| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Severní Americe - USA

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 30351  [Dalších 30241 >>]
Zasjaj. 54917

Re: Skolni obedy

1.8.2008 3:40:28
Ahoj Gabuli, ted jsem te cetla na nasi FIT DISKUSI ;) a vidim, ze zrovna pises sem, tak koukam...hele ja se desim ted uz vsech tech plastu, hlavne detem. Fakt jsem presvedcena, ze to neni jen eco-faama, neb jeden z mych nadrizenych ty plasty fakt nameril na spektraku cirou nahodou (je to docent farmacologie na harvardu a ma mou duveru - :-D - ale fakt my mame v laboratori obrovske plastove flasky na extra destilku tisickrat prefiltrovanou - ty nadoby nevidely za celej svuj zivot nikdy nic jinyho, nez tu extrafiltrovanou super cistou vodu a ted si vem, Stuart vzal tu vodu z ty nadoby a zmeril spektruma rikal si, co to v ty vode sakra je a tak zmeril spektrum jeste ty vody ktera tece primo z ty cisticky a nebyla nikdy v ty plastovy nadobe a nic, cista.

cetla jsem o tom ruzny clanky, slysela porad na NPR. tady je jeden odkaz
http://trusted.md/blog/vreni_gurd/2007/03/29/plastic_water_bottles

jsou tam uvedena ta "lepsi" a "horsi" cilsa, prave z te #7 jsou delane vsecky ty pekne nalgene lahve, kterych teda mam take doma nekolik a do jedne jsem si davavala teplou polivku....

na to netekute jidlo ty krabicky jsou urcite v poradku, nechtela jsem tady teda prudit, ale jen pokud o tom nekdo nevi, tak je asi lepsi vedet, jestli uz jste o tom mluvily, tak se omlouvam,...necetla jsem nic dozadu
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Skolni obedy

1.8.2008 3:25:33
Holky diky moc.Zrovna tuhle termosku jsem koupila dneska vecer v Targetu.
Ja z tohohle uplne rostu.Kdyz necham deti jist to,co jedi ostatni deti,tak se nauci prisernym stravovacim navykum.To teda fakt nechci.
Doma mam jeste 3.5 letou,ktera chodi do skolky.Takze tam ma nastesti jenom svacinu.Vraci se v 11.30.
Ale kindergarden je do tri.
No a navic k tomu jeste 10ti mesicni mimco..
Na nektery veci si tady vazne nezvyknu:(.
Vam to nevadi,ze deti jedi takovy hruzy ke svacinam?
Ja jsem mela tycinky nebo bonbony,kdyz byl nejaky svatek.Svacina u nas bylo ovoce,zelenina,teply nutricni jidlo byla samozrejmost.Fakt nechci,aby z nich vyrostly tlusty liny americani:(.
No jsem zvedava,jak to bude vypadat.
Jeste jednou diky.
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 2:08:30
A jeste naposledy a potom mizim. Tady je ta termoska na teple jidlo.


+ maji se spoustou dalsich motivu - mrkni se v obchodacich.
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 2:03:10
Jo Miso jeste vidim, ze resis obed a svacinu - zeptej se, jak to chodi u vas ve skole. U nas maji deti v KG obed okolo 11 hodiny ( to je to, co si prinese v lunch boxu) a obed se ji v jidelne. Odpoledne - nevim kdy-maji svacinku ( ha, ha, ha...) a ta se ji ve tride. Protoze tu vsude maji koberce, tak se nesmi jist na svacinku zadny jogurt, ovoce, chleba s maslem... a treba u nas se to ve skolach resi tak, ze se rodicum napise, co maji koupit a prinest - jidlo , ktere se nekazi (precliky, krekry, piskoty, tycinky...) a to je svacinka, kterou deti dostavaji odpoledne :( Puvodne jsem na ne chtela vletet, ze tohle tedy ne, ale radsi jsem si promluvila s dcerkou a ona chce jist to, co maji ostatni deti-tak to neresim. Pokud ji neco z toho nechutna, tak si muze vzit z lunch boxu svoje keksy - puvodne jsem ji chtela davat nejaky jogurt, syr... ale pry to nejde, tak to holt uz neresim ;(( Zkratka rano se dobre nasnida, k obedu ma svacinu z domova, odpoledne zchrousta nejaky preclik a doma na ni potom ceka obed - kolikrat prijde domu vyhladovela, ze odpoledne ve skole nic nechtela a ze se tesi na poradne jidloR^ Vecere mame studene .
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 1:52:51
Jo a ty krabicky na jidlo maji temer v kazdem obchodaku ;)
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 1:52:10
Do lunch box se mi nejvic osvedcili krabicky systemu Lock & Lock a nejvic tato sada

Airtight Food Storage Container Set - 6 Piece Lock & Lock Lunch Set

Krabicky se detem jednoduse oteviraji a zaviraji a krasne tesni.

