| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Severní Americe - USA

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 30351  [Dalších 30301 >>]
petra
  • 

chicago

22.8.2008 1:16:07
ahoj holky, jen tak jsem brouzdila po internetu a nasla jsem tohle. je to super ,ze si takhle rikate jake to kde je. Ja ziju osum let v americe, kousek od Chicaga. Ctu tady ,ze jste byli v ceske restauraci, ja vzdycky jdu do Praga cafe , jsou super, hrozne dobre vari, maji ruzne akce kazdy tyden, takze se tam schazi hodne cechu.Myslimze tam vari cech a obsluhuji ceske hezke holky. je to hrozne fajn.
Jinak ja mam dva a pul letou holcicku Kacenku, u nas moc cechu nezije ,takze musim jezdit do Chicaga ,abych si s nekym pokecala cesky. Nase Kata taky mluvi cesky a anglicky, ted je to sranda. mixuje vse dohromady. Ale sem tam uz rozezna jak ma mluvit se mnou a jak s manzelem.
Taky jsem byla v cechach a uz bych se tam natrvalo nevratila. Lidi jsou protivni a draho jak cert.
Kirkland 74921

Re: Prvni dojmy po prestehovani

13.8.2008 8:25:54
Gabi diky za odkaz, ja mam jeden obchod za rohem, ale jeste me tam nenapadlo vlezt. No tak zitra uz me tam maji.
Jinak ja kupuju chleba ve Vitmark. Pecou ho na miste a je uzasnej.

U nas deti chodi 1. i posledni den do skoly oblecene tak, aby mohly sedet na trave.
Beremi 80377

Re: prvni trida

5.8.2008 22:02:47
Diky Gabi, nebudu to prehanet. Esterka ma novy krasny batuzek a termosku na piti. Prijeli jsme sem totiz letos v unoru a sla rovnou do skolky. Sehnali jsme tehdy jen sportovni nicmoc batuzek a ted v sezone jich je takovy vyber. Kamaradky z ceske skolky nam vypravely, jak se tesi do skoly a co maji nachystano, tak aby ji to nebylo lito.
S oblekanim uz jsme si taky uzili trapasek. Povedlo se nam prijit na party od manzela z prace v bilych satickach... a Esterka zkoncila na hristi, v trave a u fontany.
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: prvni trida

5.8.2008 16:22:47
Rosnicko, hlavne tu deti neoblekej nijak slavnostne na prvni a posledni den do skoly - tady se to moc neresi. Posledni den skoly maji vetsinou nejakou zabavu na hristi + party, takze ti doporuci nejake horsi obleceni do skoly - Eliska prisla domu jako cune - zvalena, mokra, spinava od barev a na obleceni zbytky jidla. Pekne jsem ji oblekla v Kondergarden - neznala zdejsich pomeru a Eliska mezi ostatnima detma vycuhovala jako rouze z trni v nacancanych sateckach a boteckach. Jiny kraj, jiny mrav;)
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Prvni dojmy po prestehovani

5.8.2008 16:18:29
V Panera bread je vyborny Country bread (normalni chleba) a potom Stone Miled rye (kminovy) a nejlepsi je kupovat mensi bochnik - cena se pohybuje okolo 3 dolaru. Potom maji vetsi nejak okolo 6 dolaru, ale u tech se obcas stane, ze nejsou uvnitr dobre propecene. Ja si chleba vzdycky necham nakrajet a davam ho do mrazaku a i tak je vyborny. A potom zkus Bear clow - chutna to podobne, jako byly v CR rohlicky s orechovou naplni R^
Smarti 76486

Re: Prvni dojmy po prestehovani

4.8.2008 22:10:52
na radu jednech polaku jsme nasli dobrej kminovej chleba v Publixu. Panera tu maji, hned to vyzkousime. Diky za radu.
Smarti 76486

Re: prvni trida

4.8.2008 22:07:39
Kornouty pro prvnacky znam z Nemecka. To je skvely, ze to prislo i do Cech.
Nevim, jak je to v USA, slysela jsem jen o graduation in KG - legracni, ale je dobre, ze deti maji motivaci a ohodnoceni :-)
Beremi 80377

prvni trida

4.8.2008 21:52:02
Ahoj holky, ted jsme koukala na maminky ceskych prvnacku a resi kornout do skoly. Nosi deti v USA taky neco takovyho? Je tu ten prvni den prvnacka taky necim vyjimecny? Nebo se tu slavi uz vstup do kindergarten?
Gabulina,Eliska a Alenka 3543

Re: Prvni dojmy po prestehovani

4.8.2008 20:40:22
Ahoj Smarti, jen k tomu chlebu - podivej se, jestli v okoli nemate PANERA BREAD

Maji chleba, ktery je jako Evropsky.
Smarti 76486

Prvni dojmy po prestehovani

4.8.2008 18:21:15
Ahojte vsichni, tak to teda koukam, ze zatimco jsme se prestehovali z Hawaje do Alabamy, diskuse se pekne rozproudila. Pekne jsem si pocetla a obohatila se o spoustu informaci, ktere v budoucnu jiste zurocim. Nas 9 mesicni ma na skolni kuchyni jeste chvilku casu.

