramaří. Perou se o hračky, Matěj se nedá a piští, občas se stane, že danou věc raději zahodí a uteče. Pořád se dere ven, jakmile se otevřou jakékoli dveře, hned se do nich nacpe, chystá si bundu a boty. A pak se samozřejmě vzteká, když se nikam nejde. Krade vlhčené ubrusky a cucá je jako by to byla kdovíjaká dobrota. Největší lákadlo je momentálně odpadkový koš a pokud se dorve ke skořápce od vajec, je blahem bez sebe, už jsem říkala, že je to převtělená lasička. Strašně rád hraje na honěnou a schovku. Jinak je poznat, že má starší vzoty a kdeco pochytí. Pusou mele pořád, ale asi čínsky či co, ale pár slov mu přece jen jde rozumět, krásně umí mami, tati, Káťa, haf, jedééé, pár slov mu rozumíme my domácí. S jídlem pořád stejně, miluje jogurty, ale ostatní jídla jak kdy, někdy sní, jindy pár lžiček, ovoce vůbec, zeleninu jen pokud je součástí jídla a uvařená a to ještě vybírá. Vůbec nejí kousky, všechno vyplive. Na procházkách nechce chodit za ručičku, nejraději sám a pokud možno opačným směrem neř chce maminka.

Petra75+3 kluci 123532
2.12.2013 23:20:33
Nepečeme, i když první těsto - na perníčky - už čeká v ledničce na svoji příležitost. A kluci už se těší. Vánoční strom u kostela se rozsvítil včera, adventní lego kalendář má otevřená první dvě okénka a budu ho asi muset hájit vlastním tělěm, aby ho celý nerozebrali hned. Dárky mám skoro nakoupené, musím se zavčasu dát do balení. Loni mě prcek ještě nechal pracovat, stačilo mu na mě koukat, teď to budu muset po chvilkách udělat bez něho.

Vztekání, umíněnost, odkud to jenom znám. Bojím se, bojím, že si s ním užiju ještě víc zábavy než kdysi s Davidem - a i tak toho bylo dost.
Pády a kotrmelce, taky dobrý. Šíma si na sebe včera shodil svoji židličku, jak se do ní snaží vyšplhat, tak se to s ním kácí, máme takovou tu dřevěnou klasiku, tak se děsím, kdy už si tu palici dubovou natluče. A dnes prostrčil hlavu do mezery v rostoucí židli, co mají kluci v kuchyni u stolu, uvízl mezi podložkou pro nohy a spodním rámem, nešlo to zpátky a jak ječel a mlel sebou,tak nemohl ven. Už jsme chtěli hledat šroubovák, nakonec chlap nahnul židli a já vytáhla prcka za ruce opatrně vytáhla.

S kojením prcek přestal sám dobrovolně asi před měsícem, napřed mi to přišlo trošku líto, že už nikdy, ale aspoň to bylo bez křiku a podle jeho potřeby. Na jeho spaní to ovšem moc vliv nemá, pořád se budí, tak 2-3 krát, než jdu vůbec já spát a pak do rána někdy taky po hodině, někdy " jen" 1-2 krát. A spí se mnou, odmítám k němu vstávat.
A pořád ještě skoro nemluví, jen haf a iha a čiči a ve stavu nejvyšší nouze mam mam- to jako na mě.
Edvi+1+1 46083
2.12.2013 20:39:46
A jinak nocni kojeni a vstavani co 2h stale trva. Asi delam neco blbe.
Edvi+1+1 46083
2.12.2013 20:37:39
Kde jsteee? Snad vsechny nepecete. Teda u nas se zacina pekne projevovat vztekani a uminenost. Doufam, ze nam to moc nepreroste pres hlavu. Jinak sileny kaskader, skoky po hlave, pady vzad,na vse leze. A naucil se kotrmelec. Zarve Tadaaaa a udela kotrmelec a ocekava potlesk. Jo a vyhani navstevy. Vytlaci je za dvere udela papa a zabouchne. ~8~
GJana& julinka 23941
23.11.2013 1:42:02
Andrysku. Julca není bojacna,naopak,je to kaskadér. Nejdřív ale se na všechny děti vrhne,povali,opusinkuje. O co mi jde. Tady u nás je koutek,kde je "bazének" s balonky a do něj ústí skluzavka a pak jsou tam takové hlupaci pytle. Když tam julca byla,tak do toho prostoru skákaly děti,kterým bylo úplně fuk,že ji skočí na ruku nebo nohu. Nebo je tam takový pěnovy výstup kulatých schodů na tu klouzačku,a ony jak jsou rozdovadene a vybíhají nahoru opět třeba se o to mladší dítě opřou.Když utíkají nahoru a ztratí balanc. Většinou tam chodí maminky s dětmi,co se znají,takže ty děti se spolu znají a honí se tam. já nechci být matka,která je ze všeho nervni,ale tohle mi prostě vadí. Jinak prosazení ve hře u hraček nechávám na julce,když začne druhé dítko plakat,tak až pak zasahuji.....
Andrýsek + 2 109157
22.11.2013 23:15:55
...no a Honza se vůbec nebojí, je poznat, že je mladší, že má vzor :D a taky mu hodně dávají ty herny, on je takový průbojnější než byla Sylvinka v jeho věku :D
Andrýsek + 2 109157
22.11.2013 23:06:59
Jani, my máme režim taky de facto stejný. Děti obě mi chodí spát max. do té 19.hodiny, spíše dříve. V 18 hodin dostane kaši, někdy dříve, jdeme koupat, Sylva koukne na večerníček a přítel ji jde dát spát, já mezitím uspávám Honzu. Když byl přechod na normální čas, tak jsme asi tři, čtyři dny problém měli, pak se to srovnalo. Co se týká heren, dětských koutků, ano, Honza už chodí, ale než chodil, tak jsem ho tam stejně brala, chci aby se otrkal (otrkal se :D ). Strach, no hlídám jako ostříž :D Minule byl střet :D jeden chlapeček cca 3 roky ho nechtěl pustit do domečku, přišel chlapeček cca 5 let a říkal, koukej ho pustit do domečku, to není jen tvoje, nakonec tam vegetili všichni tři a kluci ho vzali pod křídla, toho bych se tak nebála...já Sylvu taky hodně chránila a ona se pak bála dětí, teď co od září chodíme kroužky, herny, úplně se to otočilo, úplně po dětech labuží :)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 8992  [Dalších 8882 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.