| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hemofilie

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 199  [Dalších 99 >>]
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 107044
30.12.2011 21:48:11
Misule, sestřička v nemocnici mi řekla, že to může být i vystresovaností a pláčem dítěte. takže se zapojila ještě jedna hodná sestřička a malou zabavili tak, že odběr proběhl parádně, hlavně když jí slíbili, že jí ručičku zalepí. Výsledek byl do půl hodiny a byl v pořádku. To APTT znamená délku krvácivosti....takže by mohli nastat komplikace...jsem ráda, že to budeme mít v úterý zasebou a malé se bude líp dýchat a podle doktora by už neměla být taková bledulka...Přesto si nechám vypsat všechny 3 výsledky z krve, ať v nemocnici rozhodnou sami jestli operace nebo vyčkat...mám strach ať se něco nestane....jen mi je líto, že nemůžu být s malou v nemocnici kvůli 2měsíčního mimuška, ale aspoň ráno tam půjdu i s mužem a ten s ní zůstane až do večera~6~ pak si je odvezu oba domů~6~
Stará Misule 82389
30.12.2011 16:04:33
Schantule,taky se nam to stalo.V lednu tohohle roku jsme byly objednany na mandle,ale vyslo nam spatne APTT,takze nas nepustili,pry chtej schvaleni z hematologie.Pak jsme sli na alergologii,kde jsme meli mit vysledky krve kvuli alergii,tam nam vynadala,proc uz nemame mandli venku,mala spatne dychala a dusila se,ze podle jejich testu z krve,co nam delali,je vse v poradku.Parada.
Tak jsme to zkusili jeste jednou,tentokrat v lete,a testy vysly dobre,APTT v norme.A mandli uz mame venku.
Vubec nechapu,co to APTT muze ovlivnit,ze jednou je dobre,a jednou ne.
Tak at to uz mate za sebou ~x~

30.12.2011 15:38:16
Dnešní odběr dopadl dobře. Opravdu nechápu co se dělo a nikdo mi k tomu nic neřekl~a~ v pondělí jdeme na předoperační, tak se snad dozvím víc~d~
kili
  • 
29.12.2011 20:29:35
- to je OK, jen mne nenapadlo, co to je

- nemyslím si, že by to takto bylo možné určit podle nějakého čísla od kterého ano a od kterého už ne, je to plánovaný výkon, tedy by to mělo být tak, že musí být určeno zda vůbec o jakou poruchu haemostasy se jedná a podle toho se pak určí i příprava

29.12.2011 20:00:46
Jo mohla jsem napsat dejme tomu ORL, ale použila jsem jinou netradiční noo~d~~d~ jo zajímalo by mě, jaká hodnota může být, aby operaci mohla podstoupit. Ona ty nosní mandličky má hodně zvětšené a prostě nemůže nosem dýchat a rýma neustupuje po žádné léčbě~a~
kili
  • 
29.12.2011 19:54:32
hm, netradiční a nezvÿklá zkratka, OK, ale to je jedno, nemyslím si, že Vám mohou říci něco víc než že máte přijít až bude věc poruchy haemostasy uzavřena
29.12.2011 19:34:15
NKU - nosní krční ušní~t~ to vyšetření se dělá jen kvůli nosním mandličkám, tak proto bych to ráda konzultovala i s doktorem tam kvůli operaci...
kili
  • 
29.12.2011 18:20:24
- aPTT se vyjadřuje časem v sekundách (to jako absolutní hodnota, která toho moc nenapovídá, pokud nění extríémně vysoká) a pak poměrem vyjádřeným buď násobkem nebo procenty (=aPTT-R, jako relativní hodnota vůči kontrolnímu vzorku).

- trochu mne zarazil ten NKU, nevím nadvakrát co tím míníte, nepředpokládám že nejvyšší kontrolní úřad a tak nevm, proč a s kým byste to tam měla konsultovat. Pokud by aPTT byl skutečně prodloužený, pak by asi bylo vhodné vyšetřit faktory vniřní s společné cesty haemokoagulační a to neprovádí hned tak každá laboratřoř

Mám pocit, že to bylo o 18 ale fakt netuším...prostě to slovíčko zvýšené a výraz sestry, že to má zase špatné mě nějak vykolejilo. Nález jsem hned odevzdala u dětské dr a ta mě poslala na další vyšetření. Jdeme tam na 7h, pak hned k dětské. ještě jsem uvažovala, že bych se s výsledkem stavila hned na NKU do nemocnice na konzultaci s dalším doktorem...
29.12.2011 18:05:45
Mám pocit, že to bylo o 18~d~ ale fakt netuším...prostě to slovíčko zvýšené a výraz sestry, že to má zase špatné mě nějak vykolejilo. Nález jsem hned odevzdala u dětské dr a ta mě poslala na další vyšetření. Jdeme tam na 7h, pak hned k dětské. ještě jsem uvažovala, že bych se s výsledkem stavila hned na NKU do nemocnice na konzultaci s dalším doktorem...
kili
  • 
29.12.2011 17:50:18
aPTT zvýšené - můžete opsat ten nález ?
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 199  [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.