No a jake jsou nase prvni dojmy v Alabame? UFf.. Nikdy jsme nebydleli na mainlandu. Z Nemecka jsme se stehovali primo na Hawaj. Ted jsme v mensim meste Huntsville, kde je 2.nejvetsi research park v USA, takze je tu hodne inteligetnich lidi a vubec to tu nevypada jako v Alabame co ukazuji v televizi. (bezzubi lidi :-D Co se jidla tyce: na Hawaii jsme se zmlsali vybornym asijskym jidlem, sushi, vietnamska kuchyne a dalsi a kdyz se mi nechtelo varit, tak jsme neco koupili a bylo to vyborne. alabama - pro me hruza. Zadny organic store v okoli 100 mil. Nemaji tu SAfeway, ale podobny obchod nazyvajici se Publix a tam maji mensi sekci organic jidel. O vikendu jsme zajeli do Birminghamu (100mil) do Whole food a nakoupili si tam. Nejde mi ani tak o organicke veci, jako o ruzne druhy celozrne mouky, lusteniny, ryze a dalsi.
Jo tady ve meste mame European market a tam muzu koupit nemecke, polske a ruske veci a take ceske salamy (ne ze bych je teda musela, ale jednou za rok) a taky tam maji TVAROH!! ale maji to drahe.
JInak manzel je milovnikem hamburgeru a taky tu v americe pekne kyne. Nutim ho do zdrave vyzivy a nastesti moje zdrave vareni ma rad, ale stejne si jeste na ceste do obchodnaku zajde na hamburger za 99 centu (to ja nechapu). Malymu se snazim varit zeleninku, ovoce, organic masicko a obcas koupim organic sklenicku. Voda je tu hruza. Na Hawaii byla vyborna primo z hor a vhodna i pro mimina. TAdy je to chlorovanej hnus, takze kupujeme balenou. Zaujala me vase diskuze o plastech, no to si teda budu davat pozor.

Jinak si musim zvykat na to, co vy jste uz davno zvykle. Bez auta se nikam nedostanu a nektere oblasti nemaji ani chodniky. Prave se honime po domech, zatim jsme nic vhodneho nenasli, ale hledame jen 14 dnu, takze nadeje zustava. Kazdopadne, hledam oblast, kde bych mohla s kocarkem vybehnout a nekam dojit. Jsme zmlsani z Honolulu, bydleli jsme na WAikiki a plaz a obchody jsem mela za rohem.

Jinak lide jsou tu fajn. Sice ne vsichni maji "Aloha Spirit", ale celkove jsou prijemni. Az na to ze jedi vsechno smazene - no proste jih.

Jo a vyhodou je, ze je tu hodne nemeckych hospod (takze obcas si zajdeme na rizecek a pivecko). Po druhe svetove sem prisli vedci z Nemecka a zalozili racket center pro NASA. No ale nemeckou pekarnu tu pry nemaji - jen v Europa marketu maji chleba - ale je drahy.

My urcite o navratu do Cech neuvazujeme. Jednak kvuli manzelove praci. Je vedec a v jeho oboru se v Cechach vyzkum nedela. O Evrope obcas mluvime, ale stale se nam lepe dycha v USA. Rodice to tezce nesou, a stale se nam snazi ukazat, co je v Cechach lepsi a jakto ze v US nemaji piskoty, kdyz to je tak dulezite pro mimino.
Nam vzdy staci navstivit Cechy na 14 dnu, udelat si tam hezkou dovolenou a pak zase pekne supajdime zpet. Pristup k detem je v USA uplne jiny, tady se nad ditetem kazdy rozplyva, v Cechach: pani hlidejte si to decke, at neco neshodi.

Tak jsem toho zase napsala a vyjadrila se ke vsemu v jednom. Tak doufam, ze tu slataninu rozlustite a brzy naschle

Martina
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 30351  [Dalších 30301 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.