Dcerka je doma ze skoly po 3.hodine a to uz na ni doma ceka normalni teple jidlo cerstve uvarene
:-) Mladsi dcerka chodi do skolky a pred 12. hodinou je doma a obe ted svacime jenom studenou svacinku a okolo 3:30 mame normalni obedR^ Starsi dcerka je spokojena a ja taky. Kdyz je mladsi dopoledne ve skolce, tak si muzu v klidu vyridit svoje veci, nakoupit, doktora... a nemusim premyslet nad tim, kdy stihnu uvarit obed. Kdyz je mladsi dopoledne doma-nechodi do skolky denne, tak v klidu vyrazime ven za kamaradkama, do parku, do knihovny... Po 12.hodine uz jsem doma - mladsi je unavena a ja muzu v klidu uvarit a nachystat jidlo. Odpadla mi tim spousta stresu co a jak stihnout ;)

Rano chystam svacinu manzelovi do prace, starsi dcerce do skoly a me a mladsi dcerce taky - kdyz pribehneme z venku vyhladovele, tak nachystane jidlo je paradni R^

kdyz se budes chtit jeste na neco zeptat, tak se ptej-rada odpovim :-)
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Skolni obedy

1.8.2008 1:34:44
Sally, vsude neni kindergarden do 11:30 - u nas je cely den - tudiz do 3 hodin. Kamaradka mi rikala, ze od roku 2010 ma byt Kindergarden v cele Indiane celodenni a meni se to ve vic statech-jak je na tom Kalifornie netusim.

Miso, moje dcerka ted pujde do 2.tridy, takze uz nejake zkusenosti mam :-) Aspon tady u nas se v zadne skole nevari - pokud mas predstavu o kuchyni ve skole jeste z CR, jak kucharky skrabou brambory a ve velkych hrncich vari polivku, tak na to zapomen:-D~j~ Vsechno se do skol vozi a maximalne se to ohriva. Deti tu v jidelnach dostavaji plastovy tacek a nebo polystyrenovy, na ktery se dostava jidlo. K piti je mleko a pribor na jidlo tu neuvidis - deti dostavaji plastovou lzicku, vidlicku a ubrousek a stejne vetsinou ji pouze rukama :( Tady se muzes podivat, co se u nas serviruje za jidlo na skolach- zadej si elementary school a mesic a budes kulit oci :-©Rv TADY

Kdyz sla starsi dcerka do kindergarden, tak jsem taky trpela pocitem, ze bez tepleho obeda zahyne bidnou smrti a tak si do skoly nosila varene jidlo v termosce( koupis v jakemkoliv Walmartu, K-martu, Targetu... - ted pred zacatkem skoly maji vetsinou vyhrazene v kazdem obchodaku misto, kde jsou jenom skolni potreby a tam maji termosky na jidlo s ruznymi motivy-princezny, Hello Kitty..., hned vedle lunch boxu a batohu). Dcerka sama ke konci skolniho roku prisla s tim, ze chce jenom studene jidlo - chleba, rohlik s necim a ze si teple jidlo sni az doma. No co si budeme povidat, jidlo z termosky neni zadna slava Rv Cely minuly rok si do skoly nosila svacinku - chleba, rohlik, bulku se salamem, syrem, pomazankou..., v dalsi krabicce ovoce nebo zeleninu a v dalsi male krabicce neco trvanliveho(piskoty, keksy, rybicky, precliky...- to pokud by mela po svacince jeste hlad, tak neco, co by ji zaplnilo brisko :-) - ale prakticky tu krabicku otevrela jenom parkrat). Na piti jsem ji davala do lunch boxu malou krabicku s vodouvodou + dej dcerce lahev s vodou zvlast – deti muzou mit ve skole na stole lahev s pitim.
sally 3140

Re: Skolni obedy

1.8.2008 0:10:52
vidím, že jsem nelogicky zamotala dohromady KG, která je jen do těch 11:30 a pak školní docházku, která je do tří - ta nás čeká až za dva roky - takže zatím je to vágní teoretická představa.
sally 3140

Re: Skolni obedy

1.8.2008 0:08:10
Míšo,
zkus mrknout v Targetu nebo tak, prodávali takové termosky na polívky. U Toma ve školce v tom jedna maminka posílala polívky - je to nízké a širší hrdlo než klasická termoska a ta polívka v tom pár hodin vydrží a dá se jíst přímo z toho.
Nás to čeká až příští rok, ale KG je u nás jen do 11:30, takže prckovi asi vrazím nějaký jogurt a oběd pak udělám doma.... ale nevím, zatím neřeším...

V Anglii děti dostávaly na oběd sendviče a pak měli v pět hodin "tea" - což byla malá teplá večeře, a večer pak v devět byla ještě jedna - ale to už většinou jen pro dospělý... ale zvažuju, že to možná budu dělat taky tak - že v poledne bude "sendvič" nebo něco studeného, spíš sváča, a po příchodu ze školy ve tři polívka a večer třeba nějaké teplé jídlo....
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Skolni obedy

31.7.2008 21:06:59
Ahoj holky,
prestoze ziju v USA jiz devaty rok,tak na tuhle diskuzi nechodim.Byla jsem tady,kdyz se mne narodila prvni holcicka a to tady bylo docela dusno.

Jelikoz moje prvorozena jde letos do kindergarden,tak mam na vas dotaz.Nevim,jak je to u vas,ale u nas ve skole se nevari,takze si bude muset brat obed a svacinu z domova.Moznost ohrati ve skole samozrejme neni.S ruznyma americkyma vecma uz jsem se smirila (ze deti nenosi ve skolce prezuvky,ze spi ve spacaku,ze do nich husti ve trech letech abecedu..).A ted jsem pred dalsi veci,ktera me zaskocila...

Urcite nechci,aby mela kazdy den studeny obed,takze jsem chtela poradit,jestli nemate nektera tip na nejaky dobry keep the food warm lunchbox nebo termosku.
Popripade,jak to resite vy.

Predem diky moc.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 30351  [Dalších 30241 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.